Reha Denemeç (Reha Denemeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Reha Denemeç (Reha Denemeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 03-08-2011 (03:36)   Son Mesaj: 03-08-2011 (03:36)    Cevap: 0    Gösterim: 993  

    03-08-2011

    Reha Denemeç (Reha Denemeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1961 yılında Elazığ’da doğdu. 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1991 yılında ABD’de “University of Delaware”de Ekonomi Mastırını tamamladı. Özal döneminde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı. 1987 yılından itibaren, Hazine, Dış Ticaret, Planlama, Özelleştirme ve Kamu Bankalarından sorumlu Devlet Bakanlığında önce Özel Kalem Müdürü ve daha sonra Müşavir olarak çalıştı.


    1993 yılında rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “İkinci Değişim Programı”nı hayata geçirmek üzere kardeşi Yusuf Bozkurt Özal tarafından kurulan “Yeni Parti”nin, Genel Başkan Danışmanı oldu. Devlet Planlama Teşkilatı, Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdürlüğünde Uzman olarak çalışırken, 1997 yılında aynı kurumun Genel Sekreter Yardımcılığı ve daha sonra Genel Sekreter Vekilliği görevlerine atandı. Türk Standardları Enstitüsü Teknik Kurulu, Başak Sigorta Yönetim Kurulu gibi birçok kurum ve şirkette görev aldı.


    1998 yılında İstanbul Holiday Inn ve Crown Plaza Otellerinin sahibi olan Ataköy Otelcilik AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 2001 yılında, Türkiye’de ve Orta Asya’da farklı alanlarda birçok yatırımı olan bir Holdingin Enerji Grubunda üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı.


    Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucusu, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısıdır (Ar-Ge). 03 Kasım 2002 tarihinde Ankara Milletvekili seçildi.


    Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.'






    Latest 5 Biyografi





    Reha Denemeç (Reha Denemeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları