türk dizileri rekor kiriyor..   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-05-2008 (11:59)   Son Mesaj: 03-05-2008 (14:08)    Cevap: 2    Gösterim: 959  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen mhmt
  • 1 gönderen alptraum

    03-05-2008

    türk dizileri rekor kiriyor..

    Reytingli dizilerimiz önce Japonya ve Yunanistan'a ihraç oldu. Şimdi ise Arap kanalları "Ihlamurlar Altında"yı yayına soktu. Dizi çok sevildi.Özel kanallar yıllar önce bizleri Brezilya dizileri ile tanıştırmıştı. Daha sonra sektör gelişince yerli diziler furyası başladı. Şimdi kanallarda 50-60 civarında Türk dizisi oynuyor. Bu dizilerin bazıları yurtdışında bile üne kavuştu. Üstelik bazı diziler yurtdışındaki ülkelere de satılır oldu. İlk dizilerimizden biri "Çocuklar Duymasın". Dizi Japonya'ya gönderildi ve büyük ilgi gördü.

    Bir diğer dizi de "Yabancı Damat". Bu dizi de Yunanistan'da yayınlandı ve reyting rekorları kırdı. Şimdi de Türk dizilerine Arap kanallarından yoğun ilgi gelmeye başladı. Dubai'de yayınlanan MBC kanalı bir süre önce "Çemberimde Gül Oya" dizisini yayınlamış ve izlenme oranlarında ülke çapında rekora ulaşmıştı. Aynı kanal şimdi de ikinci Türk dizisi olarak "Ihlamurlar Altında"yı izleyicisiyle tanıştırdı. Bu dizi de ilk haftasından büyük ilgi gördü. Arapça dublajıyla yayınlanan dizi, kanalın prime time olarak adlandırılan yayın saatinde ekranlara geliyor.







    türk dizileri rekor kiriyor.. Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  03-05-2008, 12:12


    kurtlar vadisi yokmuymuş peki?:(

    selametle..
    yabanGülü bunu beğendi.
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 2  03-05-2008, 14:08


    Büyük bir hata gercekden...

    Niye kurtlar vadisi yokki

    Bence saglamligi tartisilsa dahi izlenecek güzel yerleri var tek türk dizim oldugu icin savunayim (Gittikce amatörlesti ama neyse )
    N u M a N bunu beğendi.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum