Endüstriyel Yiyecek Üretimi - Prof. Dr. Fermani Maviş - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-18-2011 (13:20)   Son Mesaj: 04-18-2011 (13:20)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    04-18-2011

    Endüstriyel Yiyecek Üretimi - Prof. Dr. Fermani Maviş - Ana Fikri



    Yayınevi: Detay Yayınları
    Basım Tarihi: Şubat 2008
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

    Kitabın birinci bölümünde yemek pişirme sanatı ve tarihsel gelişimi ile uluslar arası mutfaklar ve Türk mutfağı hakkında genel bir bilgi verilmiştir. İkinci bölümü yiyecek hazırlama teknikleri oluşturmaktadır. Üçüncü bölüm; yiyecek üretim sistemleri, yiyecek pişirme ilkeleri ve yöntemleri konusunda bilgiler verilmiştir. Dördüncü bölüm standart yemek kalitesine uygun yiyecek hazırlama, yani et suları, çorbalar, soslar, baharatlar, kırmızı ve beyaz etler, sebze ve meyveler, soğuk ve sıcak mezeler, tatlı ve tuzlu su ürünleri ile hamur işleri ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Beşinci bölümde ise, yiyecek süsleme ile ilgili temel bilgiler verilmiştir.







    Endüstriyel Yiyecek Üretimi - Prof. Dr. Fermani Maviş - Ana Fikri Yorumları