Yayınevi: Metis Yayıncılık Basım Tarihi: Mart 1995 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat "Henüz bir masal olan şu zaman, sana göstermeden bir yere gizlenmiş olabilir. Ya git, ya da kal. Mesafeyi dondurmuş, boğazını kurutmuş, dilini koparmış, başını döndürmüş olabilir. Git, ya da kal. Karşındaki karanlık, yüzüne çığlık çığlığa çarpıp duruyor olabilir. Git... Kal... Sadece parmaklarının yardımıyla konuşabilen şu dudaklardan sızan sayıklama, seni yaralıyor, yok...
Yayınevi: Derpaş Kültür Yayınları Basım Tarihi: Ocak 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Pazar sabahı, annesi Afacan ı erken uyandırdı:- Kalk Afacan. Biliyorsun bugün dayının çiftliğine gideceğiz.Afacan çabucak kalktı. Yüzünü yıkadı ve kahvaltı masasına oturdu. Diğer "Attila DAMAR" Kitapları: 1. Seçkin Atatürk Şiirleri
Acar Hafiye - Golle Şikeler ve Garip Tipler - Jürgen Banscherus - Özeti, Acar Hafiye - Golle Şikeler ve Garip Tipler Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: İş Bankası Yayınları Basım Tarihi: Temmuz 2009 Kitap Türü: Gençlik / Çizgi Roman Bu macerada, mahallenin futbol takımı Acar dan yardım istiyor. Büyük turnuva başladı, ama takımın kalecisi garip şeyler yapıyor. Rakip mahallelerin takımları çok güçlü ve şampiyonluk elden gitmek üzere. Bakalım Acar Hafiye...
Agora - Marta Sofia - Özeti, Agora Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Kyrhos Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2010 Kitap Türü: Roman / Edebiyat O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem nefes kesecek kadar güzel hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki biri ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadındı. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda...
Afedersin Hayat - Ahmed Günbay Yıldız - Özeti, Afedersin Hayat Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Timaş Yayınları Basım Tarihi: Ekim 2001 Kitap Türü: Şiir / Edebiyat Kavramlar sahi bu kadar ikiyüzlü müydü? Yoksa, istediğimiz gibi yorumlayışımız mıydı onları özünden koparıp birer karmaşa haline getiren? Bilmiyorum doğrusu. Bildğim tek şey, işimize gelmeyen gerçekleri kendimize uyduruşumuz!...Maskeler utanç vericidir benim bildiğim. Utançsa, gerçeklerden...
Yayınevi: Gri Yayınevi Basım Tarihi: Ocak 2007 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Duinroos un neler yaşadığını görebilmek, duyabilmek için bazen kollarımın duvar, gözlerimin pencere olmasını isterdim. Ada Konukları, Hollanda nın kuzeyinde bulunan Waddeneiland arasındaki "Duinroos" adlı basit ama konuksever tatil evine gelen misafirleri ve o evi yaz sezonuna hazırlayan temizlikçi kadını konu alır. Tatil için gelenler birbirlerini tanımamaktadırlar. Aynı yatağı...
Yayınevi: Nokta Yayınları Basım Tarihi: Aralık 2003 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Gerçek bir yaşam öyküsüdür Afrika... 1938 yılında Yahudi asıllı küçük bir ailenin Nazi hışmından kaçarak o zamanların İngiliz sömürgesi Kenya ya sığınması ve yeni bir vatan edinme çabaları, uzaktan savaşın görüntüsü, endişeler, kaygılar, umutsuzluklar ve hüzün... Hukuk eğitimi görmüş Walter Redlich, güzel ve naif karısı Jettel, tatlı duyarlı küçük Regîna ve kahkahası...
Yayınevi: Yağmur Yayınları Basım Tarihi: Haziran 2007 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Bu memleketi saadete götürecek yolun demokratik sistem, çok partili sistem olduğunu söyledik. Biz inanıyorduk ki, şayet bu millet kendi işlerini kendi eline alacak olursa, kendi kaderine sahip olacak olursa, memleketi ıstıraba sevk eden şikâyetler kendiliğinden yoluna girecektir. Biz buna inanarak çalıştık. Siyasi hayatta muvaffakiyetin başlıca düsturunun samimiyet olduğuna kaniim. İdare...
Yayınevi: İletişim Yayınları Basım Tarihi: Temmuz 2008 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Her türlü etnik, dinî, politik ve ulusal ayrılığı aşan, evrensel bir lezzet... Sütlü, karamelli, fındıklı, fıstıklı, bademli çikolatalar... Çikolatalı pastalar, kurabiyeler, dondurmalar, sütler, renk renk paket paket bonbonlar... Küçük büyük demeden milyarlarca insanı peşinden sürükleyen bu büyüleyici tat, çoğu kişi için "mutluluk" kelimesinin de içini dolduruyor. Oysa...
Yayınevi: Bilgi Yayınevi Basım Tarihi: Nisan 2003 Kitap Türü: Roman / Edebiyat 1930 lu yıllarda Güney Afrika da birtakım yenilikler yapılmaya başlanmış; ancak, alabildiğine ilkel koşullarda yaşayan, ezilen, sömürülen, hor görülen kara derili insanların bu değişime ayak uydurmaları son derece sancılı olmuştur. Hem zorlu bir yaşamla hem de aynı ölçüde acımasız beyazlarla cebelleşen; ama o ülkenin kendi ülkeleri olduğu ve sevgide, acıda, emekte dayanışma içinde...
Yayınevi: Liberte Yayınları Basım Tarihi: Ocak 2004 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat İnsan esrarengiz bir varlıktır. Değişik arzuları, istekleri ve fantezileri vardır. Sosyal aktivitelerine paralel olarak bu arzu ve fanteziler farklılaşır, gelişir ve zenginleşir. Siyasal otorite, alanını genişlettiği zaman, bireylerin özgürlük alanı daralır. Altındakileri zapt-u rapt altına almak siyasal otoritenin tabiatındandır. Onun beslenme kaynağı, sınırlama, daraltma, yasaklama,...
Yayınevi: Can Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2002 Kitap Türü: Şiir / Edebiyat Ercan Yılmaz ın Ahirli Zamanlar ı varlıkla yokluk arasına, rüyadan asma köprüler kuruyor. Ebruli rüyalar... Bu köprüler de şiirin dili, rüyaların diliyle özdeşleşir; her şey gibi sözcükler de lal kesilir. Ercan Yılmaz ın şiiri, yazların inceldiği , duvarların oğul verdiği , bir rüyanın şiiri. Hangi şair bu rüyayı görmeden yok bahasına var ım deyebilir ki? Hilmi...
Yayınevi: Agora Kitaplığı Basım Tarihi: Kasım 2005 Kitap Türü: Şiir / Edebiyat İlkbahar, sonbahar demeden her gece doğan ayda Eskiden hiç bilmezdim Böyle duygulanıp özleyeceğimi de eskiden hiç bilmezdim Ay ne kadar parlak olursa olsun, ona bakacağımı Eskiden hiç bilmezdim Bu güne dek şu Ay ın üzüntü verici olacağını Eskiden hiç bilmezdim
Yayınevi: Sosyal Yayınlar Basım Tarihi: Ağustos 1998 Kitap Türü: Şiir / Edebiyat Bu kitap, eski edebiyat ürünlerini anlamak merakını duyacak olan gençlere küçük bir rehber olsun diye yazılmıştır. Metinlerin açıklaması yolunda, bazılarınca belki fazla görülebilecek tafsilata da, bu gençlerin anlama güçlüklerini mümkün olduğu kadar giderebilmek maksadıyla gidilmiştir.
Adı İnsan - Türkiye Geleceğini Arıyor - Yaprak Özer - Özeti, Adı İnsan - Türkiye Geleceğini Arıyor Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Hayat Yayıncılık Basım Tarihi: Ocak 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat İnsan Kaynakları ve Yönetim alanında yaptığı çalışmalarla tanınan gazeteci-yazar Yaprak Özer, her hafta www.insankaynaklari.com sitesinde "ADI İNSAN" başlıklı köşesinde okuyucularıyla buluştu. Her hafta birbirinden ilginç konularla insan...
Yayınevi: Şule Yayınları Basım Tarihi: Ekim 2002 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Görünüşte herkese açık hayatlar vardır. Göz önünde duran, göz batan, sürekli takip ettiğimiz, süreki yargılayıp, kefen biçtiğimiz hayatlar. Tıpkı penceresi geniş bir eve benzer böyle hayatlar. Ama dışarıdan gördüğümüz renkleri, yine de merakımızı gidermez. İçeride duranın bize, dışarıdan göremediğimiz alacakaranlıkta kalmış yerleri de anlatmasını isteriz: Kendi içinden...
Adım Çığlığın Kadar - Şinasi Tepe - Özeti, Adım Çığlığın Kadar Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Edebiyat ve Eleştiri Kitaplığı Basım Tarihi: Haziran 2007 Kitap Türü: Şiir / Edebiyat ...Euphrates gülümserken denize düştü fırat ve çatladı toprak. Gölgenizle doldurun sepetlerinizi ey balıkçı kadınlar; belkıs akşamıyla aylanmaya gidiyoruz biz.
Yayınevi: Sistem Yayıncılık Basım Tarihi: Kasım 2003 Kitap Türü: Bu Kitap Sizin İçin Özellikle Değerlidir, Eğer: - Öfke, korku veya üzüntü gibi "olumsuz" duygular peşinizi bırakmıyorsa - Kişisel gelişim gereç kutunuza daha değerli araçlar katmak istiyorsanız - Daha fazla enerji elde etmek, insanlarla daha kolay ilişkiye girmek ve daha sağlıklı yaşamak için duygularınızı KULLANMAK istiyorsanız - Evde ve işyerinde stresle başa çıkmak için yaratılan yeni...
Yayınevi: Gerçek Sanat Yayınları Basım Tarihi: Kasım 1999 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Düşünce yönünden, nesnelerin kaldığı merkezkaç ve yerçekimi etkisine, insanoğlu bilinçlendikten sonra giriyor. Doğanın diyalektiği gereği de, karşıt iki gücün dengesini sürekli kılamıyor. Bunun sonucu olarak, düşünceleri bir yerlere ağıyor. Sanatçıları da, başta toplum ve ekonomik koşulların belirlediği bu kuralın dışında tutmak olası değil. Doğaldır ki sanatçılar...
Yayınevi: Aras Yayıncılık Basım Tarihi: Eylül 2005 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Nerede bağdan bağa akseden o musiki alemi, nerede Hapap ın Osgihan emminin udunun sesi, nerede Santuri Onnik emminin şen şakrak oyun havaları, nerede Efrem dayının, yani Kemani Ethem in o nağmeli keman sesi....? Hani, nerede bağdan bağa mis gibi mırmırik şarabının kokusu, nerede geceyarıları mahzenlerde gizlice yapılan mis kokulu rakıların, amberi diye anılan kaçak likörün? Ellerindeki bakır...
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık Basım Tarihi: Mayıs 2002 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Bond... James Bond." Evet, yıllardır bu sözleriyle bildiğiniz, tanıdığınız kahramanınız bir kere daha döndü beyaz perdeye ve bu romana... Ve bir kez daha düşmanlarına -güzel kadınlar ya da yüz değiştirmiş yüksek politikacılar olsun, onun için hiç fark etmiyor- karşı savaşıyor... Bond, "Başka Bir Gün Öl" de bu kez de Kuzey Kore geçmişli bir elmas tüccarının sırlarını...
Yayınevi: Gökkubbe Yayınları Basım Tarihi: Aralık 2007 Kitap Türü: Araştırma - İnceleme / Araştırma - İnceleme Kendisini Osmanlı yı modernleştirmeye adamış geleneksel aydın tipinin ender örneklerinden biri olan Ahmet Cevdet Paşa nın aile bireyleri ile mektuplaşmalarında yer alan açık bilgiler, satır aralarında ifade edilenler bir Osmanlı bürokratının aile yapısını, üyeler arasındaki ilişkileri, gelir ve gider durumunu, bakanlık yaparak devletin üst kademesine...
Afacan 5 ler - Karavanla Tatilde - Enid Blayton - Özeti, Afacan 5 ler - Karavanla Tatilde Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Artemis Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2009 Kitap Türü: Masal / Çizgi Roman İşte Afacan Beşler!Julian, Dick, Anne, George ve tabii Timothy yi de unutmayalım.Beşlimiz tatillerini karavanla seyahat yaparak geçirmeye karar veriyor. Her şey harika olacak! Yolda bir sirk kafilesiyle karşılaşınca yine maceranın göbeğine düştüklerini fark...
Yayınevi: Derpaş Kültür Yayınları Basım Tarihi: Ocak 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Bugün, Afacan ın doğum günü. Afacan sekiz yaşına bastı. Bu nedenle evde bir kutlama düzenledi. Bu kutlamaya arkadaşlarını da çağırdı.Afacan, anne ve babasına arkadaşlarını tek tek tanıttı: Diğer "Attila DAMAR" Kitapları: 1. Seçkin Atatürk Şiirleri
Ah vre Sevda - Osman Necmi Gürmen - Özeti, Ah vre Sevda Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Kanat Kitap Basım Tarihi: Kitap Türü: Paraketanın yemlerini değiştiriyorlardı ertesi sabah, açıkta. Bedenden kopmuştu oltanın biri: - Vay anasini! - Düğümden değil bu! - Diş yeri de yok! Kafasının birinci yumrusunu kaşıdı Stelyo: - Kiliç ilem kesmişler sankim. - Vre ne için koyduk bu paraketa, bu deniz ortasında? diye sordu Yanni. - Kiliç için. - Vre kiliç ne ilem keser ipi? -...
Yayınevi: Boyut Yayınları Basım Tarihi: Kasım 1997 Kitap Türü: Marks öğretisi, bugün komünizmin, yurt yönetim ve savunmasına katıldığı yeryuvarındaki tek ileri ülke olan Fransa da belki tarihinin en tehlikeli, belki yazgısını dahi belirleyecek anlarını yaşamakta, belki de akıbetini oynamakta. Dünyanın o konuda en yetkili fikir ve kalem adamları, onun temellerini kamu önünde kıran kırana taştışmakta, kökünden sarsmaka. Tartışmaların başlıca, bin sayfalık...
Yayınevi: Gerçek Sanat Yayınları Basım Tarihi: Kasım 1999 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Varna ya DoğruYaz aylarının tatlı bir gündönümündeArınıp tüm sorun ve kederlerden uzakGün yalazında meltemlerle yıkanmış saçlarımŞöyle rahat bir ohh çekerek.Akpak bir tutam yumak hafifliğindeÇıktık kocakentin sur kapısından dışarıAğaran dağları tutup tutup eteklerindenGün kızıllığında akşamın bir çift güvercin olmuş... Diğer "Zihni...
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Basım Tarihi: Ağustos 2005 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat -Ben yatıyorum Mümtaz -Güle güle -Evden gitmiyorum Mümtaz, yatıyorum dedim -Haa... öyle mi? Pardon Diğer "Piyale Madra" Kitapları: 1. Ademler ve Havvalar 6
Yayınevi: İş Bankası Yayınları Basım Tarihi: Ağustos 2008 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Küçük Timsah aslında eğlenceli bir KÖPEK istiyordu. Ama onun yerine ne aldı? Doris adında bir kız kardeş. Üstelik ağabeylerin ne yapması gerektiği hakkında da hiçbir şey bilmiyordu. Diğer "Liz Pichon" Kitapları: 1. Kız Kardeşim Doris
Aga - Volkan Aslaner - Özeti, Aga Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Cinius Yayınları Basım Tarihi: Ekim 2009 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Altı vakitte, Mardin'de altı aile... Aralarındaki bitmeyen egemenlik savaşı... Ankara'ya uzanan aşiret ve siyaset bağlantıları. Sınır şehrinde, görevini kötüye kullanan ve gücünü suistimal etmekten çekinmeyen bir asker ve yasadışı ekibi...Bu kurtlar sofrasında o, bir yandan şanını büyütmeye çalışırken, diğer yandan...