Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki sempozyumda bölgenin geleceği tartışılacak

Genelkurmay, Ortadoğu’yu masaya yatırıyor

Genelkurmay, Ortadoğu’yu masaya yatırıyor

5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmasını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yapması planlanıyor. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi (SAREM) tarafından gerçekleştirilecek uluslararası sempozyumda, ''Ortadoğu, Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları'' konusu işlenecek.

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunları ve Kültür Merkezi Salonu'nda 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmasını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yapması planlanıyor. Sempozyumun ilk gününün sabah oturumunda ''Bölgenin Güvenlik Dinamikleri ve Geleceğe Etkileri'', ''Küreselleşmenin Ortadoğu'ya Yönelik Politik, Sosyal ve Kültürel Etkisi'' konulu iki bildiri sunulacak.

Öğleden sonraki oturumda da ''ABD Dış Politikasında Ortadoğu ve Uluslararası Yansımaları'', ''AB'nin Ortadoğu Politikalarını Şekillendiren Etkenler'', ''Rusya Federasyonu'nun Ortadoğu'ya Bakışındaki Değişiklikler ve Bölgenin Geleceğinde Üstlenebileceği Roller'' ve ''Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ortadoğu Politikası ve Bölgeye Etkileri'' konuları işlenecek.
.....

selametle..