Telman İsmailov (Telman İsmailov Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Telman İsmailov (Telman İsmailov Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-29-2011 (17:48)   Son Mesaj: 03-29-2011 (17:48)    Cevap: 0    Gösterim: 1073  

    03-29-2011

    Telman İsmailov (Telman İsmailov Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    Telman İsmailov Bakü'de ev hanımı bir annenin ve tekstilci bir babanın 12 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Azerbaycan Halk Ekonomi Enstitüsü'nü bitiren İsmailov, Moskova'da Plehanov Akademisi'nde eğitim gördü. Buradaki eğitiminin ilk yılında ticarete atıldı.


    1982 yılında Moskova'ya taşınan ve Ticaret Bakanlığı'nda ekonomist olarak çalışmaya başlayan İsmailov, 1988 yılında ‘Ticari Hayır Firması’ adındaki ilk şirketini kurdu. Daha çok restoran ve otelcilik olmak üzere birçok alanda yatırımlara sahip İsmailov, 1989 yılında AST Şirketler Grubu'nu kurdu. Şirketine çocukları Alik, Sarman ve kendi ismi Telman’ın baş harflerinden oluşan AST adını verdi?


    Telman İsmailov tarafından Antalya'nın Kundu bölgesinde 1.4 milyar dolar harcamayla yaptırılan ve 3.5 yılda tamamlanan, Türkçe "Akrep" anlamına gelen Mardan Palace Oteli, dünya yıldızlarının konserleriyle açıldı.


    Sharon Stone ve Seal'in sunuculuğunu üstlendiği gecede 600 davetli, yaklaşık 3 saat boyunca görkemli şovlara tanıklıklık etti. Sadece havai fişek, lazer şovlarına 2 milyon dolar harcanan açılış gecesinde Mariah Carey, Tom Jones, Seal ve İbrahim Tatlıses sahne aldı.






    Latest 5 Biyografi





    Telman İsmailov (Telman İsmailov Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları