Nazım Ekren (Nazım Ekren Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Nazım Ekren (Nazım Ekren Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-12-2011 (13:29)   Son Mesaj: 01-12-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 768  

    01-12-2011

    Nazım Ekren (Nazım Ekren Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Nazım Ekren, 4 Aralık 1956'da İstanbul'da doğdu. Baba adı Kazım, anne adı Huriye'dir. Öğretim Üyesi. Bursa İTİA İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası Bankacılık alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi'nde Doçent (İktisat Teorisi) ve Profesör (Uygulamalı İktisat) unvanı aldı.


    Aynı üniversitede akademik, araştırma, uygulama birimlerinde idari görevler üstlendi. Marmara Üniversitesi, Kamu ve vakıf üniversitelerinde öğretim üyesi olarak dersler verdi, lisansüstü tezler yönetti. Proje Yöneticisi, (Gelişen Ülke Bankalarının Uluslararası Faaliyetleri, Manchester Business School), MÜ Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü, T.Vakıflar Bankası Genel Müdürü, Eğitim ve Yönetim Danışmanı (Uygulamalı İktisat, Bankacılık) olarak çalıştı. Yeminli mali müşavir. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi.


    22. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı. İngilizce bilen Ekren, evli ve 2 çocuk babasıdır.


    22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Nazım Ekren (Nazım Ekren Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları