Efendimiz(sav)'in Enfes, Harika, Muhteşem bir Duası.. buyrun ikrara...

Bir gün peygamber Efendimiz(sav)’in yanına biri gelir ve iç dünyasının huzursuz olmasından, kendini yapayalnız hissettiğinden ve boşlukta olduğundan şikayetlenir. Bunun üzerine Efendimiz(sav) ona şöyle dua etmesini tavsiye buyurur: Deki Ey ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen fehim

  1. Alt 06-06-2009, 02:19 #1
    fehim Mesajlar: 89
    Bir gün peygamber Efendimiz(sav)’in yanına biri gelir ve iç dünyasının huzursuz olmasından, kendini yapayalnız hissettiğinden ve boşlukta olduğundan şikayetlenir. Bunun üzerine Efendimiz(sav) ona şöyle dua etmesini tavsiye buyurur: Deki Ey benim Rabbim; kulağımın şerrinden sana sığınırım(yalan dinler, münker olanı dinler, iyi olan hayrı, tavsiyeyi dinlemez), gözümün de şerrinden sana sığınırım(harama bakar, helal ve tavsiye edilen Kur’ana, Kabe’ye ve ana-babasının yüzüne bakmaz), diliminde şerrinden sana sığınırım(yalan söyler,hakla batılı değiştirir,küfür eder,gönül yıkar), kalbimin şerrinden de sana sığınırım(duyguların merkezi kalptir, orası berbat olunca şeytanın peşinden koşar), menimin şerrinden de sana sığınırım(arzularımın şerrinden, haram olan cinsi arzularımın şerrinden sana sığınırım). Deki Ey benim yüce Allah’ım; ben senden öyle bir nefis istiyorum ki; seninle huzur kesbetsin, sana kulluk etmekten zevk duysun, sükûnet bulsun, rahata ersin, huzura seninle kavuşsun, bir gün gelip senin huzuruna çıkacağına –aynel yakin- inanmış olsun, senin kaderine(hükmüne)-şartsız ve koşulsuz-razı olsun ve atana (lütfuna, ihsanına bağışına, rızkına) da kanaat göstersin. De ki Sübhan’el Melikil Kuddus(Her türlü noksandan mukaddes olan, pak olan yüce olan hüküm sahibi Allah’ü Teala’yı tesbih ederim), Rabbil melaiketil ver-Ruh(Meleklerin ve ruhu azamın Rabbidir O), Cülli lettil-Semavatü vel ardu bil-izzeti vel-ceberrut (Semalar ve yer Onun izzet ve ceberrutuyla yüce kılındı).
    Bu duayı yaptıktan sonra ashab-ı ikramın manevi hali derhal düzeldi ve o yalnızlık hissinden kurtularak, manen iç huzura kavuştu.
    Allah cümle ümmeti Muhammed-i bu duanın hakikatine ererek, huzurla yaşamasını nasip eder inşaallah. Amin. Amin. Amin…
    H.Ş: Müslüman’ın gönlü tatlıdır (imanından dolayı) tatlı şeyleri sever. Bir gönül ki, onun içinde hikmetten bir nasibi yoksa, yıkık harap olmuş bir ev gibidir, (hikmet: Allah kime hikmet vermişse kendisine çok büyük bir hazine verilmiştir. Her şeyi yerli yerinde en münasip ve en doğru şekilde yapmaya, söylemeye hikmet denir) Binan aleyh, ilim öğrenin(demek ki hikmet ilimle oluyor), öğrendiğinizi de başkasına öğretin(ailenden başlayarak, çevrenize faydalı olmaya çalışın), dinde anlayış sahibi olun, dinin incelik ve esrarına nüfuz etmeye çalışın, ibadetlerin sırlarına vakıf olmaya çalışın, aklınızı kullanın dinde fıkıh sahibi olun… Sakın ha cahil kimseler olarak ölmeyin; çünkü Allah-ü Teala Hazretleri cahile hiçbir mazaret tanımayacak. (Hatta Allah-ü Teala Hz. Cahile iki kat azap edecek: Birincisi; cahilliğinden ne hatalar etmişse, söylemişse onun için, ikincisi de bütün işlerini bırakıp, cahilliğini izale edecek ilim peşinde koşmaya vakit ayırmadığı için.)

    Konu fehim tarafından (06-06-2009 Saat 02:35 ) değiştirilmiştir.
    ViSAL bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.