Av. Şadi Çarsancaklı (Av. Şadi Çarsancaklı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Av. Şadi Çarsancaklı (Av. Şadi Çarsancaklı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-24-2011 (22:04)   Son Mesaj: 03-24-2011 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 981  

    03-24-2011

    Av. Şadi Çarsancaklı (Av. Şadi Çarsancaklı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Hukuk


    Şadi Çarsancaklı 1963 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da bitirdi. Bir süreliğine Elazığ’da Makine Mühendisliği Fakültesi’ne devam etti ama asıl mesleki tercihini hukuktan yana kullandı.


    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında ve sonrasında çeşitli fikir ve düşünce dergilerinde görev aldı, yazıları yayınlandı.


    1991 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’ni kurdu. İstanbul Şubesi’nin Kurucu Başkanlığı’nı yürütürken (1996-2000) yaptığı başarılı çalışmalarıyla diğer sivil toplum kuruluşlarına ve kanaat önderlerine örnek oldu.


    Hukuk Devleti ve İnsan Hakları konusunda çalışmalarından ötürü ‘Avukatlık Dalında Yılın Hukukçusu’ Seçildi. İnsana verilen değer ve insan haklarını merkez alan başarılı faaliyetleri ulusal ve uluslararası basına yansıdı.


    2004-2007 yılları arasında Kızılay Bayrampaşa Şubesi Başkanvekilliği ve Şube Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Hukukçular Derneği, Tüketiciler Birliği, Tüketici Hakları Merkezi ve Elazığlılar Derneği gibi kuruluşların aktif üyesi olarak görev aldı. Evli ve 4 çocuk babası olan Av. Çarsancaklı, halen Zeytinburnu İlçesi’nde serbest avukatlık yapıyor.


    Yaklaşık 24 bin üyesiyle dünyanın üçüncü büyük barosu olan İstanbul Barosu 2008 seçimlerinde, Hukukun Üstünlüğü Platformu adına başkan adayı oldu.






    Latest 5 Biyografi





    Av. Şadi Çarsancaklı (Av. Şadi Çarsancaklı Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları