Evrime inanmayanlara sorular

Gelelim Evrim ve Kuran konusuna.. Daha bir cok aykiri düsüncesiyle birlikte dünyanin yuvarlak oldugunu söyleyen Galileo, Tanri'nin yeryüzündeki temsilcisi (!) pek aziz engizisyon mahkemesinin idam karariyla can verdi, inancli sadik ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

  1. Alt 12-13-2008, 22:35 #11
    webdogu Mesajlar: 8
    Gelelim Evrim ve Kuran konusuna.. Daha bir cok aykiri düsüncesiyle birlikte dünyanin yuvarlak oldugunu söyleyen Galileo, Tanri'nin yeryüzündeki temsilcisi (!) pek aziz engizisyon mahkemesinin idam karariyla can verdi, inancli sadik müminlerin büyük ihtimalle "kafir, zindik, cinli" haykirislariyla.. Halbuki o, Yaraticinin degil bir kisim tartisilmaz pek aziz muhterem efendilerin fikirlerine ters düsmüstü..

    Bugün evrim haktir, gerçektir diye bagiranlari ayni mukallit zihniyetle suclayanlara söylemek istiyorum, sizin farkiniz nedir, farkiniz yoksa önyargilar, sabit fikirleriniz, amerikan protestan enstitüsü patentli harun yahya külliyatlarinizdan baska elle tutulur deliliniz nedir..? Ya siz de birilerinin objektif ve ciplak gözle görebildigi seyleri kuruntulardan dolayi göremiyorsaniz? Harun Yahya amcamin kitablarini okumus, cogunu bitirmiş, para vermiş, aldirtmiş biri var zamaninda karsinizda..

    Evrimle ilgili her kitabini bitirdikten sonra yüzümdeki ukala gülümsemeyi, bilimi ve insanligi kurtarmis edasinda caresiz evrimcilere acidigimi hatirlarim, gökten bir maymun inip 1 milyar önceki atam benim dese mucize degil ilüzyon diyecek kadar sabit bir zihniyetle.. ABD merkezli komünizmle mücadele ayaginin çöküşten sonraki ikinci ayagi olan psikolojik hareketin (Gülen cemaati ve dikkat ederseniz özellikle eski sscb! cografyasindaki calismalari gibi) bir parcasi olarak bagimsiz taseron calistiklarini anlayinca düsmanimin düsmani dostumdur diyen samimi bir mümin de olsa zalimle ortaklik yapinca nasil hakka cephe acabilecegini görebiliyor insan..

    Evrim cok bariz bir sekilde ve zaman bilim teknoloji gelistikce daha da keskinleserek nereden geldigimize nasil var oldugumuza dair cevablari birbir siralarken, Herseyi yaratan O'nun bize kendisinden haberdar ettigi kutsal yazitlarda bunu aramamak, bir isarete bakmamak aptallik olsa gerek..

    Tekrardan diyorum ki insan sabit fikirli oldugunda, ne kadar ciplak olursa olsun karsisindaki gercek, onun görebildigi kadardir. Bu kirmizi gözlük takmis birinin sapsari bir seye bakip en fazla turuncu görebilmesi, mavi gözlük takanin en fazla yesil görebilmesine benzettigim bir seydir hep..

    Mevzubahis ayetleri kücüklükten beri elimden düsürmedigim Furkan'da devamli gördügüm halde hic farkli algilamama sebeb olmamisti, cünkü bir sey ögrenebilecegim degil, zaten cevaplanmis seyler olarak görüyordum, öyle ya, yüzyillar önce benim gibi iki gözü ortalama 1300 gr beyne sahip, Yaraticidan hic bir icazet almamis kutsallar yorumlamis ve onlar gibi algilamam gerektigi söylenmisti, yoksa mazallah müslüman sayisi kadar yorum cikardi ortaya!

