Ulf Carlson (Ulf Carlson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ulf Carlson (Ulf Carlson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 04-06-2011 (20:00)   Son Mesaj: 04-06-2011 (20:00)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    04-06-2011

    Ulf Carlson (Ulf Carlson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Dokuz yaşında Vargön Müzik Okulunda Sture Nilsson rehberliğinde keman eğitimine başlar ve ardından Lysekil’de Lungren Vakfında Carl Flesch’in örgencisi Sven Karpe ile genç kemanistler uzmanlaşma kursuna kabul edilir.


    Onsekiz yaşında Stokholm Kraliyet' Akademisi’ne giriş sınavını kazanır ve buradan 1985 yılında en yüksek not ile mezun olur.Eş zamanlı olarak Lucerna’ da Gunars Larsens ve Wolfgang Scheiderhan rehberliğinde uzmanlaşma kurslarına devam eder ve' Fransa, Danimarka, İsviçre,Norveç, Finlandiya, İngiltere, İsveç ve Avusturya da hem solist olarak hem de' çeşitli oda müziği formasyonlarında çok sayıda konser gerçekleştirir.


    1985 yılında Stokholm Kraliyet Operası Orkestrası’nın birinci kemanlar baş kemancısı pozisyonu için düzenlenen' yarışmayı kazanır ve İtalya’ya' yerleşmeye karar verdiği2005 yılına kadar bu görevi sürdürür.Berislav Klobuçar, Siegraf Köhler,Pier Giorgio Morandi gibi orkestra şeflerinin güvendiği baş kemancı olarak tiyatronun orkestrasıyla ünlü plakevleri için birçok sayıda Cd kaydeder ve Moskova Bolşoy Tiyatrosu, Berlin Alman Operası,Dresden Semperoper, Finlandiya Savolinna Festivali ve İzlanda turnelerinde büyük beğeni toplar.


    Opera Reale’de çalıştığı dönem esnasında Stokholm Jarnaker Vakfı, onu 1700’lere ait parlak bir gagliano yapımı kemanla onurlandırır.


    1995 de Macerata Sferisterio Arenası’nın lirik' sezonunda Marchigiana Filarmoni Orkestrası, Jesi Pergolesi Tiyatrosu ve Ancona Muse Tiyatrosu; G.Rossini Senfoni Orkestras’nın Fano della fortuna Tiyatrosu ve Pesaro Rossini Opera Festivali gösterileri için' ve Regio di Parma Tiyatrosu Orkestrası ve Verdi Festivali konuğu olarak döndüğü İtalya’daki çalışmalarına yoğunluk verir.


    2006 yılının ağustos ayında halen misafir eğitmen olarak görev yaptığı Vanersborg Müzik Okulu’na orkestra eğitmenleri formasyonu akademisi kurması için davet edilir.Bu görevi ayrıca halmstad Kulturverkets Musikkola içinde yürütmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Ulf Carlson (Ulf Carlson Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları