Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali Twitter'ı yıktı geçti.

17 DAKİKA BOYUNCA WTT OLDU

10. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali'ni Sinan Erdem Spor Salonu'nda izleyen davetliler ve televizyonlardan canlı yayını izleyenler Twitter'da bir rekora imza attı.

#sevgidiliturkce etiketiyle 19:30'da Tweet atmaya başlayan takipçiler, #sevgidiliturkce etiketini, 10. dakikada Twitter Gündem listesine soktu. Kısa süre içinde zirveye yükselen #sevgidiliturkce ile 3 saatte 35 bin tweet atıldı. Türkiye gündeminde 1. sıraya yükselen etiketlerle genelde 3-4 bin tweet atılırken #sevgidiliturkce ile 3 saatte 35 bin tweet atılarak bir rekora imza atılmış oldu.

Diğer yandan aynı dakikalarda Twitter'ın dünya gündemi listesine de giren #sevgidiliturkce, 17 dakika boyunca listede kaldı. Dünya TT listesine giren başlıklar da maksimum 5 dakika listede yer bulurken #sevgidiliturkce'nin listede 17 dakika yer tutması önemli bir gündem olarak tarihe geçti.

"GÜLÜM BENİM" DEDİ, BİRİNCİ OLDU

Olimpiyatların şarkı finalini Türkmenistan'dan Ruslan Annamammedov kazandı. "Gülüm benim" şarkısını söyleyen Ruslan hem sempatik halleri hem de sahnedeki rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Küçük yıldız, şarkı söylemekle kalmadı, "Haydi eller havaya" diyerek seyirciyi de coşturdu.

Sunuculuğu Osman Tan Erkır'ın yaptığı "Şarkının Yıldızları Finali"nin jürisinde Garo Mafyan, Kayahan, Anjelika Akbar, Ahmet Özhan, Mehmet Ali Birand, Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet), yapımcı Polat Yağcı, Hamdi Alkan, Işın Karaca, Necati Şaşmaz, Melihat Gülses ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin vardı.

Türkmenistan'dan Ruslan Annamammedov birinciliği elde etti. İkinciliği Azerbaycan'dan Sema Sultanova, üçüncülüğü ise Endonezya'dan Patton Otlivio Latupeirissa kazandı.

OLİMPİYAT BAYRAĞI, BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDE DALGALANACAK

Öte yandan Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılı için hazırlanan özel dev bayrak, Boğaziçi Köprüsü'ne asıldı. Dev bayrak, olimpiyatlar boyunca İstanbul Boğazı'nda dalgalanacak.