Aile Birleşiminde Dil Şartı Var mı?

“Aile birleşimiyle Avusturya’ya gelecek kimseler için dil şartı (almanca) aranıyor mu? İleriki zamanlarda şartların nasıl olacağının şimdiden bilemeyiz, fakat size şu an için geçerli olan durumu açıklayayım.1 Ocak 2006 tarih ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen oguzhan

  1. Alt 05-26-2008, 00:25 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    “Aile birleşimiyle Avusturya’ya gelecek kimseler için dil şartı (almanca) aranıyor mu?

    İleriki zamanlarda şartların nasıl olacağının şimdiden bilemeyiz, fakat size şu an için geçerli olan durumu açıklayayım.1 Ocak 2006 tarih itibariyle üçüncü ülkelerin (yani Avrupa Birliğine üye olmayan ülkeler mesela: Türkiye gibi) vatandaşları Avusturya‘ya göç etmek ya da şu an Avusturya’da yaşamakta olup ve oturum iznini uzatmak istiyorsa Entegrasyon Anlaşmasını imzalaması gerekiyor.Entegrasyon anlaşmasıyla, kişi kendisini Almanca kursuna (gerekiyorsa alfabe kursuna) kayıt edeceğini ve daha sonra gireceği Almanca sınavında da başarı göstereceğini kabul etmiş oluyor. Entegrasyon Anlaşması § 14 NAG açıklanmıştır. Bu Entegrasyon Anlaşması iki seçeneğe ayrılmıştır. — Seçenek 1: Modül 1; „75 saatlik“ bir alfabe kursudur. Bu kursta okuma yazma öğretilmek istenmektedir ve ayriyeten tabi ki ikinci modüle katılabilmek için şarttır. — Seçenek 2:Modül 2; Almanca dilin temel bilgilerinin yanı sıra güncel vatandaşlıkla ilgili olayları ve Avrupa’nın demokrasi değerlerini içeren bir Almanca-Entegrasyon kursudur. Bu modül „300 saat‘den“ oluşmaktadır ve yazılı A 2 Avrupa Referans Çerçevesi derecesinde bir sınav ile bitmektedir.
    Entegrasyon Anlaşmasını değişik şekillerde de yerine getirebilirsiniz. Aslında bu kanunun asıl amacı sunulan Almanca-Entegrasyon kurslarına veya Alfabe kurslarına yönlendirmektir. Şayet belli vasıflarınız varsa ve bunları ispatlayabiliyorsanız bu Entegrasyon Anlaşmasını yerine getirmiş sayılıyorsunuz (örnegin modül 1 için her hangi bir okul karnesi yetmektedir, Modül 2 için üniversite ya da meslek lisesi mezunu olmak v.s. gibi entegrasyon anlaşmasını yerine getirmek demektir). Yer kısıtlığı yüzünden tüm paragrafı kısa kesmek zorundayım. Son olarak şunu belirteyim: Şayet Entegrasyon Anlaşmasını imzaladıysanız ve oturum iznini ilk defa aldıysanız ya da uzattıysanız bu tarihinden itibaren bu Entegrasyon-Kurslarına ilk 3 yıl içinde başlayıp ve en geç 5 yıl içinde bitirmek zorundasınız. Anlaşmanın en ağır şartı ise yerine getirilmediği takdirde sizi sınır dışı edebilmeleri.

    Konu yabanGülü tarafından (05-26-2008 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir.
  2. Alt 05-26-2008, 00:43 #2
    oguzhan Mesajlar: 1.372
    Blog Başlıkları: 1
    yabanci bir ülkede yasiyorsan ve anlamak ve anlasilmak istiyorsan Entegrasyon anlasmasina uyman sart oluyor aslinda zorunlu hale getirmeleri bir yönden iyi oldu cünkü insanlarin belli bir yastan sonra yapamam deyipte umursamaz hallerinin önüne gecilebilir bu kanunla...

    yabanGülü bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.