Ressam Hasan Nazım Balaban   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 04-03-2008 (13:06)   Son Mesaj: 04-03-2008 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 862  

    04-03-2008

    Ressam Hasan Nazım Balaban

    Ressam Hasan Nazım Balaban, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) katıldığı bir söyleşide, deneyimlerini öğrencilere aktardı.
    Ünlü Ressam İbrahim Balaban'ın oğlu Ressam Hasan Nazım Balaban, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Kültür ve Sanat Kulübü'nün davetlisi olarak üniversitede bir söyleşiye katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki söyleşiyi PAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Tahsin Hancıoğlu yönetti. Etkinlikte, Ressam Hasan Nazım Balaban, deneyimlerini öğrencilere aktardı. Babası İbrahim Balaban'ın Denizli'ye gelmeyi ve öğrencilerle buluşmayı çok istediğini ancak hastalığının nüksetmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı için Denizli'ye gelemediğini belirten Hasan Nazım Balaban, babasının ve kendisinin resimlerini Denizlililerle buluşturduğu için mutluluk duyduğunu söyledi.

    Kendisinin mühendislik eğitimi aldığını, 10 yıl kadar önce de tamamen resme döndüğünü belirten Balaban, resim sanatını seçmesinde babasının etkili olduğunu, önümüzdeki dönemlerde sadece kırsalı değil kent yaşamını da anlatan resimler yapmaya yöneleceğini sözlerine ekledi.







    Ressam Hasan Nazım Balaban Yorumları