Yusuf Ziya Çol (Yusuf Ziya Çol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Yusuf Ziya Çol (Yusuf Ziya Çol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 04-24-2011 (04:16)   Son Mesaj: 04-24-2011 (04:16)    Cevap: 0    Gösterim: 1569  

    04-24-2011

    Yusuf Ziya Çol (Yusuf Ziya Çol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    Yusuf Ziya Çol 1962 yılında doğmuştur. İlkokul , ortaokul , lise öğrenimini Ordu ilinde tamamlamaya müteakip 1983 yılında KARA HARP OKULU'DAN Teğmen rütbesi ile mezun olduktan sonra Jandarma subayı olarak ülkemizin çeşitli yerlerinde komutanlık görevlerinde bulunmuştur.


    Bulunduğu her görevde Türk milletinin mayası olan Mehmetçik ile omuz omuza olmuş, vatandaşlarımızı da her türlü sorunuyla yakinen ilgilenmiş ve vatandaş sevgisi ile yoğrulmuştur.


    Gazi Binbaşı Yusuf Ziya ÇOL özellikle bölücü terörün en yoğun olduğu
    yıllarda Güneydoğu Anadolu bölgemizde bizzat terörle mücadelenin içinde yer almış ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canı pahasına görev yapmıştır. Yusuf Ziya ÇOL bu görevler sırasında Diyarbakır bölgesinde meydana gelen çatışmalarda gözünden yaralanmış geçirdiği ameliyatlara ve iyileşmeye müteakip aynı bölgeye gönüllü olarak tekrar gitmiş meydana gelen başka bir çatışmada iki bacağı ve sol kolundan ikinci kez yaralanmıştır.
    Gazi Binbaşı Yusuf Ziya ÇOL halen kolunda mermi çekirdeği taşımaktadır. Bu üstün görevlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Övünç madalyası
    Sayın Genelkurmay başkanımız tarafından: Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilmiş olup çok sayıda başarı belgesine sahiptir.
    Gazi Bnb. Yusuf Ziya ÇOL sözü ve özünün yanı sıra bizzat kanını akıtarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve refağı için hayatını iki kez ortaya koymuş büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün kurup yücelttiği Türkiye Cumhuriyeti sevdasıyla yoğrulmuş kahraman evlatlarımızdan biridir.


    Gazi Binbaşı Yusuf Ziya ÇOL ülke ve bayrak sevgisi yanında, genç olması, geçmişinde en ufak bir şaibe olmaması, yönetim kademelerinde yeni yüzlere ihtiyaç olması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde sevilmesi ve saygı duyulan bir şahsiyet olması bu ülke için iki kez canını vermiş kanını akıtmış ve iki madalyaya sahip kahraman bir subay olması, devlet, millet ve bayrak gibi Türk Milleti’nin asli unsurlarına yürekten bağlı olması vb. sebeplerle Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyet’ini yüceltmek amacıyla özellikle Ordulu hemşerilerinin yoğun talep ve isteği üzerine tüm partilerden gelen istekler çerçevesinde değerlendirmesini yaparak 2007 seçimlerinde DP’den milletvekili aday adayı olarak başvurmuştur.






    Latest 5 Biyografi





    Yusuf Ziya Çol (Yusuf Ziya Çol Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları