Yıl 2012 Kuranı Kerim Seçmeli Ders Oldu

Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam hatip ortaokulları yeniden açılacak. AK PARTİ ÖNERGE VERDİ Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda zorunlu ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen safinaz
  • 2 gönderen HiLaLNuRu

  1. Alt 03-29-2012, 20:38 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam hatip ortaokulları yeniden açılacak.

    AK PARTİ ÖNERGE VERDİ

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 9. maddesinin görüşmelerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Grup Başkan vekillerinin imzasıyla önerge verildi.

    Kabul edilen önergeye göre ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

    ORTAOKULLARDA SEÇMELİ DERSLER OLACAK

    Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler
    oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.

    Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri, Bakanlıkça belirlenecek.

    Önergenin gerekçesinde ''Okutulacak seçmeli derslerle ilgili kamuoyundaki yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek amacıyla önerilmiştir'' ifadesine yer verildi. Önerge, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

    Fani 06 bunu beğendi.
  2. Alt 03-30-2012, 12:31 #2
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    Kuranı mehcur bıraktılar..insallah bu Kuranı tilavet etme değil de kıraat etme şeklinde gerçekleşir.

    safinaz ve el_feta bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.