Doğuş Devrinde İslam Tasavvufu   Konuyu açan: byseco   İlk Mesaj: 08-17-2009 (22:33)   Son Mesaj: 08-17-2009 (22:33)    Cevap: 0    Gösterim: 871  

    08-17-2009

    Doğuş Devrinde İslam Tasavvufu

    Doğuş Devrinde İslâm Tasavvufu adlı bu eser, ilmî mesâîsinin büyük bir kısmını Tasavvuf araştırmalarına hasretmiş olan meşhur şarkiyatçı ve ilim adamı L. Massignon'un, Essai sur les Origines du Lexique Technique de la Mystique Musulmane adlı muhteşem eserinin İslâm Tasavvufu'yla alâkalı kısmının, son devrin yetiştirdiği en önemli ilim adamı ve Tasavvuf araştırmacılarımızdan biri olan merhûm M. Ali Aynî tarafından Osmanlıca'ya yapılan tercümesinin sadeleştirilerek günümüz Türkçe'sine aktarılmış halidir.

    Fransızca aslıyla da karşılaştırılarak, tercümesi yapılmamış olan bazı kısımların ilave edilmesi, birtakım tashihlerin yapılması, şahıs ve eser isimleriyle kaynakların tahkik edilmesi suretiyle, titiz bir çalışmanın ürünü olarak günümüz Türk okuyucusunun istifadesine sunulan bu önemli eser, ilk dönem sûfî akımları, şahsiyetleri, onların eserleri, meşrebleri, etkileri vb. konularda, başka hiçbir yerde bulunamayacak önemli bilgiler içermektedir. Bu sebeple elinizdeki eser, Tasavvuf akımının, henüz bütün detaylarıyla yeterince aydınlığa kavuşturulmamış olan ilk dönemleri hakkında en temel kaynaklardan biri olarak kabul edilmekte ve bu haliyle önemli bir boşluğu doldurmaktadır.







    Doğuş Devrinde İslam Tasavvufu Yorumları