Erbakan'ın cenazesinde 'organize işler'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (17:04)   Son Mesaj: 03-07-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    03-07-2011

    Erbakan'ın cenazesinde 'organize işler'

    Erbakan'ın cenazesinde 'organize işler'


    Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erbakan'ın cenaze töreninde yankesicilik yapan bir şebekeyi çökertti.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cenaze törenleri ve spor etkinliklerinin yanı sıra kalabalık duraklarda organize bir şekilde yankesicilik yaptıkları şüphesiyle bazı kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından operasyon yapan polis, 46 kişiyi gözaltına aldı.
    Operasyonlarda 1 tabanca, 2 av tüfeği, 52 gram esrar, 1 sahte kimlik, çeşitli markalarda 227 cep telefonu ve 4 dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

    Şüphelilerin, Necmettin Erbakan'ın cenaze töreninin yanı sıra geçen yaz düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonasında da 2-4 kişilik gruplar halinde organize olarak yankesicilik yaptıkları belirtilirken, genellikle dalgın, yaşlı ve araç içinde hareket kabiliyeti kısıtlı kişileri hedef olarak seçtikleri belirtildi.

    Gözaltına alınanlar hakkında ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel beceri suretiyle nitelikli hırsızlık'' suçlamasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

    Yetkililer, gözaltına alınanların bir kısmının Ankara'nın lüks semtlerinde yaşadıkları, lüks daire ve arabalara sahip olduklarının tespit edildiğini de bildirdi.




    Erbakan'ın cenazesinde 'organize işler' Yorumları