şeytan da organize çalışıyor:(müslimden)

hz. cabir'den: kuşkusuz iblis tahtını su üzerine yerleştirdikten sonra ordusundaki birlikleri saptırmak ve ayartmak üzere insanların üzerine gönderir.Bu birliklerden kendisine rütbe bakımından en yakın olanlar insanlar arsında en büyük fitneyi ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen nesibe
  • 1 gönderen HİRANUR

  1. Alt 08-14-2009, 12:12 #1
    nesibe Mesajlar: 48
    hz. cabir'den:
    kuşkusuz iblis tahtını su üzerine yerleştirdikten sonra ordusundaki birlikleri saptırmak ve ayartmak üzere insanların üzerine gönderir.Bu birliklerden kendisine rütbe bakımından en yakın olanlar insanlar arsında en büyük fitneyi çıkaranlardır.İşte bu minval üzere onlardan birisi işini görüp gelince şeytanın huzuruna çıkar ve şöyle der:
    'şu şekilde ve şöyle yaptım.'anlatılan kötülüğü beğenmemiş olcak ki: hiçbir şey yapmamışsın der.Sonra diğer şeytanlardan birisi 'ben falanın kanına öyle bir girdim ve yakasına öyle bir yapıştım kiailesinden ayrılmadıkça adamı salıvermedim.'der.İblis bundan son derece memnun olur o şeytanı yanına alır ve evet işte sen benim istediğim ve takdir ettiğm bir işi becerdin afen sana der ve onu bir güzel ödüllendirir.(müslim)

    o bizi çok çok iyi tanıyor ya biz??

    alptraum ve H?RANUR bunu beğendiler.
  2. Alt 08-14-2009, 13:23 #2
    HİRANUR Mesajlar: 295
    Bizim o'nu tanimamiz çok zor çünki o'nu nefsimizle yaşatiyoruz.............

    nesibe bunu beğendi.
  3. Alt 08-14-2009, 15:49 #3
    nesibe Mesajlar: 48
    haklısın kardeşim ama Rabbimiz bize ondan sığınma yollarını da öğretmiş. tanımak için mesela kuran dan ve hadislerden şeytanı anlatan ayetler bulunabilir. sonra abdestli gezmek euzü çekmek vs.
    Rabbimiz ibrahim suresi 22. ayette buyuruyor ki:
    (Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: "Şüphesiz Allah size gerçek olanı vadetti, bende size vadettim ama size yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir güçüm yoktu. Ben sadece sizi (inkara)çağırdım. Sizde benim davetime hemen koştunuz. O halde beni yermeyin, kendinizi yerin. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz!Kuşkusuz daha önce ben, beni (Allah'a ortak koşmanızı reddettim." Şüphesiz zalimler için elem verici bir azap vardır.

  4. Alt 08-14-2009, 16:06 #4
    HİRANUR Mesajlar: 295
    nesibe´isimli üyeden Alıntı
    haklısın kardeşim ama rabbimiz bize ondan sığınma yollarını da öğretmiş. Tanımak için mesela kuran dan ve hadislerden şeytanı anlatan ayetler bulunabilir. Sonra abdestli gezmek euzü çekmek vs.
    Rabbimiz ibrahim suresi 22. Ayette buyuruyor ki:
    (hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: "şüphesiz allah size gerçek olanı vadetti, bende size vadettim ama size yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir güçüm yoktu. Ben sadece sizi (inkara)çağırdım. Sizde benim davetime hemen koştunuz. O halde beni yermeyin, kendinizi yerin. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz!kuşkusuz daha önce ben, beni (allah'a ortak koşmanızı reddettim." şüphesiz zalimler için elem verici bir azap vardır.

    tabii ki kur'an a sarilmak gerekir fakat şunuda söylemeliyim ki biz insanlar artik şeytana fazla bir iş biramiyoruz öyleki hak rizasini gözetip ne iş işliyoruz düşünmemiz lazim !

  5. Alt 05-24-2011, 02:40 #5
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Seytanin vesvesesi ile hak yoldan ayrilip tefekkür edip imana daha kuvvetli sarilan da pek cok insan olmustur. Allah bizi hak yolundan ayirmasin

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.