1. Alt 02-01-2012, 21:25 #1
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    ABBYY firması tarafından üretilen gerçekten çok kullanışlı bir programı tanıtacağım. Öncelikle belirtmekte fayda var bu iphone uygulamasını asla ABBYY nin pc tabanlı diğer programlarıyla kıyaslamamak lazım çünkü ''ABBYY FineReader'' kadar başarılı değil ama mobil bir cihaz için performası oldukca iyi.

    Programın Kullanımı oldukca basit programı açtıktan sonra sol üstteki buton yardııyla tarayacağımız dökümanın dilini seçiyoruz (2 dil seçebilmek mümkün) ardından çektiğimiz fotoğrafta taranmasını istediğimiz bölümü çerçeve içine alıyoruz ve sağ alttaki ''read'' butonuna dokunduktan sonra bekliyoruz. Program okuma işlemini bitirdikten sonra fotoğrafını çektiğimiz metni yazı (text) haline çeviriyor.
    Benim Örnek olarak tarattığım Almanca dökümanı çok iyi taradığı söylenemez özellikle ''ä,ß'' harflerini düzgün okuyamadı türkçe dökümanlarda ise ''ç, ş, ğ'' gibi türkçe karakterlerde -bazen- sorun çıkarabiliyor.

    Tarama işlemi bittikten sonra bir tek dokunuşla yazımızı facebook/twetter da paylaşabilir, kopyalayabilir, email veya mesaj olarak gönderebileceğimiz gibi ''translate'' özelliğini kullanacak başka bir dile tercümede edebiliriz. Gene Almancadan ve ingilizceden türkçeye yaptığım çevirilerde ''Google çeviri'' seviyesinde (hatta direk google translate kullanıyorda olabilir) yani yer yer anlamsız ve devrik cümleler oluyor ama kelime tercümesi oldukca iyi.


    TextGrabber + TranslatorTextGrabber + Translator
    TextGrabber + TranslatorTextGrabber + Translator
    TextGrabber + TranslatorTextGrabber + Translator

  2. Alt 07-17-2012, 06:14 #2
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Tsk
    Mesaj Mobil üzerinden gönderilmistir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.