    Insan kendi serüveni geregi sabit fikirliligin, subjektifligin ne kadar cahilce bir sey oldugunu görüp, Sokrates'in dedigi gibi "kanitin delilin ayetin (ayet demektir bu!) götürdügü yere git" mantiginin hakka götüren ölcü oldugunu anlayinca her seye farkli bakabilip gözündeki perdenin nasil kalktigini görebiliyor, Matrix'te duvarlari sayilarla gören Neo'nun ermisligi misali..

  2. Alt 12-13-2008, 22:35 #12
    webdogu Mesajlar: 8
    Bakin evrim teorisi ne diyor kisaca;

    1 - Gök gürledi ve büyük bir patlama meydan geldi, evren yoktan var oldu.

    2 - Duman ve gaz halinde olan evren yavasca sogumakta.

    3 - Yildizlar olustu.

    4 - Günesten bit ates topu koptu ve o dünya oldu.

    5 - Dünya sogudu ve yer yüzü kül oldu.

    6 - Etrafinda olusmus bazi gazlar sogudu yer yüzü nemlendi.

    7 - Yer yüzü biraz daha sogudu ve artik su olustu.

    8 - Yer yüzünde mikroorganizmalar bitkilere sebeb oldu.

    9 - Suyun icindeki mikroorganizmalar süngerimsi hayvanlar olusturmaya basladilar.

    10- Bu süngerimsi hayvanlar iclerinde zamanla kikirdagimsi yapilar gelistirdiler.

    11- Kikirdaklar kemige dönüstüler ve bu su canlilari artik ciddi
    kas yani et yapisina kavustular.

    12- Zamanla yer yüzüne ciktilar ve yer yüzündeki hayvani yasam olustu.

    13- Hayvanlar karmasik canlilar haline gelmeye basladilar.

    14- Gelistiler ve gelistiler.


    Bakalim ALLAH bize ne demiş;

    23:12 Andolsun, biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.

    23:13 Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.

    23:14 Sonra o su damlasını bir alak olarak yarattık; ardından o alak'ı bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.


    Süzme camur: Buradan kasit dünyanin yeryüzündeki külümsü halinden sonra soguyan gazlarin sivi haline dönüsüp yer yüzünü nemlendirmesi.

    Su damlasi(nutfe): Insanin su damlasindan yaratilmis oldugunu söyleyen Allah, Enbiya/30 ayeti paralelinde hayatin suda basladigina isaret etmek istemistir.

    Alak: Kendi fikrimce bu kelimeyi bircok müfessir yanlis yorumluyor. Bu kelime aslinda "ilgi" demek. Hatta Türkcede "ilgi" anlaminda "alaka" kelimesini kullaniriz. Demekki Allah insani bir "ilgiden" yani "bagdan" yaratmistir. Birbiri ardinca gelen gecislere de "bag" deriz. Allah burada su moleküllerinden nasil süngerimsi hayvanlarin olustugunu detayli anlatmak istemedigi icin "alak" kelimesiyle basit araformlarin varligini kisaltarak anlatmak istemis. Bu "alak" kelime özellikle insani hayvandan ayirmaya calisan evrim inkarcilarina büyük bir ders olmasi gerekiyor.

    Bir cignem et parcasi: Bu ifade iste gözle görülebilir ilk su canlisi..

    Kemik olarak yaratma: Daha önceki haliyle sadece kikirdak yapisina sahip olan bu basit su canlilari artik ciddi bir kemik yapisina kavusuyorlar..

    Kemiklere et giydirdik: Artik ciddi bir kemik ve kas yapisina sahip canlilar..

    Sonra baska bir yaratilisla onu insa ettik: Sudan karaya cikan amfibik hayvanlar evrimsel gelisime devam ederek insana kadar vardilar.


    Enbiya 30: 'Ve yaşayan her şeyi sudan yarattık' (Ve cealna min'el-mai kulli şey'in hayy.)

    Ilginc, evrim kurami da hayatin suda olusan ilk canlilardan olustugunu söyler, ayet yasamin baslangicini kastediyor olmasin ???

    Allah sizi bir topraktan, sonra bir spermden yarattı; sonra sizi çiftler haline getirdi. O'nun ilmi dışında, bir dişi ne hamile olur ne de doğurur. Yaşayan bir varlığa daha çok ömür verilmesi de onun ömründen biraz azaltılması da mutlaka bir kitapta yazılıdır. Bu, Allah için gerçekten çok kolaydır. 35/11

    Homo-sapiensin sperm ile ürer iken ilk olarak toprakta var olmus olduguna isaret degil midir..

    (Allah)O dur ki her şeyin yaratılışını güzel yaptı. Ve insanı yaratmaya çamurdan başladı.' (es-Secde, 32/7)

    'And olsun biz insanı pişmemiş (sulu bir) çamurdan, değişmiş, cıvık (ve kokmuş bir) balçıktan yarattık.' (el-Hicr, 15/26)

    O ki, yarattığı herşeyi güzel yarattı ve insanı yaratmaya da bir çamurdan başladı. 32/7

    ALLAH, çamurla ugrasan bir çömlekci degildir.! O zaten herşeyi "Ol!" emri ile oldurmasi gücüne sahip iken, ayet açik açik çamur yazdigi için çamuru da izahin içine katanlar, ama normalde hic bir vesile kabul etmeyip insani çömlek gibi şekillendirdi de ruh üfledi tarzi gilgamiş efsanelerini hak diye yutturanlar, görmüyor muyuz ki ALLAH her zaman bir şeyleri vesile kilmiş ve herşeyi kanununca yarattigi düzenince var etmiştir?? İşte çamurdan, sudan bahsetmesi yaratilişi böyle var ettigini gösterir acik deliller degildir de nedir ??

  3. Alt 12-13-2008, 22:36 #13
    webdogu Mesajlar: 8
    Bakin, cogumuzun dikkat etmedigi ya da bilmedigi, bilenlerin de hic üzerinde durmaya yanasmadigi su ayeti biliyor muyuz?

    13. Size ne oluyor ki ALLAH'a saygı göstermek istemiyorsunuz?

    Diyanet Vakfı
    14. Oysa, sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır.
    Edip Yüksel
    14. Oysa sizi evrimler halinde yaratan O'dur.
    Elmalılı Hamdi Yazır
    14-Oysa O, sizi bu aşamaya kadar aşama aşama yaratmıştır.
    Süleyman Ateş
    14. 'Oysa O, sizi aşama, aşama yarattı.'
    Yaşar Nuri Öztürk
    14 "O ki, sizi halden hale/evreden evreye geçirerek yarattı."


    ├─ Bitkiler
    ├─ Mantarlar
    ├─ Protistler
    ├─ Bakteriler
    └─ Hayvanlar >
    _______├─ Omurgasızlar
    _______└─ Omurgalılar >
    ____________├─ Kuşlar
    ____________├─ Sürüngenler
    ____________├─ Balıklar
    ____________├─ Amfibiler
    ____________└─ Memeliler >
    __________________├─ Etçiller
    __________________├─ Deniz memelileri
    __________________├─ Kemirgenler
    __________________├─ Yarasalar
    __________________├─ Böcekçiller
    __________________├─ Keseliler
    __________________└─ Primatlar >
    _______________________├─ Önmaymunlar
    _______________________├─ Maymunlar
    _______________________└─ İnsansılar >
    _______________________________├─ Gibon
    _______________________________├─ Şempanze
    _______________________________├─ Goril
    _______________________________├─ Orangutan
    _______________________________└─ İnsan
    Kaynak: HUMAN, Editör Robert Winston

    23:12 Andolsun, biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.

    23:13 Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.

    23:14 Sonra o su damlasını bir alak olarak yarattık; ardından o alak'ı bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.


    Haydi hic bir sey yokken bunu farkli sekillerde anlayalim, ama bilim artik bununla ilgili isaretler bulmusken, kitabta da devamli bir sürecten bahsederken, bu ayeti "dilini egip bükenler" gibi baska alakasiz anlamlara cekistirmek mümkün müdür?

    Size ilk bu konuyu Kuran'da arastirirken beynimde birden şimşek gibi çakan iki ayeti paylasmak ve fikrinize sunmak da istiyorum..

    Kuran'da Bakara suresi 30-33 bu konuda cok kilit ayetlerdir. Öncelikle bir yazalim;

    30 Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

    31 Ve Âdem'e isimlerin tümünü öğretti. Sonra onları meleklere göstererek şöyle buyurdu: "Hadi, haber verin bana şunların isimlerini, eğer doğru sözlüler iseniz."

    2:32 Dediler: "Sen Yücesin, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yok. Sen Bilensin, Bilgesin."

    Bu ayette ilk basta sorgulamamaktan ötürü insanin aklina gelmeyen bir şey var, bu ayetlerde yeryüzünde zaten var olan! ve meleklerin kan döken vahşi bir canlinin halife olmaya layik olmayacagini söylerken zaten bu canlidan haberdar oldugunu gösteriyor. "Sizi yeryüzünde halifeler yapan O'dur." (Fâtır, 35/39) Arastirdim ki geçmişteki bilginler bu ayetleri tefsir ederken mevcut bilgi düzeyinde yorumlamis ve farkli şekilde ele almişlar.

    Iste bu ayet, biyolojik olarak Ademoglu (homo-sapiens) olma seviyesine ve ruhun üflenerek ilahi secilmis bir canli olma seviyesine erişmesi, kelimeden kasit ile de insana "bilgi/akil" verilmesi ile melegin o ateşi kullanan ve mağaralarda barınan ilk insan türü olan vahşi kan döken hayvansi homo erectusun nasil da bir varliga dönüştügünü görmesi ile ALLAH'in iradesini sorgulamamayi görmesidir.

    İnsan, dik duruşa, görece gelişmiş bir beyine, soyut düşünme yeteneğine, konuşma (dil kullanma) kabiliyetine, alet kullanma ve üretme becerisine sahip primat türü. Biominal ismi `Homo sapiens`tir. Homo sapiens Latince "akıllı adam" veya "bilen adam" anlamına gelir. İnsan, hominoidea (insansılar) üst ailesinin hominidae (büyük insansılar) ailesine dahildir.

    31. ayetteki bilgiyi ögrenen insan, homo-sapiens (bilen insan)dir.

    Bu surecte olan diger bir sey, diger aklima kivilcim olan ayet ve konu da şudur. Kuran'da ALLAH "emanet"ten bahsediyor. Bu cok önemli bir ayet..

    33:72 Biz sorumluluğu (sınanmayı) göklere, yere, dağlara sunmuştuk da onlar onu yüklenmekten çekinmişler ve kabul etmemişlerdi. Ancak onu insan yüklendi; o zalim ve cahil olmuştu.

    Ayni seyi düsündünüz mü? Kal-u bela gibi farkli kavramlarla anlatilan insanin emaneti kabul etmesi, bilinc sahibi olmayi kabul etmesi sanki gecici bir bilinc verilip sormasi seklinde gibi oluyor, bu konuda asla ahkam kesmiyorum burasi gayb simdilik ya da sonsuza dek, ancak yukardaki ayetler paralelinde belirli gelisime ve seviyeye gelen insanin emaneti yani ruhu sorumlulugu kabul etmesi asamasini anlatiyor.

    Ve son olarak baska bir ayet;

    76:1 İnsan üzerinden, henüz anılan birşey olmadığı bir süre geçmedi mi zamandan?

    76:2 Biz insanı bir sıvı karışımdan yarattık ki onu sınayalım. Bu yüzden onu işiten ve gören yaptık.

  4. Alt 12-13-2008, 22:41 #14
    webdogu Mesajlar: 8
    Toplayalim, tamamen ayetlerle konusalim;

    ALLAH, her şeyi sudan yaratmaya başliyor.

    Camurda yasam basliyor.

    Kemik (omurga) veriyor, et giydiriyor.

    Yeryüzünde yasami yayiyor.

    Insanin üstünden -daha anilmaya deger birşey olmadigi- cokca zaman geçiyor (milyonlarca yil)
    Insan yeterli olgunluga variyor.

    ALLAH, yeryüzündeki insanimsi adem türüne emaneti teklif ediyor ve onu halife kiliyor.

    O'na ruh üflüyor. Bilgi ögretiyor.

    Yeryüzünde diger tüm insana yakin türlerin soyu tükeniyor. (Neandertaller vs. o yüzden insan ile maymun arasinda canli bir ara form tür yasamiyor ama fosiller zamaninda insanin halife kilinmasi sirasinda var oldugunu gösteriyor)

    ALLAH tarafindan sereflendirilen insana iblis, iste bu yüzden secde etmiyor..! "Camurdan gelen bir canliya ruhundan üfleyip sonsuz yasam bahsettin de onu bana ve soyuma mi üstün kildin" kibiriyle reddediyor. Iblis'in insan türünün zayif oldugunu ve hala o olgunluga serefe layik olmadigini gösterecegine dair yemini bu yüzden ediyor.

    Insan, cennet denilen bir yere (farkli bir yer ya da bu dünyada bir yer) konuluyor ve imtihana tabi tutulurken hirsi yüzünden elma (elma kesinlikle bir sembol ve günümüz gayb ayetlerinden, inşAllah bunu zamanla idrak ederiz) yiyor,

    yeryüzünde çalişmak, barinmak ve yiyecek bulmak icin mücadele edecegi yasama döndürülüyor.

    Insan soyu cogaldikca, nankör, inkarci ve hayvani icgüdüleriyle günahkar yasam sürüyor.

    Yaratici tarafindan seçilen elçiler toplumlarina mesaji iletiyor.

    Bir elçi, ve peygamberlerin sonuncusu Muhammed, son kitab Kuran ile sereflendiriliyor ve ilk insandan beri teblig edilen dini tamamliyor, Islam..

    Ortadaki celiski, evrim sürecindeki herseyin ve baslangicinin bir tesadüfe baglanmasidir, evrimin kendisinin degil! Eger evrimin bizzat TANRI'nin yaratilis sanati oldugunu görür ve kabul ederseniz evrimi bir fizik kanunu misali var eden ve öyle dileyen Yaratici'nin kudretiyle gerceklestigini görürsünüz..

    Evrimle ilgili daha gelisecek, gelistirilecek cok sey var, mevcut konumunu mukallitce savunursak ne farkimiz kalacak? Bir sürecteyiz gercege dogru ama herseye kudreti yeten ALLAH'in yasami böyle var etmeyi diledigi, nasil ki herseyi bir düzene ve kanuna bagladiysa bunu da öyle bir kanuna bagladigini anlamamiz ve görmemiz gerek..

    Sadece anne karnindaki yaratilişimiza bile baksaniz (Kurandaki bir cok ayet gibi edebi mükemmellik acisindan cift anlamli ayetlerdendir insanin gelişimini açiklayan ayetler) milyonlarca yillik serüvenimizin 9 aylik bir sürece nasil sigdirildigi ve Yaraticinin kudretiyle nasil meydana geldigine dair apacik bir delil/ayet görmüş olursunuz.. ALLAH'in yüceligi de buradadir..

    Yaratanlarin en güzeli olan ALLAH, ne yücedir?!

    Konu webdogu tarafından (12-13-2008 Saat 22:47 ) değiştirilmiştir.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.