Dr. Ali Asker Demirhan (Dr. Ali Asker Demirhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Ali Asker Demirhan (Dr. Ali Asker Demirhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 08-07-2011 (23:41)   Son Mesaj: 08-07-2011 (23:41)    Cevap: 0    Gösterim: 1162  

    08-07-2011

    Dr. Ali Asker Demirhan (Dr. Ali Asker Demirhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1964 yılında Ankara İli Kırıkkale İlçesinde doğmuştur. Baba tarafından Hasandedeli ve ana tarafından Koçubabalıdır. Kırıkkale Atatürk İlkokulu (1975), Kırıkkale Kurtuluş Ortaokulu (1978), Kırıkkale Lisesi (Fen, 1981) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Lisans, Kamu Yönetimi Bölümü, 1985), Columbia University School of International and Public Affairs (Yüksek Lisans, Ekonomi Politikası Yönetimi, 1994) ve Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (Doktora, İşletme Anabilim Dalı, 2007) mezunudur.

    Mart 1983’den itibaren Ankara’da İçişleri Bakanlığında Tescil Memuru, T.C. Merkez Bankasında Müfettiş Yardımcısı, Maliye Bakanlığında sırasıyla Maliye Müfettiş Yardımcısı, Maliye Müfettişi, Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yapmış ve Ekim 2000-Ağustos 2001 döneminde İstanbul’da bir holdingde Grup Başkan Yardımcısı olarak çalışmış olup, Aralık 2001’den bu yana (Genel Müdür Yardımcısı düzeyinde) Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı iken Milletvekili Adaylığı için görevinden çekilmiştir.

    Yurt içi ve dışında çeşitli kursları başarı ile tamamlamış, Dünya Bankasında staj (Washington, DC, 1993) yapmış, Kazakistan Maliye Bakanlığında Birleşmiş Milletler Gönüllü Uzmanı (Almatı, 1995-1996) olarak çalışmış, Daire Başkanlığı sırasında uluslararası toplantılarda T.C. Maliye Bakanlığını temsil etmiş, OECD Ankara Vergi Merkezini yönetmiş, Viyana ve Seul Vergi Merkezlerinde ders vermiştir. 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına “Türkiye’nin Dış Ekonomik İlişkileri”, “Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri ve Bölge Ülkeleri İlişkileri” ve “Petrol Ürünleri” Özel İhtisas Komisyonları üyesi olarak katılmıştır.

    Milli Güvenlik Akademisi 54. Dönem Akademik Eğitim ve Öğretim Programı (2003) ve TODAİE 39. Kamu Diplomasisi Programını (2008) başarı ile tamamlamıştır.
    Evli olup, lise öğrencisi bir oğlu ve üniversite öğrencisi bir kızı vardır. İngilizce (ileri), Almanca (temel) ve Rusça (temel) bilmektedir. Bilimsel ve mesleki çalışmaları muhtelif gazete ve dergilerde yayımlanmış olup, doktora tezinin başlığı “Stratejik Yönetim ve Devlet Muhasebesi”dir.

    Ankara YMM Odası, Mülkiyeliler Birliği, Ankaralılar Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Çankaya Şubesi, Association of Certified Fraud Examiners, Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği, ADD Çankaya Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi gibi çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşlarının üyesi, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği (Sayman), Devlet Denetim Elemanları Derneği Denetim Kurulu Başkanlığı gibi bazılarının organlarında görev almış olup, Hasandede Derneği Danışma Kurulu Başkanı, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı ve Konfederasyon Temsilcisi, AKİD Danışma Kurulu Üyesi, Haymana Termal Sevenler Derneği Disiplin Kurulu Üyesi, DEKSİM Yönetim Kurulu Üyesi, Maliye Müfettişleri Derneği Araştırma ve Değerlendirme Kurulu Üyesi, Sanayici Bilgilendirme Toplantıları (SaBiT) Koordinatörüdür.

    CHP'yi ilkelerini ve programını benimsediği bir parti, Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU'nu güven ve umut veren, dürüst, çalışkan ve başarılı bir lider, özünü Milletvekilliğini de başarı ile yürütecek bir kamu ve sivil toplum yöneticisi gördüğü için özgeçmişine güvenerek, ailesi, akrabaları, hemşerileri, arkadaş ve dostlarının desteğine dayanarak ve Yaradan'a sığınarak, “Herkes İçin CHP”, “Sizin İçin, Sizden Biri” ve “Halk İçin, Halkla Beraber” diyerek CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adaylığı için 10.03.2011 tarihinde Maliye Bakanlığındaki görevinden çekilmiş, 15.03.2011 tarihinde CHP Çankaya İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bu durumu kamuoyu ile paylaşmış ve 21.03.2011 tarihinde CHP Genel Merkezine giderek Milletvekili Adaylığı için başvurusunu yapmıştır.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Ali Asker Demirhan (Dr. Ali Asker Demirhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları