CHP'nin Evrim Teorisi

Programa konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AKP'nin eğitim politikalarını eleştiren Öymen, lise öğrencilerinin yüzde 32'sinin Darwin teorisine inanmadığını belirtti. İşte canlı yayında yaşanan ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen mus'ab

  1. Alt 01-24-2010, 22:48 #1
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Programa konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AKP'nin eğitim politikalarını eleştiren Öymen, lise öğrencilerinin yüzde 32'sinin Darwin teorisine inanmadığını belirtti.
    İşte canlı yayında yaşanan Darwin tartışması:

    Erkan Tan: Yeni milli eğitim bakanıyla ilgili söyledikleriniz işmi diyenler var mıdır acaba? Sert olmadımı?

    Onur Öymen: Yeni bakanın icraatlarına bakacağız ona göre değerlendireceğiz. Ama Türkiye'deki eğitimin ne hale geldiği ortada. Düşünebiliyor musunuz lise öğrencilerinin yüzde 32'si Darwin teorisine inanmıyor, böyle yetişiyor öğrenciler.

    Erkan Tan: Şimdi ama millet bazı teorilere inanmak zorunda değil ki. Yeni bir teori çıkabilir. Şimdi ben de inanmıyorum Darwin teorisine.

    Onur Öymen: Şimdi Darwin teorisine inanmıyorsanız sizin öğretmenlerinizden hesap sormak lazım.

    Erkan Tan: Bence sizden hesap sormak lazım. Yani bir teoriye inanmak eğitimin önkoşulu olur mu? Yeni bir teori çıkabilir sayın Onur Öğmen

    Onur Öymen: Bu bilimsel bir teoridir. Bu teorinin devletin kontrolündeki TÜBİTAK tarafından engellendiğini biliyorsunuz

    Erkan Tan: Onları söyleyin yani.

    Onur Öymen: Söylüyoruz. Bilime karşı çıkmak başka birşey bilim teorileri arasında tercih yapmak başka birşey. Bilime taraftar mısınız karşımısınız? Siz bilim teorilerinin yerine din teorilerini kor ve bütün dünyayı bu teoriyle izah ederseniz Atatürk'ün 'En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü nereye koyacağız?

    Onur Öymen: Sizede soruyorum bu soruyu.

    Erkan Tan: Ben bu tartışmaya girsem sizi yenerim de yeri bura değil. Bu bilm yani Darwin yanlış bir örnek oldu

    O.Öymen: Yanlış örnek olmadı. Bu gençlerin nasıl yetiştirildiğini gösteriyor Türkiye'de. Bu bilime karşı çıkmaktır.

    Erkan Tan: Yav sayın Onur öğmen başka bir bilim adamı çıkar başka bir teori söyler

    Onur Öymen: Daha doğru teori söylüyosa ona inanırsınız tabii.

    Erkan Tan: Ama bir teoriye karşı çıkmakla bilime inanmak başka birşeydir.

    Görüyorsunuz ki din dışı bir şeyi bile bilim yapıyor bu dine düşmanlar. Neymiş atatürkün bilimine karşı çıkılan bir şeymiş diyorlar. Bunlar tam kaçık ya!


  2. Alt 01-24-2010, 22:59 #2
    mus'ab Mesajlar: 331
    Delikanlım bunlar kaçık falan değil. Cibilliyetinin gereğini yapıyor adam. Darvin bile yıllar sonra kendisini inkar etmiş ama bu beyinsizler hala orada takılı kalmışlar.

    Bediüzzaman26 bunu beğendi.
  3. Alt 01-24-2010, 23:01 #3
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Doğru kaçık değiller. Ama anlamaları lazım. Eğer denilen şey olsaydı zaten olamaz Sadece Allah yaratır. Maymunlar dünyada kalmazdı değil mi??

  4. Alt 05-26-2010, 02:26 #4
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Onur Öymen: Söylüyoruz. Bilime karşı çıkmak başka birşey bilim teorileri arasında tercih yapmak başka birşey. Bilime taraftar mısınız karşımısınız?
    Bilim tarafında olduğumuz için böyle bir teoriye inanmıyoruz ki dini açıdan bakmasak bile bilimsel açıdan çürütülmüş bir teoridir bu.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.