Sadettin Doğanyiğit (Sadettin Doğanyiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Sadettin Doğanyiğit (Sadettin Doğanyiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 03-10-2011 (21:57)   Son Mesaj: 03-10-2011 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 922  

    03-10-2011

    Sadettin Doğanyiğit (Sadettin Doğanyiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Hukuk


    Sadettin DOĞANYİĞİT, 1966 yılında Gerede'de (Bolu) doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çaycuma'da (Zonguldak) tamamladı. 1988 yılında Erciyes Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü'nü bitirdi. Bir süre özel sektörde çalıştı. 1990 yılında Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. 1992 yılında Sayıştay Denetçisi kadrosuna atandı.


    1996 yılında, Fransa'da (Paris) OECD ve UNESCO Daimi Temsilciliklerinde mesleki konularda inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1997 yılında Pakistan'da uluslararası düzeyde organize edilen Audit of Procurement, Inventory & Contract Management kursunu başarı ile tamamlayarak 'Auditor General of Pakistan Performance Audit Wing' sertifikasını almaya hak kazandı. 2000 Yılında YMM unvanını aldı. 1998 yılında Sayıştay Baş Denetçililiği; 2004 yılında Sayıştay Uzman Denetçiliği görevlerine getirildi. Sayıştay bünyesinde üniversite, il özel idareleri ve belediyeler denetim birimlerinde görev yaptı.


    Sayıştay Dergisi, Maliye ve Sigorta Yorumları, Yaklaşım Dergisi, Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi, Mülkiyeliler Birliği Dergisi, Belediye Dergisi, Yerel Dergi, Belediye Magazin vb. gibi süreli yayınlar ile çeşitli gazetelerde başta ihale işlemleri olmak üzere üç yüzü aşkın mali ve iktisadi konularda kaleme alınmış inceleme-araştırma yazıları ile makaleleri yayımlandı; 19. Türkiye Maliye Sempozyumunda bir tebliğ sundu; çeşitli kamu kurum ve kuruluşu, ticaret oda ve derneklerinde belediye mevzuatı, hakediş ve ihale işlemleri konularında pek çok konferans ve seminerler verdi. Yerel Yönetimlerin Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin oluşturulan komisyonlarda iki kez görev aldı.


    Seçkin Yayıncılık A.Ş. yayınları arasında kitaplaşan Belediye Sorunları Rehberi, Açıklamalı Sorun Çözümlü Belediye Kanunu ve Büyükşehir Belediye Kanunu, Açıklamalı Uygulamalı Sorun Çözümlü Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Yapım İhalelerine Teklif Hazırlama ve Değerlendirme Rehberi, Mal Alım İhalelerine Teklif Hazırlama ve Değerlendirme Rehberi adlı eserleri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilen yazar, halen Sayıştay'da Uzman Denetçi olarak görev yapmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Sadettin Doğanyiğit (Sadettin Doğanyiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları