Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk (Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk (Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 04-17-2011 (05:21)   Son Mesaj: 04-17-2011 (05:21)    Cevap: 0    Gösterim: 1053  

    04-17-2011

    Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk (Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1951 yılında doğdu.


    Bayburtlu bir anne ile Trabzonlu bir babanın çocuğu olarak Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde doğup büyüdü. Yurtdışında ve yurtiçinde pek çok yerde İslâm zihniyeti, insan ve insan hakları konularında konferanslar verdi.


    Türkiye'de Kur'an'a dönüş hareketinin öncüsü olan Yaşar Nuri Öztürk aynı zamanda da, Türk üniversitelerinde öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevde bulundu. Büyük çoğunluğu İslâmiyet hakkında elliye yakın kitabı vardır. Özellikle onun "Kur'an'daki İslâm" adlı ansiklopedi vasfındaki kitabı, Yaşar Nuri Öztürk tarafından çoğu konferansında telkin edilmektedir.


    Yaşar Nuri Öztürk, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. CHP'den istifasının ardından 16 Şubat 2005 tarihinde Halkın Yükselişi Partisi'ni kurdu.





    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk (Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları