Tan Sağtürk (Tan Sağtürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Tan Sağtürk (Tan Sağtürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 03-27-2011 (04:36)   Son Mesaj: 03-27-2011 (04:36)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

    03-27-2011

    Tan Sağtürk (Tan Sağtürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    1969 yılında İzmir'de doğmuştur. Orta ve Lise öğrenimini D.E.Ü İzmir Devlet Konservatuarı'nda yapmış, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur. Konservatuar öğrenciliği sırasında teklifler almış, okul bitiminde Fransız Genç Balesi'nin teklifini değerlendirerek, mezuniyet sonrası profesyonel çalışmalarına Paris'te başlamıştır.


    Fransız Devlet Balesinde kadroya alınan ilk ve tek Türk sanatçısıdır. Fransa'da "Ömür Boyu Kontrata" hak kazanan 15 dansçıdan biri olmuştur. Kısa zamanda Fransız vatandaşlığına da alınmıştır. Fransa'da hocalık yapma, bale okulu açma ve grup kurma haklarını kazanmıştır.
    '
    Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs, Bale ve Dans okulları kurucusudur.
    Sanat başarılarından ötürü bir çok kez ödüllendirilmiştir. Bunlardan birisi de "Uluslararası Melvin Jones Ödülüdür".


    1997 Eylül ayı sonunda sanatı ile ülkesine faydalı olabilmek için Türkiye'ye gelmiş ve İstanbul Devlet Balesinde "Yabancı Sanatçı" statüsünde Başbalet olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Çeşitli eserlerle Türkiye turnelerine' katılmıştır. Balenin tanıtımı için Türkiye'nin her yerinde yüzlerce konferans vermiştir.


    Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirmiştir. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır. Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirmiştir. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda gösteri ve organizasyonu yönetmiştir.


    Tan Sağtürk, Bezbebek (2007), Şöhret Okulu (2006), Dolunay (2005) ve İkinci Bahar (1998)'dizilerinde de oynamıştır.






    Latest 5 Biyografi





    Tan Sağtürk (Tan Sağtürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları