Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz (Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz (Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 08-08-2011 (03:02)   Son Mesaj: 08-08-2011 (03:02)    Cevap: 0    Gösterim: 1184  

    08-08-2011

    Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz (Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    25 MAYIS 1966, Fethiye doğumludur.' İlk ve orta öğrenimini Milas’ta, lise öğrenimini İzmir’de tamamlamıştır.' Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.' Master ve doktorasını, 1989-1995 yılları arasında bulunduğu, İngiltere, Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yapmıştır.

    Master tezi, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin İngiltere’deki Statüsü ve Gelecekteki Durum”, doktora tezi ise, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Işığında Türk Ve İngiliz Hukukunda ve Uygulamasında Yakalama Ve Gözaltına Alma” başlığını taşımaktadır.

    Uzmanlık alanı, Ceza Hukuku olan ERYILMAZ’ın ilgi alanları ise, polis ve insan hakları hukukudur.

    1995’den bu yana, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Enstitüsünde, Ceza Genel Hukuku, Ceza Özel Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, Hukuk Başlangıcı, Kolluk Hukuku ve Suçla Mücadele ve Kişi Hak ve Özgürlükleri derslerini vermiştir. 2000-2007 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, misafir öğretim üyesi olarak, Ceza Özel Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku dersleri de vermiştir.

    Halen, Polis Akademisinde, Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

    Ceza Hukuku, Polis Hukuku ve İnsan Hakları Hukuku alanında çok sayıda yayınlanmış kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Ayrıca, bir çok ulusal ve uluslararası projede görev almıştır.




    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz (Prof. Dr. Mesut Bedri Eryılmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları