Tunus'ta Türkçe seçmeli ders oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:10)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:10)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    10-10-2012

    Tunus'ta Türkçe seçmeli ders oldu

    Tunus'ta Türkçe seçmeli ders oldu
    Tunus'ta Türkçe seçmeli ders oldu

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tunus Milli Eğitim Bakanı Abdullatif Abid'i kabul etti.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tunus Milli Eğitim Bakanı Abdullatif Abid'i kabul etti. Bakan Dinçer, makamında gerçekleşen kabulde, Bakan Abid'i Türkiye'de ağırlamaktan ve iki bakanlık arasındaki işbirliğini arttıracak görüşmeleri yapmaktan duyduğu mutluluk duyduğunu dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin sıcak, samimi, güçlü bir geçmişe dayandığını ve böyle devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

    Tunus ile Türkiye arasında hiçbir siyasi problemin olmadığını ifade eden Dinçer, ''Son zamanlarda Tunus'ta özellikle Türkçe dersinin de seçimlik dersler arasına konulması bizi mutlu etti. Sayın Bakanın bu konudaki çabalarını, gayretlerini biliyorum. Dolayısıyla Sayın Bakana ayrıca Tunus hükümetine teşekkür ediyorum'' dedi.

    Tunus Milli Eğitim Bakanı Abid ise Türkiye ve Tunus arasındaki ilişkilerin eski ve sağlam olduğu ifade ederek, 19. yüzyılın başlarında Türkçe'nin yönetim kademesindekilerin resmi dili olduğunu söyledi.

    Osmanlı tarihinin Tunus'taki okulların müfredatında yer aldığını anlatan Abid, Tunusluların modern Türkiye'ye de büyük bir hayranlık duyduklarını belirtti.

    Türk hükümetinin devrime verdiği destekten dolayı minnettarlık duyduklarını dile getiren Abid, ''Bu yıl müfredatta lisede Türkçeyi seçmeli olarak dahil ettik. Tunus'ta Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Çince ve Rusça da seçmeli ders olarak okutuluyor. Türkiye'den geçtiğimiz hafta gelen 3 öğretmen lise düzeyinde 250 öğrenciye başkent bölgesinde Türkçe öğretecek. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer şehirlerde de Türkçe dersini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

    Kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

    AA





    Tunus'ta Türkçe seçmeli ders oldu Yorumları