Islam Ve Müzik (mutlaka Gözatın)

insanlardan öyleleri vardır ki, halkı farkettirmeden ve hiçbir bilgiye dayan*madan Allah yolundan saptırmak ve dini alaya almak için boş söz ve eğlendirici sözler (lehve'l-hadîs) satın alırlar. işte onlar için hor ...


Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 2 gönderen el_feta
  • 2 gönderen el_feta
  • 2 gönderen alptraum

  1. Alt 06-01-2008, 20:10 #1
    el_feta Mesajlar: 1.168
    insanlardan öyleleri vardır ki, halkı farkettirmeden ve hiçbir bilgiye dayan*madan Allah yolundan saptırmak ve dini alaya almak için boş söz ve eğlendirici sözler (lehve'l-hadîs) satın alırlar. işte onlar için hor ve hakir edici bir azap vardır.[89]

    Tirmizî'nin Ebu Ümâme el-Bâhilî'den naklettiğine göre Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Şarkıcı kadınların alım ve satımı, onlar üzerinden para kazanmak ve onların karşılığında alınan ücretler helal değildir. Allah Teâlâ'nın şu sözü onlar hakkında nazil olmuştur:"insanlardan öyleleri vardır ki..."

    Sahabeden İbni Mes'ud, İbni Abbas, Ebu Ümâme ve Cabir b. Abdullah; Tabiinden Mücahid, İbn Cüreyc, ikrime, Hasan-i Basrî ve Mekhûl burada geçen "lehve'l-hadîs"den maksadın şarkı olduğunu söylemişlerdir.Bir rivâyette Mücâhid bunu "Davul" (Tabl) şeklinde tefsir etmiştir.

    İmam Kurtubi (ö. 671/1273), müfessirlerin bu konudaki görüşlerini nakletikten sonra: "Bu konuda en doğru görüş, "Lehve'l-Hadis"ten maksadın şarkı olduğunu ifade eden görüştür. Peygamber (s.a.v.) ve ashab-ı kirâmdan nakledilen görüşler de bunu gerektirir" demektedir.

    İbn Arabî (ö. 543/1148) "Lehve'l-Hadis"in yorumunda "şarkı ve çalgı aletleri", "batıl olan herşey" ve "darbuka" şeklinde üç ayrı görüş olduğunu söyledikten sonra, en doğru görüşün "Lehve'l-Hadis"ten maksadın "batıl olan herşey" olduğunu savunan ikinci görüş olduğunu ifade etmiştir.

    "Bu söze mi şaşıyorsunuz? Gülüyorsunuz... Ağlamıyorsunuz... Habersiz oya*lanmaktasınız (sâmidûn)."

    alptraum ve Henna bunu beğendiler.
  2. Alt 06-01-2008, 20:12 #2
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Hâkimin bir rivâyeti şöyledir: "Bu ümmetten bir topluluk sabahlara kadar yiyip, içip ve eğlenecekler, sabaha ise domuz olarak çıkacaklardır.. Orada bir takım kabile ve yerleşim yerleri sabaha kadar darmadağın edile*cek ve sonra da "bu gece falancalar, falancaların evleri tarumar edilmiş" denilecektir. Onların üzerine, Lut kavminin üzerine gönderildiği gibi taş yağdırılacak ve köklerini kesen rüzgar gönderilecektir. içki içmeleri, faiz yemeleri, ipek giymeleri, dansöz-şarkıcı kadınlar edinmeleri ve akraba ile ilişkileri kesmelerinden ötürü bu rüzgar, öncekileri köklerinden söküp attığı gibi onları da köklerinden söküp ata*caktır".

    Ebu Hureyre (r.a.)'den rivâyet edilmiştir: "Peygamber (s.a.s.) köpek ti*ca*re*tini ve şarkıcı kadının (Zemmâre) kazancını yasaklamıştır."


    Nâfi'den rivâyet edilmiştir: "İbn Ömer bir gün zurna sesi işitti. Parmaklarıyla kulaklarını tıkayarak yoldan çekildi ve "Ey Nâfi' bir şey işitiyormusun?" dedi. Ben "Hayır" dedim. Bunun üzerine parmaklarını kulaklarından kaldırdı ve "Ben Peygamber (s.a.s.) ile beraberdim. Bunun gibi birşey işitti ve aynen böyle yaptı"dedi.

    İbn Abbas (r.a.)'dan nakledilmiştir: "Abdülkays heyeti Rasulullah (s.a.s.)'e ge*lerek "Yâ Rasulallah! Hangi kaplardan içelim?" diye sordular. Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: Ziftlenmiş kaplar, toprak kaplar ve su kabağından yapılan kaplar*dan su içmeyin, ancak su kaplarına şira sak*layın". Sonra şöyle buyurdu: "Şüphesiz Allah bana (veya ümmetime) içkiyi, kumarı, davulu yasaklamıştır. Her sarhoş eden de haramdır".

    alptraum ve Henna bunu beğendiler.
  3. Alt 06-02-2008, 19:24 #3
    el_feta Mesajlar: 1.168
    bunları yazmamın sebebi islami gibi ! duran bu sitede böyle cahili müzikleinde bu kadar yer tutmasındandır...
    EMİN OLUN Kİ ÜZÜCÜ....

  4. Alt 06-02-2008, 20:02 #4
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ben biryerin islami olup olmamasi ilgilendirmez ilk bakista yanilmamaya dikkat ederim.Bakin arabistana hacca gidenlere oradaki lükslüge ve sehevete bir göz atin Taslarin rengine bir bakin kadin parfümlerine bir bakin bakinda bakin ama benim gözümde arabistan düsmedi benim gözümde kiymetli o taslar o yerler heryeri....

    Konunun disinda ise bu siteyi islam sitesi olarak görmeyin diger herhangi bir siteyide böyle görmeyin lakin islam adina zanna girme olasiliginiz büyür.Burasi herkese aciktir ve herkese hitap edecek seyler bulunur ama yine SINIRLAR bellidir burada dinledigin müzigi sen hayalinde nasil canlandiriyorsan ve canlandirdigin hayalde harama tesvik varsa dinlemezsin bu kadar basit degilmi

    Meselâ “İncecikten bir kar yağar, tozar elif elif diye/Deli gönül abdal olmuş, gezer elif elif diye” parçasını bir musikî eşliğinde dinleyen iki kişiden birisi “elif”ten Allah’ı hatırlayıp, ilâhî aşkı düşünürken, öbürü zahirî mânâsına bakarak “elif”ten bir kadını hatırlar, mecâzî bir aşk düşünür.

    İmam Gazalî Hazretleri ise musikîyi, haram, mekruh ve mubah olhmak üzere üç ana başlık altında inceleyerek şöyle der:

    Dünya arzusu ve şehvet hisleri ile dolup taşan kimseler için yalnızca bu duyguları tahrik eden sesler haramdır.

    Vakitlerinin çoğunu buna veren, meşguliyeti âdet haline getiren kimse için mekruhtur.

    Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel ses kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehaptır.

    Herseye ragmen hatirlatman icin de tesekkür ederim

    el_feta ve Henna bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.