Hong Kong'da devlet hastaneleri, ülkedeki Müslümanların ihtiyacını gözeterek, yeni bir uygulama başlattı.
Cumartesi, 25 Ekim 2008 09:40

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Hong Kong'ta bulunan 4 hastane, İslami kurallara uygun olarak kesimi yapılan etlerden hazırlanan yemekleri ilk kez menülerine dahil etti.

Hong Kong'da bulunan bazı devlet hastaneleri, ülkede yaşayan Müslümanların da ihtiyacını gözeterek, yeni bir uygulama başlattı. Şuan için yalnızca 4 hastanede uygulamaya başlanan "helal et" menüsü, Müslümanlar tarafından da olumlu bir gelişme olarak nitelendi. Söz konusu hastaneler İslami şartlara uygun olarak kesilen etlerden, yemeklerin tariflerine ve pişirme usullerine kadar olan her süreç, hükümet bünyesindeki yerel İslami kurumlarca kabul edilmek ve sertifikalandırılmak zorunda.

Bu arada kesimhaneden gelen etler ayrı kaplarla ulaştırılıyor ve bu etlerden yapılan yemekler de ayrı kaplarda pişiriliyor. Hastane Yönetimi Koordinatörü Vivian Wong, "Diyet kültüründe herhangi bir fark bulunmuyor. Bu nedenle helal etle pişmiş yemekleri de menümüze almaya karar verdik" dedi.

Öte yandan kampanya direktörü Fermi Wong, "Bir adım daha ileri giderek, azınlıklar için yeni menüler ve yiyecekler ekleyebilirler" şeklinde konuşarak, hastane yemeklerinde genellikle pirinç bulunduğu ve bunun Pakistanlı ya da Hindistanlı hastaların damak tadına uymadığını kaydetti.