Tümgeneral Salih Güloğlu (Tümgeneral Salih Güloğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Tümgeneral Salih Güloğlu (Tümgeneral Salih Güloğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 03-13-2011 (04:57)   Son Mesaj: 03-13-2011 (04:57)    Cevap: 0    Gösterim: 762  

    03-13-2011

    Tümgeneral Salih Güloğlu (Tümgeneral Salih Güloğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Ozel Basliklar


    (E) Tümgeneral Salih Güloğlu 1948 yılında Gölcük'te doğdu. 1959 yılında Selimiye Askeri Orta Okuluna girdi, 1966 yılında Erzincan Askeri Lisesini bitirdi.


    1968 yılında Kara Harp Okulundan topçu subayı olarak mezun oldu, Harp Akademisini bitirdi, Muhtelif Birliklerde görev yaptı.


    Ulaştırma Okul Komutanlığı yaptı. 2007 yılında emekliye ayrıldı. 03 Mart 2008 - 30 Kasım 2008 tarihleri arasında'TSK Dayanışma Vakfı Genel Müdürü olarak görev yaptı.


    01 Aralık 2008 tarihinde TSK Mehmetçik Vakfı genel müdürü olarak görevlendirildi.


    Kurban Yolsuzluğu...
    Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 20 Aralık 2009 günü'8 ilde başlatılan operasyonlarda Salih Güloğlu da gözaltına alındı. Gözaltına alınan'63 kişiden 21 kişi tutuklandı. Mahkemece serbest bırakılan, ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 11 kişiden 5’i Ankara Adliyesi’ne gelerek nöbetçi savcılığa teslim oldu. Aralarında Mehmetçik Vakfı Genel Başkanı (E) Tümgeneral Salih Güloğlu’nun da bulunduğu 4 kişi daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
    Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz’ün mahkemeye sevk ettiği' Mehmetçik Vakfı Başkanı Emekli Tümgeneral Salih Güloğlu, Emekli Kurmay Albay Cengiz Baştuğhan, Akif Emre Yalçınkaya ve Arif Uzun’un tutuklanmasına karar verildi.


    MEHMETÇİK Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, adliye çıkışında gazetecilere, “Kendimin ve ailemin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım. Böyle bir olaya adımızın karışmasından üzgünüz” diye seslendi.


    Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler "ihaleye fesat karıştırmak", "nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.


    15 Ocak 2010 tarihinde Av. Mustafa Bir'in mahkemeye yaptığı'itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


    22 Mayıs 2010 tarihinde ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tamamladığı, kurban yolsuzluğu iddianamesinde, kesilmeyen her kurban için ayrı ceza talep edince, “nitelikli dolandırıcılık”la suçlanan Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu hakkında istenen ceza 1 milyon 100 yıl hapise ulaştı.






    Latest 5 Biyografi





    Tümgeneral Salih Güloğlu (Tümgeneral Salih Güloğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları