Yasin İpek (Yasin İpek Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Yasin İpek (Yasin İpek Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 04-17-2011 (05:23)   Son Mesaj: 04-17-2011 (05:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1097  

    04-17-2011

    Yasin İpek (Yasin İpek Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Din


    10 Eylül 1975 tarihinde Sivas’ta doğdu. İlköğrenimini Sivas’ta tamamladıktan sonra eğitimine Mersin’de devam ederek 1992 yılında Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nden mezun oldu. 1994 yılında girdiği Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı, Dinler Tarihi Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. 2003 yılında Dinler Tarihi Uzmanı olduktan sonra İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı, İslam Tarihi Bölümü’nde ikinci yüksek lisansını yaptı.
    '
    Tahtacı Alevileri ile ilgili olarak “Folklor ve Edebiyat Dergisi, Alevilik özel sayısında”; Kitap Yayınevi tarafından basılmış olan “Alevilik” isimli kitapta; Bitlis’in Adilcevaz ilçesi ile ilgili olarak “Betav Yayınları (12)” ve “Adilcevaz” isimli dergilerde yayınlanmış makalelerinin yanı sıra; Misyonerlik, Dinler arası Diyalog, Süryaniler ve Bahaîler üzerine yapmış olduğu çalışmaları da vardır. Ayrıca “Tarihle Doğanın Buluştuğu Yer Adilcevaz” ve “Mersin Latin- İtalyan Katolik Kilisesi İnanç Ve Uygulamaları” isimli yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.




    Latest 5 Biyografi





    Yasin İpek (Yasin İpek Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları