www.dtp.org.tr tekrar hacklendi!

özel bilgilerini bizim serverdamı saklıyon nedir bu gizli dökümanlara ulaşılması korkusu yoksa ay yıldız timin bizede uğramasından mı korkuyosun neyse ben yatayım ayrıca düşüncelerim hala değişmişde değil yani hack in ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni

  1. Alt 10-23-2008, 03:17 #11
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    özel bilgilerini bizim serverdamı saklıyon nedir bu gizli dökümanlara ulaşılması korkusu
    yoksa ay yıldız timin bizede uğramasından mı korkuyosun
    neyse ben yatayım ayrıca düşüncelerim hala değişmişde değil yani hack in yapılması gerektiğini düşünüyorum.hem bu hack olaylarının ap ayrı bir yanıda vardırki daha güvenli bir internet ortamı sunması ''nasıl yani?'' diyeceksin şimdi hacklenme korkusu içinde olan sitelerini geliştirme ve güvenlik açıkları kapatma olayına ağırlık vereceklerdir daha önce bir çok kez aynısını büyük şirketler yaptı sitesindeki açığı bulana para vereceği yarışmalar düzenledi.
    sanal alemdede söz sahibi olmak şart yoksa peygamberimizin karikatürlerini yayınlayan sitelere sadece kalpten buğz edip,hitini arttırmaktan başka birşey yapamayız (karikatürlerin yayınlandığı gün binlerce danimarka sitesi haclenmiş ve tüm dünya olaydan haberdar olmuştu)

    yarın kaldığımız yerden devam ederiz inş. aeo selametle

    Konu kipchak tarafından (10-23-2008 Saat 03:20 ) değiştirilmiştir.
  2. Alt 10-23-2008, 13:10 #12
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Alptraum.
    Sitenin zamanını biraz aç. 15 aktif olmayınca atıyor. Biraz uzun yazim dedim. Gitti hepsi. Atmış beni, yolla diyince silindi. Yarım saat yapta rahatlayalım.

    Konu ile ilgilide ne yazim şimdi. İştahım gitti.

    selametle..

  3. Alt 10-23-2008, 13:28 #13
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Hocam eger sistem otomatik attiginda üyeligini girseydin keske, yazin otomatik devam edecekti. 15 dakika yapmamin sebebi sistemde cok yogunluk oldugundan ama deneme olarak yarim saat yapacagim sen istahini geri getir üstadim

  4. Alt 10-23-2008, 21:14 #14
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    evet hacım nerede kalmıştık devam edelim istersen....

  5. Alt 10-23-2008, 21:59 #15
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Simdi yazdiklarini buraya alinti olarak teker teker cevaplamayayim Genel olarak cevap yazayim.

    Hacker bir baska kisinin sitesini hacklemek anlamina gelmez ya da baska birilerinin özel bilgilerini bulabilme de degildir. Hacker aslinda güvenlik olusturucudur. Her programin bir hacker i olur her yazilan sistemin bir hacker i olur ve bu sistemleri gelistirir güclendirir degistirir v.s.

    Bu konuda fikir ayriligi yasayabiliriz asla ve asla fikirlerimi sana dikte edip senin bana evet haklisin dogru gibi sözcükleri etmeni beklemiyorum. Zaten bu konuda fikir ayriligi vardir ve düsünce farkliliklarinin olmasi her iki taraftan herhangi birini kesinkez yanlis göstermez.

    Bir diger husus ise Benim özel birseylerim olsa sunucuda ve bu özel birseylerim alenen ortalikda dolasilsa ele gecirilse onun özelliginin manasi kalmaz iste bu durum yanlistir. Pencereyi bana dogru acmissin, bense genel olarak aciyorum pencereyi burada dikkat edilmesi gerek. Lakin benim savundugum bu husus korktugum anlamina geliyorsa, ben bu siteyi kurmadan öncede ayni düsüncelerdeydim ya da internetle alakam kalmasada. En iyisi konu dagilmadan muhakeme yapmaya devam edebilelim degil mi?


    Baska kisilerin sahip oldugu herhangi birseyi ele gecirmek su anda yasallasmis degil. Bunu sana interneti veren de hatta ve hatta bilgisayari yapan da böyle diyor.

    Simdi benim hocalarimin ictihadini söyledim ben, bu da caiz olmadigidir. Caiz olmayan hacker olmak degil, herhangi bir siteyi hacklemek ya da msn i hacklemek sifre calmak v.s. Bu gibi hususlar caiz degildir. Ne yazikki bu tarih hackleyenden cok, hacklenen siteye ya da kisiye önem veriyor. Tüm gözler o tarafaa ceviriliyor hadi bu kismindanda bakmayalim olaya,

    Bu site hacklendiginde sorun cözülmüs mü oluyor sence, bak ateist forumuna kac yildir var bir kere cyber-warrior tarafindan hacklendi ama ne oldu site yine kuruldu yine hacklendi yine kuruldu ve yine ayni düsünceler devam ediyor. Tarih te düsüncelere pranga vurulamamis ne yazik ki?


    Ya o kisiyi asmislar öldürmüsler bu sekilde düsüncelerine zincir vurabilmisler. Onun disinda Adem den bugüne (iyi-kötü) insan düsünen, kimi zaman pratikte uygulayan kimi zaman ise bunu yansitmayan bir birey olmustur. Bu bireyler kimi zaman birleserek cok canlar acitmislardir , kimileride acitamamislardir, kimileride yararli bireyler olmuslardir. Anlayacagin kötülük her halükarda olmustur, amac bunun kökünü kazimak olmus olsada, insanlar Kendi etlerini harc edenler olmustur kimi zaman yenilmis ama bu tarihi biz ayete nispeten galip gelecek taraf olarak sabirla bekliyoruz.

    Küfür ve cehil baska kisinin malina el koymakla cürütülemez, bu site yarin yayinina devam edecektir. Teblig, teblig, teblig....

    hocaefendiden iktibasla bir örnek vereyim ;

    Hedefe yakin vesilelerin vesileside mesru olmasi gerekir . O mesru gayenin vesileleri gayr-i mesru olamaz. Bu gayr-i mesru vesilelerle hak bir neticeye varilamaz. Bir devlet kurma bir insan icin gaye olamaz bir hakimiyet tesisi gaye olamaz. Bu Allah rizasi gibi INSANLARA MÜSLÜMANLIGI ANLATMA gibi ulvi gayelerrin yaninda cok kücük kalir. Allah der ona ben sana yetmiyormuydum ki baska gayeler aradin.


    Allah in rizasini kazanmak icin ya da herhangi bir gaye varsa bu gayr-i mesru olan karsidaki kisilerin mülküne el koyma gibi bir durumu hedefinde ki adalet asla ve asla mücerred adalete uygun degildir.

    Bu arada sanirim verdigin site domaine girilip hack olarak yönlendirilmis tabi yanlis anlamadiysam. Site detaylarina whois.org dan bakabilirsin.

    Ahlaksal olarak herne olursa olsun bir bireyin devletten bagimsiz kendi basina baskalarinin mülküne girmeye malina sahip olmaya asla ama asla izin verilmemistir.

  6. Alt 10-23-2008, 23:01 #16
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    seninde dediğin gibi ne kadar hacklenirse hacklensin site gene kurulacak ama bunu izinsiz yapılan bir sokak yürüşüyüne veya bir reklam panosuna asılan duyuru gibi düşünebiliriz.

    ayrıca pkk nın forumlarına bakarsan onlarda da ayrı bir telaş var. bizim hackerlarımızda şunu yapsın daha önce şöyle yapmışlardı gene hacklesinler. gibi laflar sarf ediyorlar ki geçmişte hackledikleri sitelerde oldu
    ayeti kerimedede belirtildiği gibi:
    Size saldırana karşı, tıpkı saldıran gibi siz de ona saldırın" (el-Bakara, 2/194)

    hem bu durumda islam hukuğunda İcmâ da gereken Tazminât Sebepleri şunlardır:
    Akit , Telef etme , El Koyma , Tasarrufu engelleme ve Aldatma

    burada site hackleme durumuna en yakın Tasarrufu engelleme gibi görünüyor.

    Tasarrufu engelleme: İslâm hukukunda mal ile sahibinin arasına girerek, malikin maldan yararlanmasına engel olmak da tazminat sebebidir. Bir kimsenin emânet olarak aldığı malı inkâr etmesi veya gâsıbın gasbettiği malı başka bir beldeye gõndermesi tasarrufu engellemeye örnek verilebilir. Hanefîlere göre bu durumda tazminatın gerekmesi için fiilin mala yönelik olması gerekir. Hanefîler mal ile sahibi arasına girmeye "mânen telef etme" ifadesini kullanırlar.

    ki buradada ''tazminatın gerekmesi için fiilin mala yönelik olması gerekir'' gibi bir durum söz konusu yapılan hack işlemi mala herhangi bir zarar vermemektedir.yapılan işlemin sadece domaini yönlendirmek veya index basmak olduğunun düşünürsek mala zarar gelmediğinden tazminat gerektirmez diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin.

  7. Alt 10-23-2008, 23:36 #17
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Hocam bireysel olamaz, bu is bireysel oldugu andan itibaren ki, kaldi T.C. ülkesinde Türkiye cumhuriyeti yasalari isler bu durumda toplum yarari icin yine devlete uyumlu olmak gerekir. Herhangi bir kisinin benim hukuken satin aldigim ve ücüncü sahislarla paylasmayacagim hususu, bir birey izinsiz paylasiyorsa bunu asla mesrulastiramazsin. Kaldi ki ayet su sekildedir

    Saldırmazlık örfünün geçerli olduğu aylarda size saldıranlara siz de karşılık verin: (171) zira saldırmazlık örfünün ihlali, adil karşılık [yasasın]a tâbidir. Böylece, eğer bir kimse size saldırıda bulunursa siz de onun saldırdığı gibi saldırın; ancak Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun ve Allah'ın, kendisine karşı sorumluluk bilinci taşıyanların yanında olduğunu bilin.

    Burada Haram aylardaki savaslar ve sonrasi savaslarda gereken uslup anlatilmistir.

    Ve son paragrafinda masum bir cümle ama benim evime yabanci biri anahtariyla girecek ben anahtar vermemis oldugum halde etrafa bakip cikacagim diyecek ve bu mesru olacak öyle mi?

  8. Alt 10-24-2008, 00:16 #18
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    hocam hacklenen site sütten çıkmış ak kaşık değilki.
    neticede onun yaptığı şeylerde internet suçları arasında, bunu birinin evine girmesiyle bir tutamazsın ki.

    olay iyice avukatların suçlu birini savunmasının tartışıldığı konuya benzer bir hal aldı sanki...
    bir yanda victan ve toplumsal değerler diğer yanda devletin verdiği görevi yapmak gibi bir durum var. e tabi burada karar gene insanın kendi vicdanına kalıyor.sanal alemdede zehirli oklarını yaymalarına benim gönlüm razı değil.

    Konu kipchak tarafından (10-24-2008 Saat 00:18 ) değiştirilmiştir.
  9. Alt 10-24-2008, 01:51 #19
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Gündüz 2 defa yazamayınca dedim akşam olsunda munazara edelim. Demek ki gündüz yazmamak lazım Hayırlısı.

