Hayatın Anlamı Bakış Açısında Gizli

Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğunu çok merak etmiş. Kendi bulduğu cevapların hiçbirisi ona yeterli gelmemiş. Başkalarına sormaya karar vermiş. Mutlaka bir cevabı olmalıdır diyerek yılmadan sormaya ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen {{şura}}

  1. Alt 11-06-2009, 08:17 #1
    {{şura}} Mesajlar: 697
    Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğunu çok merak etmiş. Kendi bulduğu cevapların hiçbirisi ona yeterli gelmemiş. Başkalarına sormaya karar vermiş. Mutlaka bir cevabı olmalıdır diyerek yılmadan sormaya devam etmiş.

    Köy köy kasaba kasaba dolaşmış. Zaman akıp geçmiş. Umudu tükenmeye başlarken gittiği köylerden birinde: ?Şu karşı dağları görüyor musun? Orada yaşlı bir bilge yaşar. İstersen ona git. Belki o senin aradığın cevabı biliyordur, sana söyler.? Adam yola koyulmuş? Uzun ve zorlu bir yolculuk geçirmiş. Nihayet bilgenin yaşadığı eve ulaşmış. Kapıyı çalmış. Bilge, adamı evine davet etmiş. Hal hatırdan sonra bilge, adama ne için geldiğini sormuş. Adam hayatın anlamının ne olduğunu sormuş.

    Bilge adama demiş. Sana bunun cevabını söylerim. Cevabını söylemeden önce bir sınavı tamamlaman gerekiyor. Adam bu öneriyi kabul etmiş. Bilge adama bir çay kaşığı vermiş. Çay kaşığına zeytinyağı doldurmuş ve adama vermiş. Şimdi evin dışına çıkıp bahçede bir tur at. Sonra buraya gel. Zeytinyağını dökmemek şartıyla. Bir damlası dahi dökülürse sana cevabını veremem. Adam gözü çay kaşığında pür dikkat bahçeyi turlayıp bilgeye dönmüş. Bilge: Kaşıkta yağ eksilmemiş. Bahçede neler gördün! demiş. Adam şaşkınla: ?Kaşığa dikkat etmekten bahçeyi fark etmedim? demiş. Ve bahçenin güzelliğine hayran kalmış. Geri geldiğinde bilge sormuş. ?Bahçede neler gördün? Adam bilgeye bahçenin güzelliği karşısında çok etkilendiğini bahçeye hayran olduğunu anlatmış. Bilge gülümsemiş ve eklemiş. ?Kaşıkta bir damla bile yağ kalmadı. Hayat senin bakış açınla anlam kazanır. Sadece bir noktayı görürsen, hayatın akıp gider ve sen farkına bile varamazsın. Görebileceğin güzelliklerin tam ortasında hayatını yaşarsın. Akıp giden zamanın, gözünde bir anlam kazanır.?

    Hayatın anlamı senin bakış açında gizlidir.

    B. Cebe Bahar'ın Merhaba Gazetesinde ki 13/10/2009 tarihli yazısından alıntıdır

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  2. Alt 03-31-2010, 11:46 #2
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    Herşey bu kdar basit değil ve olmamalı da Zaten.

  3. Alt 03-31-2010, 23:20 #3
    mus'ab Mesajlar: 331
    Gayet hoş ve güzel bir paylaşım.

    Güzel bakan güzel görür.

    teşekkürler.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.