Evrime inanmayanlara sorular

Bir ateist sitesinden alıntıladığım yazıyı sizlerle paylaşmak istedim hepimizin cevapları illaki olacaktır. Yazının hiçbiryerini değiştirmeden buraya kopyalıyorum : Çok basit bazı sorular bile evrimi reddetmenin mantık ve sağduyuya değil, şartlanmaya ...



  1. Alt 07-25-2008, 19:18 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bir ateist sitesinden alıntıladığım yazıyı sizlerle paylaşmak istedim hepimizin cevapları illaki olacaktır. Yazının hiçbiryerini değiştirmeden buraya kopyalıyorum :


    Çok basit bazı sorular bile evrimi reddetmenin mantık ve sağduyuya değil, şartlanmaya dayalı bir eylem olduğunu göstermeye yeter..


    1) Diyelim ki bir antropolog grubuyla birlikte bir kazıya katılıyorsunuz. Dağın başında biryerlerde, bir mağaranın içinde birtakım iskeletler buluyorsunuz. Fakat iskeletler insan iskeletine tam benzemiyor. Daha bir maymunumsu. Aynı zamanda da iskeletlerin yanında taştan delici ve kesici aletler ve ateş kalıntısı buluyorsunuz.

    Bu durumda ne düşünürsünüz?

    a) Allah insan iskeletlerini zaman içinde deforme ediyor, daha bir maymuna benzetiyor
    b) Birileri bütün antropoloji kazı sitelerine dadanıp, bilim adamlarıyla oyun oynamak için iskeletlerin yanına, daha kazı yapılmadan delici ve kesici aletler yerleştiriyor.
    c) Böyle şeyler bulunduğunu bilmiyordum
    d) İnsan daha ilkel türlerden evrimleşmiştir



    2) Evinize böcekler dadanıyor ve gidip bir böcek ilacı alıyorsunuz. İlk seferinde ilaç işe yarıyor. Çoğu böceği öldürüyor. Görünürde böcek kalmıyor. Fakat zaman içinde evde tekrar aynı böceklerden türüyor. Tekrar gidip aynı ilacı alıyorsunuz, ama bu sefer ilacın geçen seferki kadar etkili olmadığını görüyorsunuz. Gidip başka marka bir ilaç alıp onu denemek zounda kalıyorsunuz.

    Bu durumda aşağıdakilerden hangisini düşünürsünüz?

    a) Allah'ın bana garezi var, başıma ilaca dayanıklı böcekler sarıyor.
    b) Bu ilaç güçsüz, işe yaramıyor. İlk seferinde böcekler eceliyle ölmüş olmalı.
    c) Böcekler nefeslerini tutmayı öğrendiler herhalde.
    d) Canlıların çevre koşullarına daha dayanıklı olanlarının hayatta kalip, diğerlerinin öldüğü ve bu yolla hayatta kalan canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişiklikler meydana geldiği doğrudur.

    3) Elinizdeki deney farelerinin kafesi yanlışlıkla açılıyor ve 6 tane beyaz, 6 tane siyah fare dışarı kaçarak binanın yanındaki tarlaya gizleniyor. Zamanla ürüyorlar ve tarlayı bir sürü beyaz ve siyah fare sarıyor. Farelerden bıkan tarla sahibi, savaşmak için tarlaya farelerle beslenen hayvanlar getiriyor (kedi, baykuş, vs). Aradan zaman geçiyor ve farelerin sayısı azalıyor. Fakat öyle ki, beyaz renkli fare kalmıyor tarlada. Kalan az sayıdaki farelerin hepsi siyah renkli.

    Bu durumda nasıl yorum yaparsınız?

    a) Hayvanlar beyaz renkli farelerin tadını daha çok sevmiş olmalı.
    b) Beyaz fareler daha aptal olduğu için kaçamayıp yakalanmış olmalılar.
    c) Allah siyah fareleri daha çok seviyor.
    d) Tarlanın zemini koyu renk toprak olduğu için beyaz fareler daha kolay göze batıyor ve avlanan hayvanlar onları daha kolay avlıyor. Dolayısıyla, çevre koşulları, doğal seçilim prensibi yüzünden canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişikliklere sebep olur.

    4) Çocuğunuz size neden coğu hayvanın bir başının ve dört ayağının olduğunu soruyor. Siz de böyle olmayan hayvanlar da olduğunu söylüyor ve örnekler veriyorsunuz (yılan, balık, vs). Sonra düşünüp bir farkediyorsunuz ki, karada yaşayan omurgalı hayvanların coğunun vücut yapısı aynı forma uyuyor. Bir baş, bir gövde ve 4 uzuv. Bunu çocuğunuz da farkediyor ve nedenini soruyor.

    Nasıl cevap verirsiniz?

    a) Allah'ın yaratıcılığı kıttır oğlum. Aklına başka vücut biçimi gelmemiş.
    b) Bu vücut şeklini çok sevmiş olmalı Allah. Bu şeklin onun için özel bir anlamı olmalı.
    c) Daha başka nasıl olacak ki?
    d) Bütün omurgalı hayvanlar bu iskelet formuna sahip bir ortak atadan türemiş olmalı.

    5) Üniversitede biyolojiyi kazanıyor ve okumaya başlıyorsunuz. Zoolojiyi seçiyorsunuz ve zaman içinde ödevlerinizi hazırlarken üniversitenin kütüphanesinde, zooloji kitaplarında kaydedilmiş milyonlarca canlı isimlerini, latince adlarını ve iskelet yapılarını,vs. ödevleriniz gereği inceleyip görmek zorunda kalıyorsunuz. Öğreniyorsunuz ki, binlerce ara türe dair fosiller bulunmuş. (Dinazor ve kuş arası canlılar, hem balinaya, hem ayıya benzeyen canlılar, vs).

    Bunları nasıl yorumlarsınız?

    a) Adi evrimciler, bütün üniversiteleri sarmışlar. Bütün kitapları bu yalanlarla doldurmuşlar.
    b) Bilim adamlarının işi yokmuş, son 150 yıldır, fosilleri ve canlı türlerini sınıflandırırken, sırf yaratılışçılara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuşlar literatürlere.
    c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
    d) Yoksa bu evrim doğru mu yahu?

    6) Reagan döneminde Amerika'da yaratılışçılığı ders kitaplarına almak üzere hukuki savaş açan hristiyan cephenin çabalarıyla ve o konuda ABD'de o dönemde yapılan tartışmalarla ilgili bir yazı okuyorsunuz gazetede. O tartışmaya noktasını vuran olayın, Amerikan Bilimler Akademisinin (NAS) konunun uzmanı, tümü nobel ödüllü bilim adamlarının bir araya gelerek ortak çıkarttıkları bir bildiride (mahkemede bilirkişi raporu olarak da kabul edilmiş bir kitapçık bu), evrimi savunduklarını, konuda uzman bilim adamlarının bu konuda bir şüphelerinin bulunmadığını ve yaratılışçılığın bilimsel bir teori olmadığı için ders kitaplarına konulmamasi gerektiğini söylediklerini öğreniyorsunuz. Mahkemenin de bunun sonucunda hristiyan cephenin sözkonusu talebini reddettiğini öğreniyorsunuz.

    Bu bilgiyi nasıl yorumlarsınız?

    a) Gavur memleketi bu, olur böyle şeyler.
    b) Bilim adamlarının üniversitelerde beyni yıkanıyor.
    c) Nobel ödülünü sadece dinsizlere veriyorlar.
    d) Demek ki konunun asıl uzmanlarının evrimden şüphesi yok.

    xyzt bunu beğendi.
  2. Alt 07-25-2008, 19:44 #2
    el_feta Mesajlar: 1.168
    breh breh breh!!!

  3. Alt 07-25-2008, 20:04 #3
    xyzt Mesajlar: 384
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    breh breh breh!!!


    bak yakında siteden atılacaksın. dikkat etsen iyi olur

  4. Alt 07-25-2008, 20:11 #4
    el_feta Mesajlar: 1.168
    ... olabilir... gitmemi isteyenlerin başında sen varsın galiba ama yok safinazdır...baksana,resimime laf atarsın,ortalığı karıştırdın dersin..

  5. Alt 07-25-2008, 20:18 #5
    xyzt Mesajlar: 384
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    ... olabilir... gitmemi isteyenlerin başında sen varsın galiba ama yok safinazdır...baksana,resimime laf atarsın,ortalığı karıştırdın dersin..

    öyle şey olur mu kimsenin gitmesini istemeyiz. şunun şurasında bişeyler paylaşıyoruz. farklı düşüncelere sahip olabiliriz.herkes birbirine saygılı olduktan sonra hiç problem olmaz.

  6. Alt 12-06-2008, 03:28 #6
    webdogu Mesajlar: 8
    evrim bir gercekliktir, gün gibi aciktir, siyah beyaz ve sari insan irkinin bile farkli fenotipleri, ayni ortak dna yapisi ve kökeni olmasi bile en basitinden ortaya koyar, diger kompleks konulara girmeye gerek duymazsak.. Evrime dine tepki olarak materyalistler sahip cikmis ve bayraktarligini yapmislarsa inananlara sesleniyorum kaybedene oynuyorsunuz, onlar ise kazanana..

    Evrim, TANRI'nin yaratilis sanatidir, O'nun yeryüzündeki yasami yaratma ve yayma iradesidir, bir fizik kanunu gibi acik bir realitedir.. Kuran'da evrime isaret bir cok ayet var, elbette bilim kitabi olmayan Kuran, formülleriyle hic bir bilimsel gercegi aciklama ihtiyaci duymaz, ama ters bir sey yazmaz, aksine vurgular, evrim de böyle bir seydir, tabi bakmasini bilirsek..

    Bir örnek; ayeti cevirirken anlamini kavrayamamiş ve merhameti geniş olan demek istiyor herhalde Allah diyen elmalili hamdi yazir, nereden bilsin evrenin genişledigini ifade eden ayetin kelimesi kelimesine böyle cevirirse yanlis bir anlami olmayacagini, aksine bir gercegi gösterecegini..

    "Süphesiz biz evreni yarattik, ve biz onu genisleticiyiz"

    selametle..

  7. Alt 12-06-2008, 12:45 #7
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Alıntı:
    Kuran'da evrime isaret bir cok ayet var

    rica etsem o ayetleri yazabilirmisiniz?


    Alıntı:
    siyah beyaz ve sari insan irkinin bile farkli fenotipleri, ayni ortak dna yapisi ve kökeni olmasi bile en basitinden ortaya koyar,

    insanların farklı fenotiplere sahip olması evrimin ispatımıdır?


  8. Alt 12-09-2008, 18:13 #8
    el_feta Mesajlar: 1.168
    führer e cevabınızı bekliyorum ben de...

  9. Alt 12-09-2008, 18:22 #9
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Alıntı:
    Evrim, TANRI'nin yaratilis sanatidir

    O dogmamis dogurmamistir ayeti ile sabitken bu cümle nasil bir tezattir. Kuran bir roman veya bir hikaye kitabi degildir ki basit olsun ve basit olupda herkes anlasin. Öyle birsey olsaydi zaten sanirim bizim tartismamiz dahi olmazdi. Evrim var isede bu maymundan gelmis oldugumuz anlamina gelmez ve Allah istedigi icin o yaptigi icin olmustur demek. Evrim i baska bir koldan savunabilir bir insanoglu ve bu evrim baskalasan insan fizigi üzerinede incelenebilir. Bir seyin evrim olmasi icin hangi sartlar gereklidir sizce arkadaslar
    ?

  10. Alt 12-13-2008, 22:34 #10
    webdogu Mesajlar: 8
    Insanlarin algisi, mevcut toplum ya da kisisel birikimlerden, yönelimlerden ya da yönlendirmelerden, kitaplardan, ideolojilerden, geleneklerden vs bagimsiz degildir, aksini savunacak kimse olamaz umarim..

    Yillardir evrimi, ateistlerin kullandigi bir silah gibi gören, bilimde hurmanin ve misvakin faydalarini arastirmaktan öteye gidememis müslüman toplumlar hala sanayi devrimi ve fransiz ihtilaliyle tüm dünyaya yayilan degisimi sindirmeye calisirken, bilim ilerliyor ve insanoglu yeryüzünü ve icindeki her seyi daha fazla kesfetmeye devam ediyor..

    ALLAH'a inanan batili insanlar da olmazsa ve onlar bilimi TANRI'yi aramanin ve O'nun ayetlerini dogada okumanin sekli olarak görmeseler bilim ile ugrasmakta artik dinsiz işi olup cikiverecek ve bilimle ugrasirsan ALLAH'i inkar etmeye calisiyorsun gibi bir izlenim olusacakti, öyle ya, bilim ile ugrasan insanlarin da önyargilari ya da bakislari var ve ne kadar objektif olmaya calisilsa da bu pek mümkün olmuyor.. Bir gün gelecek ve ucan kacan efendiler saintler azizler yerine bilim odalari Tanri'nin varligini haykiracak süphesizce, yakin zamandan beridir bunun isigi beliriyor zaten, bilimin bu potansiyelini görmüyor musunuz keskin bir imana sahipseniz eger?

    Daha Darwinden 900 yil önce canlilarin Yaratici iradesiyle bir evrim ile yaratildigini söyleyen islam bilginleri unutulmusken, evrim teorisi, Charles Darwin tarafindan tekrar isitilip destekli bir sekilde ortaya konuldugunda, mevcut sosyal düzen, cikarlari icin sahiplenenler (yeni sömürge alanlarini irkcilik temeline oturtmak isteyen emperyalistler), gelenekleri icin reddedenler (kutsal kitablardan anladiklari (!) yaratilis efsanesine ters düsmesi) ve objektifce bilim adina sevinenler ve gelisim olarak görenler olarak 3e ayriliyor olsa gerekti..

    Darwin ise hic bunlarla ilgilenmiyordu, o tamamen Evrenin Yaraticisinin geziye ciktigi galapagos adalarinda zihnine caktigi ilahi vahiyle ilgileniyordu, bilim adina bir seyler yapmaya calisiyordu. C. Darwin'in koyu bir ateist olmadigini biliyor muydunuz?? Darwin'in hala TANRI'nin olmadigini kesin bir dille söyleyemedigini biliyor muydunuz?? Agnostiklik ile teistlik arasinda gidip gelen bir inanc dünyasi vardi Darwin'in.

    Darwin bu tartismalarin merkezinde ve cogu zaman ateistlerin silah olarak kullandigi, inanclilarin deccal gibi gördügü birisi ama onu dogru tanimak iki tarafa da koz birakmayacak sekilde tarafsiz biri oldugunu gözler önüne serecektir, ya da inandigi seye kendi istedigi icin inanan birisi oldugunu..

    -----

    “Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum.” (Otobiyografisinden)

    Bir insan hem Tanrıya hem de evrim fikrine inanabilir. Bundan şüphe edilmesi bana saçma geliyor.” (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879)

    “Din ve bilimin birbirinden ayrı tutulmasını pek anlayamıyorum. Ama şundan eminim ki bu iki ekolün birbirine bu kadar acımasızca saldırması için hiçbir sebep yoktur.” ( J. Brodie Innes’e mektup, 27 Kasım 1878)

    En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım” (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879)

    5. “Sanırım genel olarak (ve yaşlandıkça daha fazla böyle oluyor) benim düşünce yapımı tanımlayacak en doğru kelime ‘agnostik’ olacaktır. (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879)

    6. “Size üzülerek bildiririm ki; İncil’in Tanrı katından indirilip İsa’nın Tanrı’nın oğlu olduğuna inanmıyorum.” (Frederick McDermott’a mektup, 24 Kasım 1880)

    7. [Ateist Edward Aveling ile 1881 tarihli bir konuşmasında] “Niçin bu kadar agresifsiniz? Bu yeni fikirleri insanlığa zorla dayatmaktan bir kazancınız mı var?” (Edward Aveling’in yazdığı 1883 tarihli ‘Charles Darwin’in Dinsel Görüşleri’ adlı kitaptan)

    8. “Bir maymunun aklından çıkan şeylere güvenebilecek biri var mıdır, eğer bir maymunun aklından bir şey çıkacak olsaydı bile?” (Graham William’a mektubu, 3 Temmuz 1881)

    9. "Benim dinsel inancım belirsiz: Evrenin körlemesine bir şansın eseriymiş gibi bakamıyorum ama ‘akıllı bir tasarım’ olduğuna dair bir delil de göremiyorum.” (Joseph Hooker’a mektup, 12 Temmuz 1870)

    10. “İnsanın içinden gelen bir imanla Tanrı veya Ezeli Sebep olması gerektiğine inanıyor olmasının nasıl olup da ‘gerçekten güvenilir bir delil’ olabileceğine bir türlü aklım ermiyor.
    (Francis Abbot’a mektup, 6 Eylül 1871)


    Önyargilarla bakan onu ateizmin atli silahsörü gibi gören, okuyan(!) müslümanlar var ise eger, eminim bilgi sahibi olmus ve zan ile hükmetmekten vazgecmislerdir. Inanci sorguladigi sözlerinde bile sunu demek istiyor,

    "mantigin aklin olmadigi salt bir iman ile inaniyorum demek bana sacma geliyor, cünkü bu mantik birbirinden farkli yüzlerce dine inanan sorgulamayan sadik fanatik inanclilar yaratirken "gercek biziz" diye birbirini fasiklikla suclayan bir kaos ortami yaratmaktan ibaret!"

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.