    Ben hack taraftarıyım normalde. Ama bu konunun çok ince olduğunu düşünüyorum. Aynen gerçek hayattaki gibi sanal alemde de etik kuralları geçerlidir.
    Sokakta giderken baktınız bi adam boyuna küfrediyor başörtülü hanımlara. Ne yaparsınız? Hemen "Hoop.. Sen ne diyon lan" cümlesiyle gireriz. Sonrası malum. Biri sokakta konuşmaya başlasa, ırkçılıktan girse ve konuşmaları ile Kürt Türk diye ırkçılık yapsa, milletin beynini yıkasa. Ne yaparsınız? Biri sokakta esrar satıyor diyelim. Bizim esrarı alanlara "ne yapalım canım, akıllı olsun almasın" mı dememiz lazım, yoksa esrarı satanı mı şikayet etmemiz ve milleti uyarmamız lazım. Ha esrarı satanıda bu işten alıkoyduktan sonra uyar, tebliğini yap. Mesele değil. Ancak, önce sorunu kaldır sonra uyar. Bu daha mantıklı değil midir? Biz nasıl olsa öteki sokakta esrarcılar yine var, bitmez bunlar diyerek ya da nasıl olsa bu adamı 3 gün sonra salarlar, şikayete değmez diyerek üzermizdeki sorumluluğu atmış olur muyuz? Hayır.
    Site meselesine gelince, bu bi yaptırımdır. Devletin yapması lazımdır. Evet. Ancak, sokaktaki satıcıyı sen şikayet edeceksin ki devlet gelsin alsın. Diyelim ki devlet gelip almıyor. O zaman banane deme lüksümüz var mı? Yine yok. İşte Burada Hadisin dediği gibi, Elimizle ya da dilimizle ya da kalbimizle buğz ederek tepkimizi koymalıyız. Gücümüz neye yeterse. Peki, devlet görüyor ama dokunmuyorsa, ancak yanlışta aleni ortada ise, burada bireylerin HAK çerçevesinde ellerinden geleni yapması zorunlu oluyor. Yoksa ortam haşat. Sen yap, o yine açsın. Burada sen niyetini ve safını belli ediyor ve üzerindeki sorumluluğu vebali atıyorsun.
    DTP nin siteye gelince, bunun biraz IRK çılık noktasında kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden devletin ta başından bişeyler yapması lazımdı. Ancak geç kalınıyor ya da gerek görülmüyordur. Siteyi hackleyen arkadaş(lar) Kürt-Türk kardeştir. Kurtuluş Savaşını Beraber verdik tarzında söylemlerde bulunmuşlar. Bunu yapmaları iyi olmuş bence. Bi nebze hack olayına artı puan katıyor. Ateist foruma gelince, hacklendimi bilmiyorum ama devlet 1-2 defa kapattı. Şu an açık sanırım. Neyse, bu hack konusunda genel olarak böyle düşünüyorum.
    Bir nokta daha var aslında, sanal alem çok geniş bi dünya. Yani, ülke sınırlarını aşıyor. Devlete desen ki şu site şöyle. Onu kapatsa, öteki açılır. Mantardan daha hızlı açılıyor web siteler. Ve sınırı yok. Bu yüzden ya bununla ilgili özel ekipleri olacak ya da bireylere kalıyor böyle meseleler.

    selametle..

  10. Alt 10-24-2008, 02:04 #20
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    •●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı
    hocam hacklenen site sütten çıkmış ak kaşık değilki.
    neticede onun yaptığı şeylerde internet suçları arasında, bunu birinin evine girmesiyle bir tutamazsın ki.

    olay iyice avukatların suçlu birini savunmasının tartışıldığı konuya benzer bir hal aldı sanki...
    bir yanda victan ve toplumsal değerler diğer yanda devletin verdiği görevi yapmak gibi bir durum var. e tabi burada karar gene insanın kendi vicdanına kalıyor.sanal alemdede zehirli oklarını yaymalarına benim gönlüm razı değil.


    Kesinlikle degil. Ben zaten öyle bir durumda arz etmedim benimkisi sadece Mesru dairede gaye Allah rizasi ise, bu gayeninde mesru yol gibi mesru olmasi lazim oldugunu anlatmak istedim.