Süleyman Yağız (Süleyman Yağız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Süleyman Yağız (Süleyman Yağız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-23-2011 (01:35)   Son Mesaj: 03-23-2011 (01:35)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

    03-23-2011

    Süleyman Yağız (Süleyman Yağız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Süleyman Yağız, 1 Ocak 1950'de Gaziantep İslâhiye'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Zöhre'dir.


    Gazeteci-Yazar; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Yeni Ortam'ın yanı sıra Ankara'daki Yenigün gazetesinde yazarlık, Anadolu Ajansı'nda Muhabirlik ve İstihbarat Şefliği, Ulusal Basın Ajansı'nda muhabirlik, İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Genel Yönetmenlik; Son Havadis'te Haber Müdürlüğü, Tan'da Redaktörlük, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Koordinatörlüğü ve yazarlık, Yeni Asır gazetesinde Yazı İşleri Müdürlüğü, Sabah'ta redaktörlük, editörlük yaptı.


    Yeni Günaydın'da yorum ve dizi yazarlığı yaptı. Takvim gazetesinde yazarlığını sürdürdü. Basılı 9 kitabının yanı sıra, değişik dergilerde şiir ve düz yazıları yayınlandı. Halk Ozanları Derneği İstanbul Merkez Şubesi Başkanlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Sendikası Üyesi oldu. 21. Dönem İstanbul Milletvekili. Yağız, evli ve 1 çocuk babasıdır.


    22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde DSP' den İstanbul milletvekili seçilmiştir






    Latest 5 Biyografi





    Süleyman Yağız (Süleyman Yağız Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları