Genelkurmay Başkanı’nın evindeki güvenlik skandalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (15:57)   Son Mesaj: 02-17-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    02-17-2011

    Genelkurmay Başkanı’nın evindeki güvenlik skandalı

    Genelkurmay Başkanı’nın evindeki güvenlik skandalı


    Genelkurmay Başkanı'nın eviyle alakalı güvenlik skandalı tesadüfen ortaya çıktı. Fatih Altaylı, Orgeneral Koşaner'in evindeki kablosuz internet bağlantısına şifre koyulmadığının ortaya çıkmasını yazdı...

    Fatih Altaylı'nın köşe yazısından ilgili bölüm:

    Geçtiğimiz günlerde Ankara"da ilginç bir olay ortaya çıktı. Anlatayım. Güler misiniz, ağlar mısınız siz karar verin. Çankaya Köşkü çalışanlarından birisi, bir gün arkadaşlarıyla evinde e-posta yoluyla mesajlaşır.

    Bir gün Cumhurbaşkanlığı teknik servisinden bir arkadaşına da mesaj yollayınca şu soruyla karşılaşır: "Biz senin lojmana internet servisi bağlamadık; wireless de uzak kalıyor. Sen nereden bağlanıp da bize mail atıyorsun?"

    Yanıtı şöyle olur: "Ne bileyim, hiç bakmadım. Bilgisayarı açtığımda otomatik olarak bağlandı. Ben de hiç kontrol etmedim. Nereden bağlandığımla da ilgilenmedim..."

    Teknik servisteki kişi merak eder, gelip bilgisayarını kontrol eder.
    Bağlanılan adres aynen şöyledir: "gnk_ev..."
    Üstelik herhangi bir şifre de yoktur
    Teknik servisteki kişi, Köşk çalışanını hayretler içinde şöyle uyarır:
    "Hemen kapat. Sakın bir daha da bağlanma. Sen bu wireless"in kime ait olduğunu biliyor musun? Bir daha da bu adresi unut."
    Söylediği adres, Köşk kampusu içindeki Genelkurmay Başkanı"nın lojmanının internet wireless bağlantısından başkası değildir.
    Çankaya çalışanı, farkında olmadan Genelkurmay Başkanı"nın hattı üzerinden internete bağlanmaktadır.
    Olayı dinleyince bir süre önce MİT üst düzey yöneticisinin, internet wireless sunucusuna şifre koymadığı için başkaları tarafından girilen yasak porno siteleri nedeniyle başına gelenleri anımsadım.
    Bazen bilgi nasıl sızıyor diye komplo aramak da gerekmiyor.

    Habertürk




    Genelkurmay Başkanı’nın evindeki güvenlik skandalı Yorumları