İstanbul'da "Bülent Ecevit Sahnesi" Açılıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-07-2008 (11:35)   Son Mesaj: 03-07-2008 (11:35)    Cevap: 0    Gösterim: 784  

    03-07-2008

    İstanbul'da "Bülent Ecevit Sahnesi" Açılıyor

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Kartal'da "Bülent Ecevit Sahnesi" adıyla ikinci sahnesini açacak.

    Bülent Ecevit Sahnesi'nin açılışı, 15 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılışta Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Ahmet Kutsi Tecer'in "Köşebaşı" adlı oyunu sergilenecek.



    İstanbul Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Osman Wöber, ANKA'ya yaptığı açıklamada Bülent Ecevit adıyla bir Devlet Tiyatrosu sahnesinin olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.


    Ecevit'in tiyatroya yakın bir siyasetçi olduğunu ifade eden Wöber, "Ecevit, aynı zamanda şairdi. Yani komşu sanattan bir insandı. Onun ismiyle bir sahnenin açılması büyük onur" şeklinde konuştu.


    Anadolu Yakası'nda Devlet Tiyatroları'nın ikinci bir sahneye daha kavuşmasının Devlet Tiyatroları açısından ayrıca olumlu bir gelişme olduğunu belirten Wöber, süreç içinde Avcılar, Küçükçekmece gibi, merkezlerin dışındaki semtlerde Devlet Tiyatroları sahnelerinin yaygınlaştırılacağını kaydetti. (ANKA)







    İstanbul'da "Bülent Ecevit Sahnesi" Açılıyor Yorumları