Özlem İnay Erten (Özlem İnay Erten Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Özlem İnay Erten (Özlem İnay Erten Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-06-2011 (19:02)   Son Mesaj: 03-06-2011 (19:02)    Cevap: 0    Gösterim: 1124  

    03-06-2011

    Özlem İnay Erten (Özlem İnay Erten Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Özlem İnay Erten 1980 yılında İsviçre’de doğdu. 1999 yılında başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nü 2003 yılında bitirdi. Lisans öğreniminin son yıllarında Türk İslâm Sanatı üzerine yoğunlaştı ve Minyatür sanatıyla ilgili bir tez çalışması hazırladı.


    2002 yılında Balıkesir Ören’deki (Adrymytion) kazı çalışmalarına katıldı. Aynı üniversitede Türk-İslâm sanatları üzerine yaptığı yüksek lisansını 2006 yılında “Türk İslâm Kitap Sanatında Lâke Cilt Tasarımları” konulu tez çalışması ile bitirdi.


    Öğrenciliği döneminde İstanbul’un kültürel ve tarihi mekânları ile ilgili çok sayıda araştırma yaptı, gezilere katıldı ve bilimsel makaleler hazırladı. Yüksek lisans öğrenimi sırasında ve daha sonrasında çeşitli dergilerin yazı işlerinde çalıştı.


    Eyüp semtindeki tarihi ve turistik yerleri tanıtan bir gezi rehberinde redaksiyon ve sanat danışmanlığı yaptı.


    Ocak 2007'den beri lebriz.com'da sürdürdüğü görevinde, Lebriz Sanal Dergi için sanat dünyasının önemli isimleriyle söyleşiler yapmakta ve sanat yazıları yazarak çalışmalarını sürdürmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Özlem İnay Erten (Özlem İnay Erten Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları