Uğur Akkuş (Uğur Akkuş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Uğur Akkuş (Uğur Akkuş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 04-06-2011 (18:45)   Son Mesaj: 04-06-2011 (18:45)    Cevap: 0    Gösterim: 770  

    04-06-2011

    Uğur Akkuş (Uğur Akkuş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilisim


    Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, 29 Eylül 1983’te Aydın-Nazilli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nazilli’de tamamlayan Uğur Akkuş, eğitiminin yanı sıra, 1996-1999 yılları arasında Ege bölgesindeki birçok yerel ve ulusal gazetede muhabirlik yaptı; 1998 yılında, Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından “En Genç Başarılı Gazeteci” ödülüne layık görüldü. Akkuş, 1999 yılında da Naz TV’de yayınlanan bir kültür-sanat programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.


    1999-2001 yılları arasında, Nazilli merkezli olup Ege bölgesinin geneline hizmet veren Uğur Reklam’ı kurdu. Uğur Akkuş daha sonra 2001 yılında üniversite eğitimi için Eskişehir’e gitti. Aynı yıl Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’nde görsel yönetmen olarak çalışmaya başladı; bu görevini halen sürdürmektedir. Yine 2001 yılında Türkiye Bilişim Şurası’nda görev aldı; ayrıca E-Dönüşüm Türkiye Projesi Kısa Dönem Eylem Planı çerçevesinde, Osmangazi Üniversitesi’ni temsil etti. Akkuş halen Osmangazi Üniversitesi’nde kimya bölümü son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.


    Uğur Akkuş, 2002 yılında Türkiye Bilişim Derneği’ne üye oldu ve dernek bünyesinde aktif rol oynadı. 2004 yılında TBD Eskişehir Şubesi’ni kuran Akkuş, halen şubenin başkanlığını yürütmektedir. Akkuş, derneğin kurulduğu 2004 yılından bu yana, ekibiyle birlikte birçok projeye imza attı. Bu süreçte, 15 Şubat 2005’te 1. Kobiler ve Bilişim Zirvesi düzenlendi; zirveye KOBİ’lerin temsilcilerinin yanı sıra, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Devlet Bakanı Güldal Akşit, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, CHP Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, AKP Milletvekili Muharrem Tozçöken gibi siyasi temsilcilerle Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarından üst düzey yöneticiler katıldı.


    Uğur Akkuş başkanlığındaki TBD Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile birlikte Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için ön protokol imzaladı. Türkiye’ye ilk kez risk sermayesi desteğini de Eskişehir Yazılım Üssü’ne getirmeyi başaran Akkuş, aynı zamanda Eskişehir Yazılım Üssü’nü Türkiye’nin Silikon Vadisi olması yolunda International Science Parks Association ve International University Research Parks Association ile birlikte global düzeyde çalışmalara başarılara imza atmaktadır.


    Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve yatırımcı firmalara hizmet verecek olan bu yazılım üssü, Almanya’da düzenlenen CeBIT fuarında da tanıtıldı.


    Uğur Akkuş ayrıca, 10-12 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek olan BİLTEK 2005’in de altyapı çalışmalarını gerçekleştirdi. BİLTEK 2005, Türkiye’nin, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan ve ana teması yazılım olan ilk uluslararası kongresidir. CeBIT fuarında bu etkinliğin de uluslararası alanda tanıtımı yapıldı.


    Uğur Akkuş, Eskişehir Valiliği ile “Kağıtsız Valilik Projesi”ne de imza attı. Bu proje, Eskişehir’in e-imza kullanımında model il olmasını öngörmektedir. TBD Eskişehir Şubesi’nin diğer faaliyetleri arasında, KOSGEB, Türk Telekom ve TBD işbirliğiyle gerçekleştirilen ve ülke genelindeki 44.000 KOBİ’nin e-learning yoluyla eğitimi ve sertifikalandırılmasını hedefleyen ECDL (Europan Computer Driving Licence) Seferberliği Projesi; Gençlik Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve Litvanya, İtalya, Malta ve Türkiye’den 40 genci bir hafta süre ile Eskişehir’de bir araya getirecek olan “Gençler Avrupa’da Bilişimin Geleceğini Tartışıyor” adlı AB Gençlik Projesi; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen Sanal Okul projesi yer almaktadır. Gençlik Çalışma Grubu ayrıca, 2 Mart 2005 tarihinde Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi öğrencilerini bir bilişim konferansında bir araya getirmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Uğur Akkuş (Uğur Akkuş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları