Türkiye'deki Gladio'yu ABD kurdu

Türkiye'de çeteciliğin tarihi milli mücadele yıllarına dayanır.İlk faili meçhul cinayetler de yine bu yıllarda işlenmiştir.Bu dönemde faili meçhul - ya da faili meşhur - cinayetlerin ilki,Mustafa Suphi ve 14 arkadaşının ...


  1. Alt 12-24-2008, 18:42 #1
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Türkiye'de çeteciliğin tarihi milli mücadele yıllarına dayanır.İlk faili meçhul cinayetler de yine bu yıllarda işlenmiştir.Bu dönemde faili meçhul - ya da faili meşhur - cinayetlerin ilki,Mustafa Suphi ve 14 arkadaşının 28 ocak 1921 tarihinde karadenizde boğdurulmasıdır.Bu olayın faili olarak Trabzon'da kayıkçı esnafının başı olan eski ittihadçı Yahya Kahya,İstiklal Mahkemes^'nde sorguya alınır ve serbest bırakılır.Kısa bir süre sonra da Yahya Kahyqa'nın kendisi 3 temmuz 1922 tarihinde faili meçhul bir cinayete kurban gider.Aslında Mustafa Suphi ve arkadaşlarının ölüm emri,Ankara Hükümeti tarafından verilmiştir.Bu olayın faili Yahya Kahya da Cumhurbaşkanı Muhafız Alayı Komutanı İsmail Hakkı Tekçe tarafından öldürülmüştür.

    (devam edecek)

  2. Alt 12-24-2008, 18:57 #2
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Mustafa Suphi ve arkadaşları hem de Yahay Kahya,aynı yerden gelen emir neticesinde öldürülmüşlerdir.bu olayı araştırmak üzere Meclis tarafından Trabzon vekili Ali Şükrü Bey görevlendirilmiştir.Ancak kısa bir süre sonra ali Şükrü Bey de faili meçhul bir cinayete kurban gider.Ali Şükrü Bey'in araştırmaları neticeye varaacğı endişesiyle,ali Şükrü Bey'in üzerine,Mustafa Kemal'in has adamı ve çete lideri topal osman gönderilmiştir.Dr. Rıza Nur ,bu olayı hatıralarında uzun uzadıya anlatmaktadır.Ali Şükrü Bey'in öldüürlmesi olayına katılan Topal osman ve 8 adamı da Ankara'ya baskın var diye pusuya düşürülür.Topal Osman ve 8 adamı silahı bırakıp teslim olmalarına rağmen,hepsi öldürülür.Çokça silah sıkılarak Ankaralılara karşılıklı çatışma vardır izlenimi verilir.Oysa o güm Ankara'ya yönelik ne bir baskın vardı,ne de bir çatışma sözkonusu olmuştu.Topal Osman ve admları da yine İsmail Hakkı Tekçe tarafından öldürülmüştü.

    (devam edecek,inşallah)

  3. Alt 12-24-2008, 19:13 #3
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Amaç,asıl faile gidecek herhangi bir iz bırakmamaktı.Kısacası bütün olayların emri bir yerden verilmişti;o tek yer ise Ankara hükümeti idi.bu cinayetler daha sonra Cumhurbaşkanlığı Alay Komutanlığı'na getirilen İsmail HAkkı Tekçe tarafından işlenildiği iddia edilmiştir.Bunu Mustafa Kemal'in en sadık adamlarından olan Falih rıfkı Atay,Çankaya adlı eserinde söylemektedir.Bu cinayetlerin aydınlatılması,o gün devlet gücü kullanılarak engellendiği gib,bugün aynı şekilde devlet gücü kullanmak suretiyle engellemektedir.

  4. Alt 12-24-2008, 22:01 #4
    el_feta Mesajlar: 1.168
    ne tuhaf değil mi?
    vurulan bir adam..sonra vuranı vuruyolar..sonra onu da ve sonra onu da...

    ? ? ? ? ? ? ?

    devam edecek inşallah...konu başlığı ile bütünlük sağlayacak. . .

    selam ve dua ile...

  5. Alt 12-25-2008, 11:45 #5
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Türkiye'nin ABD ile ikili ilişkililerin geliştiği ve NATO ya girdiği yıllradır(1950ler).Bilindiği gibi Türkiye, müteaddid defalar yaptığı başvurulardan sonra,ancak 18 şubat 1952'de Nato üyeliğine kabul edilebilmiştir.Türkiye henüz NATO ya üye olmadan önce TRUMAN DOKTRİNİ gereğince geliştirilen askeri ilişkiler çerçevesinde,gerilla eğitimi görmek üzere 16 kişiden oluşan bir subay kafilesini ABD'ye göndermiştir.Bu subayların arasında ALPARSLAN TÜRKEŞ,TURGUT SUNALP,DANİŞ KARABELEN,AHMET YILDIZ,MUCİP ATAKLI ve SUPHİ KARAMAN ile daha sonra isimleri darbe dönemlerinde çokça anılan subaylar da vardı.Bu 16 kişilik subay,bir Komünist işgaline karşı zorlu bir gerilla eğitiminden geçirilmişlerdir.Bu eğitimde,patlayıcılar dahil,her türlü silahları kullanılması,adam öldürme,sabotaj,halkı kışkırtma ve direnişe hazırlama ile bomba yerleştirme teknikleri gösterilmiştir.

    Bu ekip,Abd'nin emperyal menfaatleri için hiç tanımadığımız ve haritad dahi birçoğumuzun hala yerini bilmediği KORE'ye(25 haziran 1950 - 27 temmuz 1953) denenmek için gönderildiler.ABD o yıllarda NATO üyesi ülkelerde ve NATO üyesi ülkelerde ve NATO üyesi olmayan Avusturya,İsveç ve Norveç gibi ülkelerde,görünüşte Sovyetler Birliği'ne karşı,Nato dışında farklı illegal bir örgütlenme faaliyetine girişmişti.Bu faaliyetlerin sonucunda her ülkede değişik isimle anılan ve bugün dünyanın başına bela olan bu örgütü kurmuştur.Türkiye'de bu örgütün kurulması için,Kore Savaşı'nda denenmiş olan subayların arasında bulunan tümgeneral Daniş KARABELEN görevlendiirlmiştir.Karabelen,kısa bir süre içerisinde CİA'nin paravan kuruluşu JUSMATT'ın yardımıyla bu örgütü örgütü,ÖZEL HARP DAİRESİ eski başkanı emekli tuğgeneral Kemal YILMAZ'ın ifadesine göre 27 eylül 1952'de kurmuştur.Karabelen'in bu örgütte görevlendirdiği ilk isim,yakinen tanıdığı ve çok güvendiği İsmail TANSU olmuştur...

  6. Alt 12-25-2008, 17:13 #6
    el_feta Mesajlar: 1.168
    27 Eylül 1952’de kurulan bu örgütün ilk adı, Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) idi. Bu örgüt, daha sonraki yıllarda ABD’deki yönetmeliklere uygun olarak isim değişikliğine giderek, 1965’de Özel Harp Dairesi (ÖHD), 1990’lı yıllardan itibaren ise Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ismini almıştır. Bordo bereliler olarak bilinen askerler, bu birime mensuptur. Bu askerler, her şartta hayatta kalabilecek tarzda çok özel eğitime tabi tutulurlar. Bu örgüt, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki diğer birimlere göre bir ayrıcalığa sahiptir. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bütün birim ve yapılar, Genelkurmay Başkanlığı içinde bir daireye bağlıdır ve bugün de hâlâ böyledir. Bu ayrıcalık nedeniyledir ki; diğer birimlerin kuruluşunda uyulan prosedüre, bu birimin kuruluşunda uyulmamıştır.

    Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı bütün birimler, ihtiyaca göre Genelkurmay Başkanlığı’nın emriyle kurulur. Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) ise Milli Siyaset Kurulu’nun kararı doğrultusunda, Milli Savunma Bakanlığı’nın kararnamesiyle kurulmuştur. Bu birimin kurulması kararının altında, sadece askerlerin değil, dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’nın da imzası bulunmaktadır. Bu yönüyle bile bir ayrıcalığa sahiptir bu örgüt! Seferberlik Tetkik Kurulu ya da Özel Harp Dairesi’nin, halk arasında genel ve yaygın olarak bilinen ismi Gladio ya da kontrgerilladır. Bu örgütün, ülkelere göre değişik ismi vardır; örneğin Yunanistan’da Pelle di Montone (Kırmızı Koyun postu), Almanya’da Sword, Avusturya’da Schwert, İtalya’da Gladio (Kılıç) ismiyle bilinir.

    Genç birikim dergisi genel yayın yönetmeni Ali KAÇAR


    Bu örgüt, tamamen ABD’nin istekleri doğrultusunda kurulmuş, resmi ama illegal bir örgüttür. Bu örgütün faaliyetleri ile ilgili ne bir kanun, ne bir yönetmelik, ne de bir tüzük vardır... Bu örgütün faaliyetleri ile ilgili olarak, ABD’de yayınlanan 1964’de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Keskiner tarafından aynen tercüme ettirilerek, 1965’te onaylanarak yürürlüğe giren (Sahra Talimnamesi) ST 31-15 kodlu ‘Gayri Nizami Kuvvetlere Karşı Hareket Talimnamesi’ vardır. Bu örgütün çalışma talimnameleri dahil, kuruluş fikri ve finansı, ABD tarafından sağlanmıştır. Bu örgütün kurulma fikrinin de, finansal desteğin de ABD’nin tarafından verildiğini, Milli Savunma eski Bakanlarından Hasan Esat Işık çok açık olarak belirtmektedir. Zaten Seferberlik Tetkik Kurulu’nun (STK) kurulmasında, başrolü Ankara’da sivil bir yardımlaşma kurumu görünümü altında faaliyet yürüten Amerikan Askeri Yardım Örgütü ‘JUSMATT’ oynamıştır. Bu kuruluş da CIA’nın paravan kuruluşlarından birisidir. Bu kuruluşun dışında, yine CIA’nın paravan kuruluşu olan AID’nın (Amerikan Kalkınma Teşkilatı) da katkısı olmuştur. Bu teşkilatın CIA ile ilişkisi belgelendiğinden dolayı faaliyet gösteremez hale gelince, yine aynı fonksiyonu görmek üzere CIA’nın bir başka kuruluşu olan AAFLI (Amerika-Asya Hür Çalışma Enstitüsü) devreye sokulmuştur. AAFLI’nın görünürdeki görevi, sendikalara mali destekte bulunmak, işçilere yönelik seminerler düzenlemek ve sendikacıları ABD’de özel eğitimden geçirmektir. Bu örgütün asıl görevi ise, işçi kesimindeki kontrgerilla örgütlenmesini gerçekleştirmektir.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.