ö ermenilerden, özür dileyenler!

53) ERMENİLERDEN, ÖZÜR DİLEYENLER! Yayin Tarihi 5 Aralık, 2008 Kategori SİYASİ Ermenilerden Özür diliyorum! 1915 Ermeni tehcirinde yaşananlar imza kampanyasıyla yeniden gündeme taşınıyor. Kampanyanın öncülüğünü akademisyenler Ahmet İnsel, Baskın Oran ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen Metin mete

  1. Alt 01-02-2009, 05:18 #1
    Metin mete Mesajlar: 547
    53) ERMENİLERDEN, ÖZÜR DİLEYENLER!

    Yayin Tarihi 5 Aralık, 2008
    Kategori SİYASİ

    Ermenilerden Özür diliyorum!

    1915 Ermeni tehcirinde yaşananlar imza kampanyasıyla yeniden gündeme taşınıyor. Kampanyanın öncülüğünü akademisyenler Ahmet İnsel, Baskın Oran ve Cengiz Aktar ile gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu yapıyor.

    Yılbaşında internette başlatılacak imza kampanyasının adı “Özür diliyorum.” Kampanya metninde

    “1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” yazıyor.

    İNTERNETTE YAYINLANACAK
    Vatan’ın haberine göre uzun tartışmalardan sonra mutabık kalınan kampanya için alışılagelmiş kampanyalar-dan farklı bir yol izlenecek. Hedef, internette bir yıl boyunca mümkün olduğunca fazla katılım sağlamak. Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. İnsel, kampanyayı tarihi sorumluluk karşısında bireysel bir tavır olarak tanımlıyor. Prof. İnsel “Resmi politikadan bağımsız olarak biz yurttaşların Türkiye tarihi ile ilgili görüşlerini beyan hakkı var. Kampanyayı bir politika malzemesine dönüştürmemek gekir” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cengiz Aktar da kampanya ile ilgili olarak Vatan Gazetesi’ne konuştu.

    Kampanya nasıl ortaya çıktı?
    Bireyi, bireyin hissiyatını öne çıkaran bir kampanyanın vaktinin gelmiş hatta geçmiş olduğu kanaatinden yola çıktık. Muhtemelen yılbaşında çok geniş bir kampanya haline getirmeyi hedefliyoruz.

    Kampanyanın amacı nedir? Ermenilerin başına gelenler Türkiye’de çok az bilinen, unutturulmuş, tahrik edilmiş olgular. Türkler bu meseleleri daha çok büyüklerinden, dedelerinden duydu. Ama konu hiçbir zaman objektif bir tarih anlatımı haline dönüşemedi. Bu yüzden pek çok insan Türkiye’de bugün bütün iyi niyetiyle Ermeniler’in başına bir şey gelmediğini zanneder. Bunun çok tali, ikincil hatta karşılıklı katliamlar şeklinde cereyan eden ve 1. Dünya Savaşı koşullarıyla açıklanan bir nevi ’vaka-i adiye’ olduğu kanaati resmi tarih
    tarafından yıllardır söylene gelmiştir. Fakat gerçekler maalesef çok farklı. Belki bir tane gerçek var, o da şu son tahlilde Ermeniler artık Anadolu’da yok ama diğer unsurlar Türkler ve Kürtler hala burada. Bu kampanyanın öznesi bireyler. Bireyin vicdanından gelen bir ses bu. Özür dileyen diler dilemeyen dilemez.

    Niçin özür dileniyor?
    Bu kadar zaman boyunca, neredeyse 100 sene olacak bu konudan bahsedememiş, açıkça konuşamamış olmaktan dolayı özür dileniyor.

    YENİDEN ERGENEKON YORUMU:

    Bu Kampanyayı başlatanlara teşekkür ederiz(!)

    Çünkü; Kampanyanın sonucu, bilgilendirme açısından çok iyi olacak!

    Artık tüm “Pamukizm” efradı ortaya çıkacak!

    Belki bu Pamukistler, Türkiye – Ermenistan Milli Maçına Ermenistan taraftarı olarak gider ve Ermeni futbolculara Gül atarlar!

    YAŞASIN İHANET(!)

    ÖZÜR DİLENECEK ERMENİLER ANADOLU’DA NE YAPMIŞ?

    SADECE BİR ÖRNEK:

    ö ermenilerden, özür dileyenler!

    “Caminin avlusu takriben bir buçuk metre yüksekliğinde cesetle örtülü idi. Bunlar arasında her yaşta kadın, erkek, çocuk ve ihtiyar bulunuyordu. Kadınların vücutlarında ırza geçme alametleri gözüküyordu. Kadın ve genç kızların tenasül aletlerine fişekler sokulmuştu…”

    Erzincan’dan Erzurum’a çekilmekte olan Ermeni çetelerinin yolları üstündeki bütün Müslüman köylerini ve sakinlerini nasıl yok ettiği, bu defa da Rus komutan Yarbay Twerdokhleboff’un ağzından doğrulandı. Yarbay Twerdokhleboff, notlarında dehşet verici Ermeni vahşetini şöyle anlattı: Rus ordusunun Erzurum’a ricati sırasında topçu cephanesini taşıtmak üzere Kürtlerden ve hiçbirinde silah bulunmayan bu civar sivil halktan arabacılar seçilmişti. Erzurum yakınlarında Ermeniler Rus subaylarının istirahat etmek üzere çekilmiş olmalarından istifade ederek arabacıları öldürmeye başladılar.

    Biçarelerin feryatları üzerine koşuşan Rus subayları müdahale etmemeleri için silahla tehdit edilmişlerdir. Katliam en vahşi bir şekilde cereyan etmiştir. Topçu Teğmeni Medivani, Erzurum’da Rus topçu subayları kulübünde aşağıdaki sahneye şahit olduğunu şöyle anlatmıştır: Bir Ermeni, Kürt arabacılarından birine vurmuş, elinde tuttuğu değneği, ölüm halinde arka üstü düşen arabacının ağzına sokmak istemişse de, diğeri can havliyle dişlerini sıkmış olduğundan bu korkunç teşebbüsünde muvaffak olamamıştır. Bunun üzerine öfkesinden ölüm halinde bulunan biçareyi vücuduna indirdiği tekmelerle öldürmüştür. Medivani, Odişelice İlice köyünden (şimdiki Ilıca ilçesi) kaçamamış olan bütün Türklerin katledildiklerini ve başları kör satırlarla koparılmış olan sayısız çocuk cesedi gördüğünü bana söyledi.

    Cesetlere tükürdüler

    28 Şubat’ta yani katliamdan üç hafta sonra İlice’den dönen Yarbay Griasnoff, bana şunları anlatmıştır: Köye giden yollarda uzuvları hurdahaş olmuş cesetlere rastlamıştır; yoldan geçen her Ermeni bir de küfür savurarak bunlara tükürmüş. Caminin 10 - 15 saşen (10 metre = 4.69 saşen) büyüklüğündeki avlusu takriben bir buçuk metre yüksekliğinde cesetle örtülü idi. Bunlar arasında her yaşta kadın, erkek çocuk ve ihtiyar bulunuyordu. Kadınların vücutlarında ırza geçme alametleri gözüküyordu. Kadın ve genç kızların tenasül aletlerine fişekler sokulmuştu. Yarbay Griasnoff, Ermeni kıtalarında telefoncu olarak çalışan birkaç genç Ermeni kızını caminin avlusuna çağırarak, vatandaşlarının yaptığı vahşeti göstermiş ve kapalı bir tekdir mahiyetinde olmak üzere bununla iftihar edebileceklerini söylemiştir.

    Türk kızının kalbini çıkardılar

    Fakat bu manzara karşısında dehşet içinde kalacakları yerde sevinçten güldüklerini görünce, Griasnoff’u nefretle karışık bir hayret kaplamıştır. Bizzat bir subayın bile saçlarını dimdik yapan böyle bir manzara karşısında tahsil ve terbiye görmüş genç kızların sevinçten çılgın bir hale gelmelerinin bunların ırsi vahşetlerine inkar edilemez bir delil olduğunu ilave etmiştir. Kızlar gülüşlerinin asabiyetten ileri geldiğini iddia etmişlerse de karşılarındakini ruhen kana ne kadar susamış oldukları hususunda aldatamamışlardır.

    Hamamda tecavüz ve katliam

    Alaca mıntıka kumandanının müteahhidi olan bir Ermeni, 27 Şubat’ta bu köyde yapılan gayri insani muameleler hakkında şunları anlatmıştır: Ermeniler bir Türk kadınının kalbini çıkardıktan sonra bir duvara baş aşağı çakmışlardır. Büyük Erzurum katliamı 7 Şubat’ta başlamıştı. Ermeni topçuları sokaklarda 270 kişiyi yakalamış, bütün elbiselerini soyduktan sonra hepsini bir hamama götürmüş ve burada en haris hislerini tatmin etmişlerdir.

    SON SÖZ:

    Bu imza kampanyasına katılanların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından çıkarılması ve Ermenistan’a gönderilmesi!

    Eğer vatandaşlıktan çıkartılamayacaksa “Yüzbinlerce Şehit” adına “Vatan’a İhanet” suçundan Dava açılmasını İstiyorum!

    Yılmaz KARAHAN

    NOT: Lütfen Bu Yazıyı Duyarlı tüm Vatandaşlarımıza gönderin…

    Ana Sayfa : Yeniden Ergenekon

    altun ve mustafamehmet bunu beğendiler.
  2. Alt 04-27-2009, 03:30 #2
    garezz Mesajlar: 10
    evet bir sürü ermeni öldürülmüş katledilmiştir doğrudur kabul ediyorum ve atalarımıza dedelerimize helal olsun keşke daha beter yapsalardı dünyada bi tane ermeni kalmasaydı iyi yada kötü hepsini kendi kanlarında boğsalardı hatta keşke atalarımızın yaptığı katliamın fotoları videoları falan olsaydı bütün dünyayla paylaşsaydık ama yine de bu kadar ses getirmesi de çok hoş.. yaşasın ermenileri katleden ve katletme yemini etmiş türkler

  3. Alt 04-27-2009, 03:34 #3
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Insan öldürmek örnek bir davranismidir ya da amaci nedir? Öldürme eylemi caremidir? Hatta insan öldürenin cennete giremeyecegine dair rivayetler vardir. Bu kadar önemli bir davranis bicimidir. Tüm ermeniler demek yanlis olsa gerek.

  4. Alt 04-27-2009, 03:51 #4
    garezz Mesajlar: 10
    bence tek çare ölüm bütün ermenilerin öldürülmesi hiç bir sorun bırakmaz

  5. Alt 04-27-2009, 03:56 #5
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    O zaman T.C hukukunu delmek zorunda kalacaksiniz. Sevdiginiz Türkiye sizi yargilayacak. Sebebi ise yaptiginiz hareketin adalette suc olarak addedilmesinden kaynaklaniyor.

    Hayat öldürmekten degil yasamaktan ibarettir.

  6. Alt 04-27-2009, 04:12 #6
    garezz Mesajlar: 10
    işte bu t.c hukuku bir zamanlar öldürdüğü için var adalette öyle sağlanması için öldürmek gerekiyor.. yaşamamız için öldürmemiz gerekiyorsa neden öldürmeyelim ya da ne de hala yaşıyoruz

  7. Alt 04-27-2009, 04:24 #7
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Kac kisi öldürdünüz SAYIN garezz

  8. Alt 04-27-2009, 04:27 #8
    garezz Mesajlar: 10
    adaleti sağlayacak kadar öidürmedim

  9. Alt 05-01-2009, 18:38 #9
    msersavas Mesajlar: 8
    Atalarımız kesinlikle BİR KATLİAM GERÇEKLEŞTİRMEMİŞTİR! Savaş ortamında meydana gelen olumsuz şartlardan dolayı kışkırtılan insanları ÖLDÜRMÜŞTÜR ! Ülkenin ferahi ve refahı için gerçekleşmiştir!! Ve OSMANLI İMPARATORLUĞU Ermenileri sınır dışı etmiştir ! Tüm dünyaya emsali görülmemiş bir sıcaklıkla yaklaşan ATALARIMIZ İNSAN CANINI Hiç Bir Zaman isteyerek yakmamıştır!!! Çünkü OLMERT değiliz Çünkü HİTLER değiliz Çünkü BUSH değiliz, değillerdi!
    GAREZZ arkadaşım öfkelisin ve isteklisin KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR ! Sen Geniş davran...

  10. Alt 05-05-2009, 16:53 #10
    garezz Mesajlar: 10
    insanlara değer vermemek kötü olduğu kadar hak ettiğinden fazla değer vemek de kötüdür.. tabi ki de olmert hitler değiliz masum silahsız yada bizden farklı inançlara sahip insanları yargısız öldürmeyiz.. ama sırf benim rahatımı bozmak için dünya ya geldiğini düşünen bütün türkleri ve müslümanları yok etme yemini eden bunun için varız diyen bir topluma neden hala masum insanlar gözüyle bakayım.. atalarımız iyi yada kötü bişeyler yaptı ama artık o devir kapandı bu toplumlar da bizim atalarımızın bu iyi niyetinden dolayı bu kadar üstümüze geliyor o zaman biz neden hala iyi niyetliyiz.. onlar masum değil ve evet biz de bush değiliz

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.