Göknur Akçadağ (Göknur Akçadağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Göknur Akçadağ (Göknur Akçadağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 08-08-2011 (02:38)   Son Mesaj: 08-08-2011 (02:38)    Cevap: 0    Gösterim: 1034  

    08-08-2011

    Göknur Akçadağ (Göknur Akçadağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Tarih Bölümü (Lisans). İnönü Üniversitesi- Tarih Bölümünde asistan ve yrd.doç. oldu;' İnönü Üniversitesi, Osmanlı Arşiv Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü yürüttü. 2000-2008'de The State University of New York (SUNY)- Binghamton University, Fernand Braudel Center'de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü öğretim üyesidir.

    New York'ta ve Washington D.C.'de çeşitli kütüphanelerde ve USA Milli Arşivi'nde Osmanlı- Amerika ilişkileri konusu öncelikli olmak üzere, Osmanlı tarihi kaynakları, Türk tarihi bibliyografyaları, Amerika'da Türk toplumu, kent tarihi müzeciliği üzerine araştırmalar yapmıştır. New York'ta Türk dernekleri ile ortak projeler geliştirmiştir ve devam etmektedir. "New York Türk Müzesi" kurulması projesi ve "Tarihi Sürecinde Türk-Amerikan İlişkileri Sergisi" üzerinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.Araştırmaları, Osmanlı tarihi, Osmanlı'da bir arada yaşama olgusu, şehir ve bölge tarihleri, savaşlar, kent müzeleri, fotoğraflarla görsel tarih, uluslararası ilişkiler, Ortadoğu, Türk-Amerika, Türk-Japonİlişkilerinin çeşitli konuları üzerinedir. Basılı 3 kitabı bulunmaktadır. Turkishny.com' (New York-ABD) web portalinde ve turkofamerica (New York-ABD) dergisinde ve basında tarih, kültür, uluslararası ilişkiler, Dış Türkler, Kafkasya, Ortadoğu, Dış Türkler, dış politika yazıları yazmaktadır.
    '
    KİTAPLARI:
    Tarihi Değiştiren Savaşlar
    Göknur Akçadağ' -Ali Çimen
    Timaş Yayınları; Dünya Tarihi;
    İstanbul, 2010, 7. baskı, 14 x 20 cm, 429 sayfa, Türkçe, Karton Kapak, ISBN 9752634869.




    Latest 5 Biyografi





    Göknur Akçadağ (Göknur Akçadağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları