www.dtp.org.tr tekrar hacklendi!

mhmt ´isimli üyeden Alıntı ↑...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni

  1. Alt 10-24-2008, 02:17 #21
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Gündüz 2 defa yazamayınca dedim akşam olsunda munazara edelim. Demek ki gündüz yazmamak lazım Hayırlısı.

    Ben hack taraftarıyım normalde. Ama bu konunun çok ince olduğunu düşünüyorum. Aynen gerçek hayattaki gibi sanal alemde de etik kuralları geçerlidir.
    Sokakta giderken baktınız bi adam boyuna küfrediyor başörtülü hanımlara. Ne yaparsınız? Hemen "Hoop.. Sen ne diyon lan" cümlesiyle gireriz. Sonrası malum. Biri sokakta konuşmaya başlasa, ırkçılıktan girse ve konuşmaları ile Kürt Türk diye ırkçılık yapsa, milletin beynini yıkasa. Ne yaparsınız? Biri sokakta esrar satıyor diyelim. Bizim esrarı alanlara "ne yapalım canım, akıllı olsun almasın" mı dememiz lazım, yoksa esrarı satanı mı şikayet etmemiz ve milleti uyarmamız lazım. Ha esrarı satanıda bu işten alıkoyduktan sonra uyar, tebliğini yap. Mesele değil. Ancak, önce sorunu kaldır sonra uyar. Bu daha mantıklı değil midir? Biz nasıl olsa öteki sokakta esrarcılar yine var, bitmez bunlar diyerek ya da nasıl olsa bu adamı 3 gün sonra salarlar, şikayete değmez diyerek üzermizdeki sorumluluğu atmış olur muyuz? Hayır.
    Site meselesine gelince, bu bi yaptırımdır. Devletin yapması lazımdır. Evet. Ancak, sokaktaki satıcıyı sen şikayet edeceksin ki devlet gelsin alsın. Diyelim ki devlet gelip almıyor. O zaman banane deme lüksümüz var mı? Yine yok. İşte Burada Hadisin dediği gibi, Elimizle ya da dilimizle ya da kalbimizle buğz ederek tepkimizi koymalıyız. Gücümüz neye yeterse. Peki, devlet görüyor ama dokunmuyorsa, ancak yanlışta aleni ortada ise, burada bireylerin HAK çerçevesinde ellerinden geleni yapması zorunlu oluyor. Yoksa ortam haşat. Sen yap, o yine açsın. Burada sen niyetini ve safını belli ediyor ve üzerindeki sorumluluğu vebali atıyorsun.
    DTP nin siteye gelince, bunun biraz IRK çılık noktasında kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden devletin ta başından bişeyler yapması lazımdı. Ancak geç kalınıyor ya da gerek görülmüyordur. Siteyi hackleyen arkadaş(lar) Kürt-Türk kardeştir. Kurtuluş Savaşını Beraber verdik tarzında söylemlerde bulunmuşlar. Bunu yapmaları iyi olmuş bence. Bi nebze hack olayına artı puan katıyor. Ateist foruma gelince, hacklendimi bilmiyorum ama devlet 1-2 defa kapattı. Şu an açık sanırım. Neyse, bu hack konusunda genel olarak böyle düşünüyorum.
    Bir nokta daha var aslında, sanal alem çok geniş bi dünya. Yani, ülke sınırlarını aşıyor. Devlete desen ki şu site şöyle. Onu kapatsa, öteki açılır. Mantardan daha hızlı açılıyor web siteler. Ve sınırı yok. Bu yüzden ya bununla ilgili özel ekipleri olacak ya da bireylere kalıyor böyle meseleler.

    selametle..


    Bir tane domain(site ismi almak) 2 dolar ve bu adamlarin serveri var. Sayisi SINIRSIZ domain barindirabilirler. Eski sitelerinin yedegi varsa her 5 dakikada bir hacklenen sitelerini yeniden yayina acabilirler. E bu sürede eski siteleride acilir ha acilmasa dahi zaten yayina sokuyor diger siteleri....

    Bu bir cözüm degildir ki... Simdi esrar dan ya da küfürden örnek vermissin? Bir kisi küfür etse o kisiyi dövme hakkina sahip degilsin. Sahitler huzurunda yaptirimi olabilecek savcilik gibi mahkeme gibi yollara basvurulmalidir ve o sirada olaya hop hop diye karisacagimiza daha sakinlestirici bir tavirla bu durumun ilerlememesi icin sabirla hareket edecegiz.

    Islamda zina edenin ceza alma hususu

    Örnegin zina eden birisini gördügünde olaya atlamiyorsun o sucu ispat etmen icin 4 sahide ihtiyacin oluyor. Ve bu sahitlerin güvenilir olmasi gerekiyor ve bu suclananlarinda mahkemedeki durumlari belirlenip dava ediliyor. Örnegin 4 sahitten birisinin sahitligi kabul görmese, diger 3 sahit 100 er sopa ile cezalandiriliyor dava düsüyor ve bu sahitlerin bir daha sahitlikleri kabul edilmiyor veyahut 4 sahitten biri vefat ederse 3 sahit kalir ve dava düser yine bu 3 sahit yüzer sopa ile cezalandirilip sahitlikleri kabul görmez.

    Peki böyle bir yaptirim olsa idi neden zina da sahitlik hususu olurdu en kisasindan,

    Dinimizde neden sahitlik var bu kadar olayi bireysel cözümlemeye gideceksek ve gittikten sonraki kendimize göre hakliliklarimiz v.s. Eger nefsi müdafaa diye örnek verirsen de nefsi müdafaa her birey icin gecerlidir ama hacklemek her birey icin gecerli degildir. Hacklemek özel bir konum demektir ve o özel konum ile normal yasayan bireyler arasinda farkliliklar vardir bu farkliliklar bu özel konumdaki bireylerin, karsi tarafa yaptirim uygulayabilmeleri halis siradan vatandasin uygulayamamsi ve bu durumun hala legalligini alamamis olmasi asagisi sakal yukarisi BIYIK misali....

  2. Alt 10-24-2008, 02:45 #22
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Bi yerde haklısın yanlış örnek vermişim. Yeni farkettim. Olaya katılma biçimi biraz şikayet ve legal yollar olmalı. Benim dediğim müdahale, darp durumlarında olabilir. Orada ne şikayeti, sen edene kadar darp görenin hali perişan. Yani, fiili müdahale dengeye göre olabilir. Bu düzeltmeyi yaptık.

    Çok özür dileyerek alptraum bi örnek vereceğim. Zina meselesini demişsinde. O farklı ama. Bunu tecavüz olarak düşün. Şahit mi arayacaksın, müdahale mi edeceksin. Site meseleside öyle zaten. Adam başkasının özgürlük haklarına tecavüz ediyor. Mesela, inançlara hakaret ya da aile bağlarına hakaret ya da şahsına hakaret vs vs..

    Bu meselelerin bireylere kalması zaten uygun değil bencede. Diyorum ya devletsel bazda olması lazım. Ancak; böyle değil. Yani sokaktaki esrarcıya devlet müdahale etmiyor ya da edemiyor. O zaman halkta katılacak destek olarak. Esrarcıyı öldürerek değil de şikayet ederek. E şikayet ettin devlet ses etmedi. Karışmadı diyelim, o zaman sen yine onu bırakamazsın ortalıkta. Burada gücün neye yeterse onu yapacaksın. Senin niyetin önemli işte. Keyfi değil, İnsanlar zarar görmesin mantığı ile yapmak lazım.

    Alptraum bu 5 dk bi site açma işine gelince.. Çok güzel izah ediyor aslında bu engelleme işinin devlet eliyle mümkün olmadığını. Millet zorunlu kalıyor. Yapmasan zehir akıtıyorlar. Yapsan legal değil. Sakal Bıyık mıydı o mesele Aynen o işte.

    Haa birde. Hack özel konum demişsin. Doğru da, zaten diyoruz ya. O konumdaki elinden geleni yapsın bende yazarak ya da buğz ederek yapayım. Elimden bu gelir çünkü.

    selametle..

    Konu mhmt tarafından (10-24-2008 Saat 02:48 ) değiştirilmiştir.
  3. Alt 10-24-2008, 03:06 #23
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28

  4. Alt 10-24-2008, 03:14 #24
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3

    Evet. Öyle bencede. Bu biraz hack edenlerin egosu için belkide. Çünkü, rumuzları pek Türkçeye benzemiyor. Böyleyiz işte değil mi? Arkaya Mehter Marşı koyarız. Üste hacked by cart curt yazarız.
    Hayırlısı..

    selametle..

  5. Alt 10-24-2008, 11:23 #25
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Kesinlikle degil. Ben zaten öyle bir durumda arz etmedim benimkisi sadece Mesru dairede gaye Allah rizasi ise, bu gayeninde mesru yol gibi mesru olmasi lazim oldugunu anlatmak istedim.

    hacım sorun zaten meşru dairede müdahale edilemiyor yada edilmiyor olması değilmi? e bu durumdada mhmt kardeşiminde dediği gibi bireysel hareketler yapılması kaçınılmaz oluyor.eliyle düzeltebilecek olanlar duruma el atıyor yani.

    Arkaya Mehter Marşı koyup. Üste hacked by cart curt yazılması olayına gelince şüphesiz bu olayı bir ego veya hacker grupları arasında prestij amaçlı yapanlar vardır.ama bunu yapan 3-5 kişi için herkesi zan altında bırakamayız.

    Ayrıca

    konuyla çok alakasız bir durum ama
    şu an fark ettiğim ilginç bişey varki oda dtp.org.tr nin admininin mail adresi


    HTML-Kodu:
    Primary nameserver: ns.*********.com
    Hostmaster E-mail address: hawar@turkcell.com
    Serial #: 1205062742
    *******: 10800
    Retry: 3600
    Expire: 604800
    Default TTL: 86400
    adminin mail adresi nasıl turkcell.com uzantılı olabiliyor.

    Konu kipchak tarafından (10-24-2008 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.
  6. Alt 11-05-2008, 22:47 #26
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Yine hacklenmis hangi ara acildida hacklendi

  7. Alt 11-06-2008, 11:55 #27
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    ama bu seferki index ve yazılar daha bi hoş olmuş gibi

  8. Alt 12-31-2008, 20:39 #28
    serkan82 Mesajlar: 2
    Bunu yapanlar, yani siyasi partilerin sitelerine hecleyenler sonderce anti demokratik ve yanlış bir tevır.özgür düşün ve korkma özgürlükten...bilmem anlata bildim mi?

  9. Alt 12-31-2008, 20:41 #29
    serkan82 Mesajlar: 2
    ayıp ayıp...erkeklik mi bu

  10. Alt 08-08-2009, 04:41 #30
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Isim degisiklikliginde dtp olmus demokratiktoplumpartisi.com. Ne diyelim bakalim simdi ne olacak