Pete Tong (Pete Tong Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Pete Tong (Pete Tong Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 03-06-2011 (20:16)   Son Mesaj: 03-06-2011 (20:16)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    03-06-2011

    Pete Tong (Pete Tong Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    Uluslararası dans arenasının en önemli yeteneklerinden olan Pete Tong, 1960 yılında Dartford Kent’te doğdu.

    Müziğe 1975 yılında dj’lik yaparak başladı. Önceleri R&B’ye ilgi duyan Tong, Radio London’da yayınlanan Robbie Vincent’in ‘Soul Show’undan çok etkilendi.

    Bu yıllarda dinlediği Funk ve Soul müzisyenleri Funkadelic, James Brown ve Evelyn ‘Champagne’ King de, Pete Tong’un müzikal birikimini etkileyen isimlerdi.

    Önce, yaşadığı yer Kent’de ‘Soul Mafia’nın bir elemanı olarak yerel diskolarda çalmaya başlayan müzisyen sonra radyo şovlarına yöneldi.

    1980’lerde Radio London’da miksler yapmaya başladı. 1984’ten 1987’ye kadar uzun bir dönem Kent’te kurulan Invicta Radio’da program yaptı. Tekrar Radio London’a geri döndü, fakat Londralı elektronik müzik severler arasında bu kadar rağbet görmesinin en önemli sebebi Capital Radio’da yayınlanan şovları oldu.

    Oldukça genç ve deneyimsiz olarak başladığı her programı yaklaşık 16-17 milyon kişiye ulaşmaktaydı. O yıllarda acid house ve rave’in tekrar sahneye çıkmasıyla gündem değişmekteydi. Ardından ulusal yayında BBC-Radio 1’da her Cuma yayınlanan ‘Essentials Selection’ radyo şovunda elde ettiği başarı onu dans arenasının en önemli ismi haline getirdi.

    Dans müziğine getirdiği yorumla tüm dünyada tanınmaya başlayan Tong, bu sırada radyo dj’liği dışında Tong, plak şirketi işine yöneldi. 1979-1983 yılları arasında Blues&Soul Dergisi’nde editör ve köşe yazarı olarak bir dönem gazetecilik de yaptı.

    1983’te London Records’dan A&R menejerlik teklifini değerlendirdi. Londra, bu yıllarda müzikal akımlar içinde özellikle pop’da her türlü akımın öncülüğünü yapmaktaydı. Dans akımı o kadar etkileyici geliyordu ki London Record’un teklifini kabul etti ve kendisini Banaramama’nın içinde buldu. Beş yıl sonra kendi plak şirketi FFRR’yi kuran Tong, Salt’n Pepa, Orbital, The ****** Crew, Steve ‘Silk’ Hurley, L’il Louis & D Mob gibi dans akımının öncülüğünü yapan gruplarla çalıştı. FFRR dünyanın en prestijli plak şirketlerinden biri olarak büyüdü.

    Günümüzde dünya dans müziğine yön veren en önemli isim olan Pete Tong’un BBC’de devam eden ve milyonlarca kişinin takip ettiği radyo şovu 26 ülke ile beraber üç yıldan beri FG 93.7’de de yayınlanmakta.




    Latest 5 Biyografi





    Pete Tong (Pete Tong Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları