Selda Başkaya (Selda Başkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Selda Başkaya (Selda Başkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 03-16-2011 (04:32)   Son Mesaj: 03-16-2011 (04:32)    Cevap: 0    Gösterim: 1042  

    03-16-2011

    Selda Başkaya (Selda Başkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Selda Başkaya 28 Eylül 1982 yılında ailenin tek çocuğu olarak İstanbul'da doğdu. Beşiktaş lisesinde lise eğitiminin ardından fotoğraf akademisine giderek fotoğraf eğitimini tamamladı. Ünlü fotoğrafçıların yanında asistanlık yaptı. Fotoğrafçılık kariyerine başlamadan önce çeşitli işlerde çalıştı.


    Bir süre Global Reklam Ajansında ardından MGemini Creative Works'de reklam yazarı olarak yer aldı. Evre Türkel Prodüksüyon şirketinde cast müdüresi olarak kariyerine devam etti. Haber Türk kanalında kendi hazırlayıp sunduğu Fashionista isimli programı yayınladı.


    Yuxexes dergisinde uzunca bir süre fotoğrafçı olarak çalıştı. Tüsiad Kalder gibi önemli kuruluşların kongrelerinde yer aldı. Nyc2ist.com adlı moda sitesinde bir yıldan uzun bir süredir yazar olarak yazılarını yayınladı. İlk kitabını yazdı ve bağımsız olarak yayınladı. Alem dergisinde fotoğrafçı olarak çalıştı.


    Paris ve İstanbul şubesi olmak üzere moda sektöründe güzel çalışmalara imza atan L'appart pr ajansı ile ortak moda çekimleri yaptı. Yaklaşık üç senedir Portre ve Moda fotoğrafçılığı yapmakta olan Selda Başkaya sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırladığı çalışmaları ile yakın bir tarihte sergi açmayı planlıyor.


    Yurt dışında ufak yerlerden başlayıp büyümeyi hedefleyen genç fotoğrafçı kariyeri için ağırdan fakat emin adımlarla ilerliyor. İlk kişisel sergisini bu kış açmaya hazırlanan Selda Başkaya fotoğraf sanatını "Bağımsız Düşünce Biçimi" olarak tanımlıyor.


    Fotoğraflarından Örnekler





















    Latest 5 Biyografi





    Selda Başkaya (Selda Başkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları