Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken (Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken (Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 08-08-2011 (02:58)   Son Mesaj: 08-08-2011 (02:58)    Cevap: 0    Gösterim: 934  

    08-08-2011

    Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken (Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    Mardin-Derik 1965 doğumlu olan Eken 1987 yılında İktisat Lisansı (Anadolu Üniversitesi), 1992 yılında Finans alanında yüksek lisans (The University of Exeter, İngiltere) diplomalarını alarak 1999 yılında Bankacılık Doktora (Marmara Üniversitesi) çalışmalarını tamamladı. 2007 yılında Muhasebe Finans Anabilim Dalında Doçent unvanını aldı.'


    Bankacılık kariyerine 1992 yılında, 1416 sayılı yasayla burslu öğrencisi olduğu Etibank’ta başlayan Eken, Etibank özelleştikten sonra mecburi hizmetini Emlakbank’ta tamamladı. Kasım 2000’de Fon Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Eken, Fon Bankalarının (13 adet) satış, birleştirme ve tasfiye sürecinde çalışmalarda bulundu. Yapı Kredi Bankasında Haziran 2002 – Nisan 2003 tarihleri arasında yaklaşık bir sene yönetim kurulu üyeliği yapan' Eken, 2000-2004 yılları arasında 8 Yatırım ve Portföy Yönetimi Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Romanya’da kurulu Romanian International Bank şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.


    Türkiye Bankalar Birliği, 1994 yılı bankacılık yarışması ikincilik ödülü sahibi olan Eken’in Türkiye’de yayınlanmış iki kitabı ve değişik hakemli dergilerde yayınlanmış bankacılık, yatırım analizi ve finans alanında makaleleri bulunmaktadır.


    Marmara Üniversitesi Bankacılık-Sigortacılık Enstitü ve Yüksekokulunda, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitelerinde de finans, bankacılık ve sermaye piyasaları alanlarında dersler veren Eken, halen T.C. Kadir Has Üniversitesinde öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili ve Finans Bankacılık Doktora programı direktörü olarak görev yapmaktadır.


    Asya Muhasebe Akademisyenleri Derneği Başkanlığına bir yıl süreyle 2009 yılında seçilen Eken aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Danışma Divanı Üyesi olarak ta hizmet etmektedir.





    Latest 5 Biyografi





    Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken (Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları