Peçevi İbrahim Efendi (Peçevi İbrahim Efendi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Peçevi İbrahim Efendi (Peçevi İbrahim Efendi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 03-06-2011 (19:55)   Son Mesaj: 03-06-2011 (19:55)    Cevap: 0    Gösterim: 800  

    03-06-2011

    Peçevi İbrahim Efendi (Peçevi İbrahim Efendi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Osmanlı tarihini anlatan iki ciltlik eseri ile tanınan eski tarihçilerimizdendir. Mohaç ve Zigetvar arasındaki Peç'te doğduğu için Peçevi lakabı ile tanınır. Dedesi, Fatih Sultan Mehmed'in silahdarlığında bulunmuş olan Kara Davut'tur. Babasının ölümünden sonra 14 yaşlarında Lala Mehmed Paşa'nın yanına gitti. Lala Mehmed Paşa ile birlikte, Budin'de bulundu. Lala Mehmed Paşa'nın serdarlığı sırasında savaşlarda bulundu.

    Kanije Muhafızı Tiryaki Hasan Paşa ile tanışmıştır. Macarca bildiği için barış görüşmelerinde görev aldı. Maliye konusunda gösterdiği başarıdan dolayı Defterdar oldu. Baki Paşa'nın ölümünden sonra kendisine Başdefterdarlık görevi teklif edildi. Fakat kabul etmedi ve Tokat Defterdarlığı yaptı. 1636'da Bosna Defterdarı oldu. Son günlerini Budin'de geçirdi ve tarihini orada yazdı ki bu eser, Kanuni Sultan Süleyman'dan başlayarak Dördüncü Murad devrinin sonuna kadar olan dönemi anlatır.




    Latest 5 Biyografi





    Peçevi İbrahim Efendi (Peçevi İbrahim Efendi Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları