Aslıhan Ergişi (Aslıhan Ergişi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Aslıhan Ergişi (Aslıhan Ergişi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 08-07-2011 (23:42)   Son Mesaj: 08-07-2011 (23:42)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    08-07-2011

    Aslıhan Ergişi (Aslıhan Ergişi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1978 yılında Almanya'nın Köln şehrinde bir isçi ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Gemlik'te orta öğrenimine devam ettiği yıllarda Gemlik Belediyesi Korosu'nu çalıştıran hocası Erdinç Çelikkol'un teşvikiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'na girdi.


    Burada nota, solfej, repertuar ve klasik kemençe dersleri aldı. 5 yıl boyunca Gemlik Gençlik Korosunda şeflik yaptı. Devamında mezun olduğu B.B.S.B. Konservatuarı'nın Çocuk Korosunun 3 yıl şefliğini yaptı. 2003 yılında ses sanatçısı Ertuğrul Erkişi ile evlenip İstanbul 'a yerleşti.


    Ayni yıl girdiği İ.T.Ü. Devlet Türk Müziği Konservatuarı Türk Sanat Müziği San Bölümü imtihanlarını derece yaparak kazandı. Bir yıl Eminönü Belediyesi Çocuk Korosu'nu çalıştırdı. 2 Yıl Öğretmen ve öğrencilerden oluşan İ.T.Ü. Yabancı Diller Fakültesi Müzik Korosu'nun şefliğini yaptı.


    2006 yılında Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfının düzenlediği "Klasik Türk Müziği Ses Yarışmasında Zeki Müren Dalı"nda Birincilik Ödülü Aldı. İ.T.Ü. Devlet Türk Müziği Konservatuarı T.S.M. Ses Eğitimi Bölümü'ndeki eğitimini 2008 Yılında Ses Eğitimi Bölümü Ve Okul Birincisi olarak tamamladı. Prof. Dr. Nevzad Atlığ'ın danışmanlığında çalışmalarını sürdüren Tamamı kadınlardan oluşan ilk klasik Türk müziği grubu Avaze Türk Müziği Kadınlar Topluluğu ile konser çalışmalarını sürdürmektedir. Kuruluşundan beri Avaze Türk Müziği Kadınlar Topluluğu'nda yer aldı. 2009 Avaze Türk Müziği Kadınlar Topluluğu "Neveser Kökdeş" CD'nde solist ve korist olarak görev aldı.



    '




    Latest 5 Biyografi





    Aslıhan Ergişi (Aslıhan Ergişi Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları