Serra Sönmez (Serra Sönmez Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Serra Sönmez (Serra Sönmez Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 03-19-2011 (02:56)   Son Mesaj: 03-19-2011 (02:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1015  

    03-19-2011

    Serra Sönmez (Serra Sönmez Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    1981 yılında İstanbul’da doğdu. Saint-Benoit Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fransa’ya giderek, Nancy 2 Üniversitesi Kültür ve İletişim, Habercilik Meslekleri bölümünü bitirdi. Ardından, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler anabilim dalında, Bölgesel ve Stratejik Etüdler adlı programda yüksek lisansını tamamladı. Cumhuriyet Gazetesi Pazar Dergi, Fenerbahçe TV, gibi mecralarda muhabir ve dış haber editörü pozisyonlarında çalıştı.


    Tekstil sektöründe faaliyet gösteren “AS International” adlı uluslararası bir firmada “Kalite Kontrol Teknisyeni” olarak görev yaptı.


    Daha sonra Marka Yayınlar’da çalışmaya başladı. Burada iç mimari ve zemin sektörlerine ait tüm dergilerin yayın editörlüğünü üstlendi.


    2009’da Konak Medya ile yolları kesişti. İlk olarak Türkiye Kalite Derneği’nin aylık yayını olan Önce Kalite dergisinin editörlüğünü yaptı.


    Halen, GTrend, Bilim Ailem, Servus gibi dergilerin, çeşitli başarı öykülerinin, e-bültenlerin ve kurumsal yayınların yazı işlerini üstlenen Sönmez, aynı zamanda Bilgi Çağı haber merkezine editoryal katkıda bulunuyor.


    Fransızcayı mükemmel düzeyde kullanan Sönmez, iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde İtalyanca biliyor.


    Çeşitli sivil toplum örgütlerine yayıncılık konusunda danışmanlık yapan Sönmez; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Saint Benoit Mezunlar Derneği üyesidir.
    Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve TEMA gönüllüsü olan Sönmez aynı zamanda Gürcü Kültür Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir.
    Seyahat ve gastronomi tutkunu olan Sönmez, SCUBA dalış ve trekking gibi sportif aktivitelere amatör düzeyde katılıyor, etnik ve dünya müziklerinden hoşlanıyor, Kafkasya, Ege, Karadeniz, Latin ve Yunan danslarıyla amatör düzeyde ilgileniyor.






    Latest 5 Biyografi





    Serra Sönmez (Serra Sönmez Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları