Sever Can (Sever Can Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Sever Can (Sever Can Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 03-19-2011 (03:27)   Son Mesaj: 03-19-2011 (03:27)    Cevap: 0    Gösterim: 997  

    03-19-2011

    Sever Can (Sever Can Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    15.11.1977'de Bulgaristan'ın Tırgovişte (Eski Cuma) şehrinde doğdu. Anne tarafı Karamanlı (17.yy) Davutoğulları sülalesi, baba tarafı ise Sofya kökenlidir. İlkokulu burada bitirdikten sonra, ailesi ile birlikte 1989 yılında zorunlu göçe tabii tutulan Bulgaristan Türkleri olarak Türkiye'ye göç etti. Orta okulu ve liseyi Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesinde okuduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazandı (1996).


    Hacettepe günleri sırasında 'Inka' isimli müzik grubunun kuruluşunda, gitar çalıp vokal yapara, yer aldı. Grubunun 1998 yılı içerisinde Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde konserleri oldu.


    Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde yüksek lisans programına başladı (2002).


    Çimentonun basma dayanımın yapay zeka teknikleri kullanarak modellenmesi konusunda çalıştı ve yine bu konuda Doç.Dr. Sedat Akkurt ve Doç.Dr. Gökmen Tayfur ile birlikte 'Cement and Concrete Research' dergisinde makalesi yayımlandı (2004). 2004 yılında Yüksek lisans öğrenimini tamamlayıp askerlik hizmetini Hava Kuvvetlerinde kısa dönem er olarak tamamladı.


    Su ile ısınan gıda ısıtıcı tabletleri, Yapay zeka (ANN ve Fuzzy Logic) metodlarını kullanarak modelleme, 'Chemical Vapor deposition' başlıca araştırma alanlarıdır. Sever Can, yine kendisi gibi Kimya Mühendisi olan okul arkadaşı Pınar Hanım ile evlendi ve İzmir'e yerleşti.






    Latest 5 Biyografi





    Sever Can (Sever Can Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları